Jump to content

Rullerams

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Rullerams's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Tenkte vel litt det samme om sluttstykket. Diameteren på hylsa er jo ikke ubetydelig større enn f.eks 308. Får høre med Rafdal om det i det hele tatt er noe å kave med.. det er jo mange andre rifler å velge i til relativt fornuftige priser og rifla er jo fantastisk god som den er. Bare det at en er nesten avhengig av å lade selv for å få det til å gå rundt. I tillegg er det ikke alltid like enkelt å skaffe nye hylser når det måtte behøves. Får vel følge med om det byr seg en sjanse på å finne seg en rifle i kurrant kaliber og som tåler noen skudd før den blir for varm. Har benyttet en Remington Mod7 i 308 på jakt i over 30 år. En kjekk rifle som passer godt til den storviltjakten jeg bedriver men på grunn av tynt løp tåler den bare noen få skudd før den er varm.
  2. Har en Winchester M70 i 300WSM som jeg vurderer å skifte kaliber på til 308 30-06 eller 6,5x55. Er det noen som vet hva som må til og hva kostnadene ca vil bli? Kanskje til og med tips om hvor man kan få dette gjort? Har en Sonic 55 demper som jeg vil flytte over. Denne er mest trolig gjenget 14-1.
  3. Grunnen til at jeg har benyttet Trophy Bonded fra Federal er kort og godt at jeg har hatt svært gode erfaringer med denne kulen. Ofte går den rett igjennom dyret og lager en god sårkanal som blør ut dyret fort. Eller du er mer uheldig og treffer bein. Har sett ved selvsyn hva som skjer om kulen pløyer seg inn i nakkevirvlene til elg. Da kulen falt ut under nedskjæring hadde den 97% restvekt. Har brukt den i mange år og sammenligner vel litt med hva som var av kuler i tidligere tider. Så som Norma elite og lignende. Der kunne man tidvis finne sårkanaler etter partikler fra kula og som nærmest hadde perforert dyret. Ser at Nosler Accubond påberoper seg samme kvalitet/evne som Trophy Bonded. Er det noen som kan si noe om dette?? Kaskje der er andre alternativer??
  4. Har i mange år benyttet Federal Trophy Bonded i storviltjakten med godt resultat. Er ikke så godt å vite hva man skal gå for når man vil begynne å lade selv. Har foreløpig ikke tenkt å "forske" spå mye i ladingen med kjøre safe. Faste kruttvekter, og helst en eller to kuletyper. Tenker vel hovedsaklig 180 grains kuler men lurer på om neon her inne kan komme med anbefalinger hvilke kuler å gå for. Ser at www.hjemmelading.no har et bra utvalg me der er sikkert andre også som kan levere ... Tar imot kloke tips fra forumet. Om her er noen som også har erfaringer med wsm300 er det veldig bra.
  5. Er det noen som kan hjelpe meg med valg av tennere til wsm300? Tabellen i Ladebokesn sier CCI200. Ser at dette ikke er tilgjengelig alle steder. Er der andre man kan benytte?
  6. Det var snilt tenkt kanskje noen mer lokalt kunne hjelpe meg...uten at jeg vet hvor du kommer fra
  7. Takker for den tilbakemeldingen. Er nokså blank ja, men har vel nok teknisk innsikt til å se at dette er noe jeg bør lese meg opp på slik du sier. Skal skaffe meg litt litteratur og det er da greit å få anbefalinger slik som her. Har fått en anbefaling om å kjøpe et enkelt ladesett enten RCBS eller Lee og kommer vel til å gjøre dette. Kan sikkert være greit å finne seg en "hoffleverandør" av den seriøse sorten. Var litt usikker på om dette med kaliberet var det samme på 30. 300. og 308 fordi jeg leste en plass at 300. skal være 7,35 tror jeg det var og 308. f.eks er 7,62. Vi har et aktivt lokalt skytterlag med mange hjemmeladere så jeg kommer til å få de til å kurse meg i en sikker fremgangsmåte.
  8. Hei..Jeg er helt ny her og helt ny når det kommer til hjemmelading. Har vært skytter og jeger i mange år med en trofast Remington mod seven som følgesvenn. Nå har jeg kjøpt meg en ny børse i kaliber 300wsm og har selvsagt masse spørsmål. Jeg ser av både utvalg og priser hos leverandørene at 300wsm ikke akkurat oversvømmer markedet i form av tilbud. Da blir det selvsagt aktuelt å begynne med lading selv. Dette må selvsagt læres fra noen som kan det og jeg må lese meg opp. I denne omgang ønsker jeg å se om jeg kan få noen enkle svar her. Har ingenting av ladeutstyr annet enn to sett med dier som følger våpenet. Hva trenger jeg? Kulene, er dette samme kulediameter som andre 30 kalibere? Som 308 og 30-06. Sikkert teite spørsmål for ekspertisen her men en plass må man begynne
×
×
  • Create New...