Jump to content

Jegerlivet

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by Jegerlivet

  1. Hei, Har gjort en relativt stor tabbe ved demontering av sluttstykke for rens (tikka t3). Når jeg demonterte så har jeg trukket ut/ fjernet unbracoen som jeg brukte ved demontering. Dette har medført at selve fjæren er er avspent (se bilde). Hvordan kan jeg fikse dette? Reise til en børsemaker?
  2. Da er sluttstykket funnet! Takk for alle gode svar jeg gikk meg en tur og oppsøkte lunsjplass og slakteplass. Plutselig lå sluttstykke der!
  3. Hei, Nå er jeg kommet hjem fra jakt og har innsett noe forferdelig irriterende, Jeg har mistet sluttstykke i skogen. Modell: Tikka T3 lite links 308. Jeg skal prøve å lete etterhvert. Er det noen som har erfaring på hvor mye ett slikt sluttstykke koster og eventuelt hvor jeg kan få kjøpt?
  4. Jeg har brukt Starkey soundscope i to jaktsesonger og jeg er kjempefornøyd. Til mitt bruk: Snikjakt på hjort og rådyr samt posteringsjakt så er de helt supre. Jeg synes lydgengivelsen er god og merker ikke mye til bakgrunnstøy, etter en liten stund på jakt glemmer jeg at jeg har noe i ørene. Demping av skudd er veldig behagelig og nå slipper jeg heldigvis å vegre meg for høyt smell. Jeg har ikke prøvd andre aktive hørselvern så jeg har ikke noe sammenligningsgrunnlag.
  5. Hei Demper lyddemperene som er på markedet tilstrekkelig slik at en unngår hørselskade eller er det nødvendig å bruke hørselvern når en er på jakt?
  6. Har litt av samme problemet på ett terreng på sørlandet. Her er det masse rådyr i bukkejakta og ser rådyr hver dag jeg er ute. I november derimot kan eg gå i flere uker uten å se ett eneste rådyr. Dette har vært gjentagende i flere år. Jeg tror rådyrene trekker ut av området til ett mer egnet vinterhabitat men også på grunn av ett stort innsig av hjort.
  7. hehe, beklager. er ikke så stødig på benevningen
  8. Det blir felt mer og mer gris i områder det ikke har vært felt gris før. Som oftest er dette unge galter. Jeg lurer på en ting. Er det kommet noe nytt utbredelseskart for villsvin i norge?. Mest med tanke på reproduserende hunngriser. Er den norske jegeren mest positiv til å følge handlingsplanen for villsvin og få minst mulig villsvin på minst mulig areal, eller tror dere de fleste ønsker en jaktbar stamme?
  9. Ku per okse ligger generelt mellom 2.0 og 2.5 noe som ikke er alt for galt. Jeg tror som @Sølvrevsier at skyting av små dyr/skrapdyr kan være en av nøklene til å få en bedre elgstamme. Fredning vil jo tross alt føre til at det ikke vil være muligheter for å ta ut små dyr som ikke er verdt å ta vare på.
  10. Hei Jeg leste nettopp et leseringlegg i Lister 24 der et elgjaktlag ønsker å frede Elgen i to eller flere år. Området ligger på Sørlandet. Lenke til leserinlegget: https://www.lister24.no/meninger/leserinnlegg/i/na5wxo/freder-elgen-dropper-jakten Hva er deres tanker om å frede elgen? Bestanden av elg på sørlandet er generelt i dårlig forfatning, med enkelte unntak. Det er lite elg i skogen samtidig som kondisjonen på de gjenværende dyrene er dårlig. Indeksene for kalv per ku og kalv per kalvku er også lave. Personlig ser jeg ikke grunnen for å frede elgen. Jeg tror bare det vil gjøre vondt verre. En fredning vil tross alt føre til flere elg i skogen som igjen vil føre til hardere beiting på allerede pressede ressurser. Resultatet vil jeg tro er redusert fruktbarhet og lavere slaktevekter. Samtidig så blir det avvirket en god del skog, spesielt i vestagder der jeg jakter. Dette vil føre til mer tilgjengelige beiteressurser som vil være veldig viktig for bestanden som helhet. Men synes fremdeles en fredning er merkelig før en ser en økning i kalvevekter, ungdyrvekter og fruktbarheten hos kviger/elgkyr. Tror dere bestanden på sørlandet i det hele tatt vil ta seg opp? Og hva synes dere om en fredning?
  11. Slenger meg på denne tråden! Det ser ut som at det er mye og god kunnskap rundt rådyr og rådyrjakt. Jeg har et rådyrterreng der det går kyr på store deler av terrenget. Jeg lurer på om dette har stor innvirkning på rådyrbestanden? Jeg har forøvrig observert en bukk på viltkamera men har enda ikke fått øye på den når jeg har vært på bukkespaning. Har dere noen tips til spaning etter rådyrbukker?
  12. Hei. Jeg har sett på noen billige viltkamera i det siste. Jeg har sett på Wingcam 2 og Cloak 6-6mp og Cloak 6 lightsout-6mp, begge fra xxl. Jeg ønsker å bruke viltkamera til å identifisere hvilke hjortedyr jeg har i område. Kameraene kommer til å bli plassert ved dyretråkk. Er disse viltkameraene brukande til mitt bruksområde? Hvis ikke, hvilke burde jeg da velge? Takker for svar
  13. Jegerlivet

    Viltkamera

    Hei Jeg er på utkikk etter et vilkamera med minnebrikke og som er i prisklassen rundt 1000kr. Har dere noen viltkamera å anbefale eller bør jeg lengre opp i prisklasse? På forhånd, takk for svar
  14. Hei, jeg har kjøpt en Hausken JD151 til min Tikka T3 i 308win. Har skutt en god del med den og tenkte nå å rengjøre demperen. Men hvordan åpner man lyddemperen? Er det et spesialverktøy som må til? Hvis dette er tilfelle hvor kan man få kjøpt dette? Takker for svar
  15. Greit, skal prøve noen skudd. Tusen takk for svar.
  16. Hei. Jeg var nettopp på skytebanen og skulle se hvordan trenings ammunisjonen til Partizan var. Kaliberet jeg brukte var 308. Jeg skulle til å lade geværet men når jeg skulle ta ned bolten så var det veldig stor motstand og jeg turte dermed ikke å skyte med patronen. Hvorfor er det så stor motstand når jeg skal ta ned bolten? og tror dere det er trygt å skyte med den type patron? Før har jeg skutt med Jaktmatch fra Norma og det har ikke vært noe problem. Takk for svar
×
×
  • Create New...