Jump to content

Mosjonsskytteren

Members
  • Posts

    171
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Mosjonsskytteren

  1. Sluttstykket var vell ikke registreringspliktig på kjøpstidspunktet, så det er vell uregistrert , og dermed lovlig å beholde?
  2. Liten oppdatering: Har sendt epost til våpenkontoret for få en vurdering fra "sakkyndig" der.
  3. Da har jeg lest litt i Forsvarsbyggs "Sikringshåndboka", og muligens funnet en løsning. Korriger meg gjerne om jeg tolker dette feil. Slik jeg tolker dette så er sikringsklasse 3 høyere enn kravet som står i forskriften, og bør derfor være mer enn godt nok. Denne løsningen krever ingen ståplater, og er i bunn å grunn en vanlig tak/veggkonstruksjon + 3 lag med 12mm kryssfiner. Jeg har allerede 2 lag med veldig tykk parkett i overetasjen og 196x48mm bjelker i etasjeskillet. I utgangspunktet så trenger jeg bare 1 lag med 12mm kryssfiner for å tilfredstille kravet, dersom inspektør likestiller parketten med kryssfiner.
  4. 0,6x1,2m burde gått fint, men blir veldig mye skjæring for å få nok plater i rett størrelse. Alternativt er å sjekke om leverandøren av platene har skjærbord. Takk for tipset, skal lese litt på det
  5. Armeringsnett er i alle fall enklere å bære og klippe til enn stålplater. Dersom jeg river opp parketten i overetasjen så er jeg redd for at det ender i skilsmisse
  6. Prøver å vekke denne tråden til liv igjen. Jeg har endelig, etter mange år, kommet til det punktet hvor våpenrommet skal fullføres. Rommet er i kjelleren, og består av 4 vegger med 30cm betongvegger, og en godkjent dør. Det eneste som gjenstår er sikring av taket. Ser i tråden at 4mm stålplater er likestilt med 20 cm mur og armert leca, og dermed godkjent. Er det noen som har fått godkjent en annen løsning? På grunn av trang tilkomst ned til kjelleren blir det veldig mye arbeid om jeg skal greie å få stålplatene ned i rommet uten å måtte skjære dem opp relativt små plater. Det hører til historien at jeg har vært innom det lokale våpenkontoret for å høre om det finnes andre godkjente løsninger enn det som står i forskriften. Jeg fikk et tørt og lite entusiastisk svar tilbake; "Det er opp til deg å overbevise meg om at taket et sikret godt nok". Ettersom jeg ikke vet hvilken standard de bruker for å definere "tilsvarende styrke mot gjennomtrenging som 20 cm mura og armert Leca" så er det heller ikke lett å regne på om en annen løsning er god nok. Er dette noe som POD kunne svart på kanskje?
  7. Hei, Ønsker å starte med dynamisk skyting, og ser at Sportsskytterlaget Haugesund er nærmeste klubb for meg. Har sendt en melding til haugesund@dssn.no for en drøy uke siden uten å få noe tilbakemelding. Noen som vet om klubben fortsatt er aktiv, og evt. har en alternativ epostadresse jeg kan sende en melding til?
  8. Jeg har ikke et STR-magasin liggende, men dersom det er nok veggtykkelse og plass i magasinbrønnen så kan det la seg 3D-printe. AR15-magasiner kan fint printes, men det er fordi de kan printes med relativt tykke vegger.
  9. Jeg snakket med de for en drøy uke siden, og fikk da dette til svar:
  10. Fikk dette til svar for ca. 2 uker siden:
  11. Jeg snakket med dem i går. Lanseringen er om 3-4 uker.
  12. Takk for tipset Hadde trodd at jeg skulle få litt tilbake på skatten i år, men så fikk jeg en god månedslønn i baksmell i stedet, og da ble dessverre budsjettet til optikk kraftig nedjustert. Begge Campene blir nok med meg i graven
  13. Skal gå til anskaffelse av rødpunktsikte til to av mine rifler, en Marlin Camp Carbine i 9mm og en heldempet Camp Carbine i .45acp. Etter flere kvelder på google og youtube har jeg bare fått mer beslutningsvegring når det gjelder valg av fabrikat og modell. For å si det rett ut så har jeg lite kunnskap og erfaring med optikk. Jeg har konkurrert innen rifle- og pistolskyting i flere år, men da med åpne stålsikter/diopter. Hva skal man se etter når man skal velge rødpunktsikte, og hva skiller de rimeligste fra de dyreste? Siden disse riflene kun brukes til koseskyting på stål og papp på distanser fra 15-75m så sikter jeg meg inn(pun intended) på optikk i lav-/mellomklassen. Hadde håpt på å komme under 2000kr per sikte. Er dette realistisk? Er åpen for både ny og brukt optikk, så dersom noen har et rødpunktsikte til overs så send meg gjerne en PM.
