Jump to content

Mia77

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Mia77's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg er dame, 165cm på strømpelesten, og har ei Sabatti Lady som veier 3kg. For min del handlet det om å få kolben tilpasset meg, samt at løpet ikke ble for langt. Ved lang hagle, får jeg venstrehånda for langt ut fra kroppen, noe som blir tungt i lengden. Og når det blir tungt, så kompenserer jeg for manglende styrke ved å lene meg bakover... Når jeg skal trene, skyte eks. 50 skudd på en dag, så er jeg glad for at jeg valgte 3 kg's hagle, med tanke på rekylen. Jeg blir ikke blå på skuldra av hagla mi, men 5 skudd med en halvautomat på 2,7kg, med for lang kolbe, setter definitivt avtrykk. Har også prøvd ei Fair Lady, var ei bra hagle... Men Sabatti har livstidsgaranti på delene sine. Du holder til i Sør-Troms? Ta madammen med til Jaktdepoet på Fauske og XXL i Harstad, så får hun holde i litt forskjellig
  2. Noen som har erfaring med Fair lady? Har prøvd en slik - satt som et skudd Har skutt med vanlig 12/76 - normalt løp, 3,2kg. Ble for tung for meg i venstrehånda, jeg kompenserte for manglende styrke ved å falle for langt bak i kroppen. Rekylen skremmer meg ikke. Vest med skulderpute på leirduebanen... På jakt fyrer man ikke akkurat av haugevis med skudd. Heller mot Sabatti lady eller Fair lady... Får tilpasset kolben, det er ikke et problem. Halvautomat blir hagle nr. 2... Er man bitt av basillen... Jeg liker konseptet med O/U - enkelt for en nybegynner med to patroner som man ser, sikring etc.
  3. Takk for innspill Vet ikke helt hva jeg lander på enda... Mye å finne ut av når en er fersk
  4. Som helt fersk - og til tross for å ha lest drøssevis av tråder om emnet, så trenger jeg litt hjelp til å velge hagle... Skjønner at jeg skal inn til en forhandler for å holde i våpenet, men vil gjerne ha innspill på veien Skal bruke hagla til leirdueskyting, samt jakt på alt fra rype til gås - via hare, and, storfugl... Jeg ønsker meg: Kaliber 12/?? Utbyttbare choker Må kunne fikse stålhagl O/U Halvautomat? Løp lengde?? Vil ha et "kjent" merke, og den skal se ok ut, ikke sugen på dårlig estetikk. Er forøvrig av hunkjønn, 165cm på strømpelesten, men har ikke behov for ei fjær Pris er ikke det viktigste, men kanskje ca. 10 000kr? Noen som har lyst til å gi gode råd på veien?
×
×
  • Create New...