Jump to content

Monsengutt

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Monsengutt's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hvordan fungerer HORNADY GMX til rådyr (og rein og hjort) ? Noen som har erfaringer på det?
  2. Hei. Jeg kjøpte med ferdig ladd rws kegelspitz i 7x57R når jeg kjøpte drillingen. Mest for å få noen hylser til sjøllading, men er de brukandes på elg og hjort? Jeg tenker jo å lade sjøl etterhvert. Men kjøpte med 100 patroner for å ha noe å begynne med. Hva anbefaler dere som en ok hjemmeladning? Blir mest rådyr, men muligheter for elg og hjort også....
  3. Da ble det drilling til slutt, etter mye kikking og grubling. Jeg droppet gamle børser med hake og greenersikring. Da ble utvalget mindre. Oppspenneren på blaser klarte jeg ikke. Stod igjen med merkel og krieghoff. I dag hoppet jeg i det og kjøpte en nesten ubrukt Krieghoff trumpf med en nydelig grade 3 stokk. 12/76 7x57R. Klargjort for svingmontasje. Børsa ble omtrent dobbelt så dyr som jeg hadde sett for meg i utgangspunktet Jeg kjøpte noen esker rws kegelspitz 10,5 g. Mest for å få noen hylser til sjøllading, men hvordan er de på større vilt som elg og hjort? Noen som vet?
  4. Ser at man ikke kan tviholde på penga når man tenker drilling Hvis jeg går for nytt, er merkel best/gir mest for penga? Jeg har ikke erfaring med oppspenner, men ser at noen er for og andre imot. Er det det at den er tung å spenne opp i en stresset jaktsituasjon som er problemet ? Noen som har erfaring med Antoni Soli? De er vel rimeligere. Har tenkt kaliber 20/76 & 7x57R . Bruker mye en rifle i 6,5x55 på alt fra rådyr til elg i dag. Det blir vel ca samme ytelsen.
  5. Jeg har lyst til å investere i drilling etter å ha jaktet med kombi i 15 år. Ett løp blir litt lite i fuglejakta. Men kjekt med rifleløp i tilfelle man ser elg og rådyr. Jakter også rådyr og hjort med bikkje. Men jeg aner ikke forskjellen på de forskjellige. Hva er forskjellen på merkel, krieghof, sauer, antoni soli osv? har noen krav: Storviltkaliber Hagle bør vel helst være 16 eller 20 pga vekt og balanse? Enkel og grei. Ikke kreve masse vedlikehold. Oppspenner eller ikke? Fordeler og ulemper? Hakemontasje eller sving? Kikkert eller aimpoint? Liker rødpunkt til fluktskyting... Brukt eller ny? Syns de brukte har stive priser egentlig... Har greit budsjett men ikke noe fancy tull som masse dyr gravering osv? Noen som har forslag og tips?
×
×
  • Create New...