  14. Jeg har sendt noen titalls eposter til forskjellige partier og har hatt flere telefonsamtaler med bla. Jenny Klinge, så jeg personlig har i alle fall prøvd å gjøre noe... Er litt overrasket over at du stiller deg så negativ til at folk foreslår å prøve denne saken for retten. Som sagt, du taper kanskje ikke noe i dette tilfellet, men du kan ta f*** på at om du gir de lillefingeren, så kommer de etter handa neste gang, og da er det kanskje dine "skrotvåpen" de er ute etter...
  15. Det handler ikke om hva den er verdt, men det at staten krever at du skal levere fra deg noe som du lovlig har ervervet og betalt for. Selv om dette kanskje ikke rammer deg denne gangen, så burde du, og alle andre våpeneiere, jobbe sammen mot et slikt forslag.
  16. Dette er svaret jeg fikk fra det lokale våpenkontoret: "Vedrørende din henvendelse om definisjon av frittstående pistolgrep. I følge POD's rundskriv 2009/009 punkt 3.6.3.1, er det gitt en generell godkjenning av halvautomatiske hagler, men denne godkjenningen omfatter IKKE våpen som fyller ett eller flere kriterier, Hvorav ett er "Pistolgrep frittstående fra kolber under våpenet". Hvordan ser nå et slikt pistolgrep ut?? Fant en definisjon på nettet som følger: Definisjonen på frittstående pistolgrep er rimelig gammel. Det er når pistolgrepet ikke er festet til selve kolben (d.v.s. Om du tar av kolben, og pistolgrepet kan bli stående igjen, så er det ett frittstående pistolgrep). I USA har de lenge produsert div. pistolgrep til pumpe og 1/2auto våpen som tilfredstiller lovens krav (og gjør at de ikke kan stå igjen om man tar av kolben). Spørsmålet er da om en fast kolbe med fast pistolgrep vil være lovlig, eller vil dette faste pistolgrepet være å anse som frittstående fra kolben under våpenet slik det nevnte i rundskrivet. Politidirektoratet har svart dette på ovennevnte spørsmål: Den definisjonen som står på nettet er ukjent for oss og det er videre uklart hvem som er "forfatteren" av denne definisjonen. Da forskriften i sin tid ble laget var det "lovgivers" mening at hagler med et pistolgrep som "stikker ut/ned", som for eksempel på Saiga haglene, ville bli å regne som et pistolgrep som var "frittstående fra kolben under våpenet" . Dette uavhengig av om grepet lett kan fjernes eller ikke Håper dette gir deg svar på din forespørsel. NB! En liten opplysning til: Slike kolber i seg selv er ikke ulovlige. De blir det i det øyeblikket de monteres på våpenet. Brukes slike kolber blir det regnet som en vesentlig endring av skytevåpenets karakter eller beskaffenhet jfr. vl.§8 siste ledd og det er ulovlig uten politiets tillatelse."
  17. Ombygging fra halvauto til rettrekker har blitt godkjent og utført på flere modeller, blant annet AR-15 og M1 Carbine, så det burde ikke blitt et problem. Om det er en god løsning teknisk sett har jeg ingen formening om.
  18. Det er vell få, om noen, som er bedre enn "Bakeren"(Kåre Gårder).
  19. Fikk svar fra våpenkontoret om at det måtte søkes importtillatelse, og den ville han gi avslag på. Denne saksbehandleren har jeg tatt i å lage egne regler i etterkant, men hvordan regelverket faktisk er ang. import av sluttstykker vet jeg ikke. Er bare noen måneder igjen før de blir registreringspliktige i Norge, så om du skal importere noe så haster det kanskje litt. Hvilke sluttstykker er det du leter etter?
  20. Har du en kilde på det? Fant ikke noe på regjeringens sider.
  21. Akkurat dette med "2. ikkje er tilverka med skjefte eller annan innretning som heilt eller delvis dekker oversida av pipa" er kanskje noe vi kunne tatt opp i høringsuttalelsen? Hva er poenget, og hvordan vil dette punktet gjøre samfunnet tryggere?
  22. Det vil begynne å se stakkarslig ut i våpenskapet mitt om både Mini 14 og mine Camp Carbiner skulle ryke... I følge denne artikkelen fra Politiforumet så er ikke Marlin Camp Carbine på PODs liste over halvautomatiske jaktrifler som skal forbys.
  23. Ingen grunn til å hisse seg opp, jeg legger meg helt flat. Du kommenterte noe annet enn det jeg svarte på, men det er vell slik internett fungerer?
×
×
  • Create New...