Jump to content

j0oaa

Members
  • Posts

    44
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by j0oaa

  1. Hvor mye må man gi for en slik en da? Og får man dem i 6,5x55? Har jo CZ fra før, og er jo rimelig fornøyd med den. Visst man da kan sammenligne CZ455 salong mot noe annet da...
  2. Bruker selv å lese det alle skriver og finne ett gjennomsnitt. Men det er jo ikke tvil om at folk som f.eks nevnte N81 har like mye eller mye mer erfaring en de fleste skribenter i de fleste magasin, og de som vlogger på jutub, så da teller kanskje den meningen litt mer i regnestykket
  3. Jo, men da blir det vel ikke så ille pris allikevel. Men siden den ikke kommer i 6,5x55 så utgår den for min del foreløpig.
  4. $2000 vil jo sikkert ende med kanskje 25k over disk i Norge da. Nokså stiv pris.
  5. Sørgelige greier, andre gang på samme salget at jeg går glipp av muligheten til å gjøre ett kupp Ikke bare positivt med å bo i griskgrente strøk
  6. Ser ut til at jeg ender opp med en T3x eller muligens en Sauer 100. J&F hadde en Sauer 100 inne på romjulssalget demmes så får ringe dem på nyåret og høre om jeg får den til samme pris Er det noen som vet noe om den nye Howa Superlite, og om den blir og komme til Norge? Har sett litt på tuben og den ser nokså snop ut og veldig lett. Ikke så stort utvalg i kaliber da, men kan være en spennende rifle.
  7. Godt poeng. For min egen del så ligger jo rifla i Vorn-sekken i 99% av tiden den er med på jakt, siden jeg er mest ute etter dyr jeg ikke trenger og snike meg innpå. Den ene helgen iåret jeg får bli med på elgjakt i skogen skal jeg nok klare og bære litt ekstra vekt i hånda.
  8. Målet er jo og ha en rifle som jeg skal bli "i ett" med, så da er jo det å ha en rifle som man kan skyte mye med og bli komfortabel med det viktigste. Ett par hundre gram hit eller dit er ikke så viktig. Det er jo i hovedsak jakt rifla skal bli brukt til, men trenger ikke og være ultralett siden jeg som nevnt ikke skal gå etter villreinen. (Selv om det blir noen tunge tak når man senhøsten starter fra havnivå og opp til 7-800 moh for og finne rypene på snøflekkene). Planen er og etterhvert kunne bruke Saueren til litt mer enn fastfortøyning og langholdsskyting så den skal på slankekur, hvor nytt løp og ny stokk står på lista, men alt til sin tid. Kjenner meg selv såppas godt at jeg vet hvor sløv jeg kan være til og ta vare på tingene mine(Vet jeg ikke hva det koster?), så til slutt blir det rustflekker på det sorte. Men er som sagt ikke noe krav at det er rustfritt, siden jeg er rimelig likegyldig til hvordan ting ser ut bare det funker som det skal.
  9. Hvordan er magasinene til S&L? Ser det er flere som er misfornøyd med dem. Har det kun vært på tidligere modeller eller plages de ennå med det?
  10. Ja, den er kjent og likte den veldig godt. At jeg solgte den til gi bort pris er en av de få tingene jeg angrer fælt på her i livet, men når man har hodet fullt av ideer og begrenset med plass i jaktgarderoben gjør man ting man kanskje ikke er så stolt av i ettertid Skulle som sagt kjøpe en på romjulstilbud fra J&F men når den gikk så tenkte jeg at jeg kan se om det finnes noe annet gøy der ute
  11. Brukte jaktmatch før jeg begynte og lade selv. Nå lader jeg Lapua 144gr FMJ, med så lav utgangshastighet som jeg kan. Men pga problemene med Røssleren så har CZ455 i .17HMR blidd ryperifla. Fungerer fint under gode forhold den, men siden jeg er begynt og jakte mer og mer rev mens jeg er på rypefjellet på vinteren så vil jeg ha noe med litt mer ompfh
  12. Får man tak i denne i rustfri? Hvilken kule bruker du på rypa?
  13. Er på utkikk etter ny rifle til våpenskapet. Riflen skal i hovedsak være en jaktrifle som skal brukes på rype og elg og alt imellom, så kaliber blir 6,5x55. Tenker og at jeg blir og skyte jaktfelt med den visst jeg blir komfortabel med den. Kriteriene er - Lettvekt (Ikke ultralett nødvendigvis) - Glatt boltgang - Pålitelig mating fra løse magasin - Rustfri er ett pluss men ikke ett must Har fra før en Sauer STR200 som jeg skyter langhold med, og med min (lille) erfaring synes jeg at boltgangen og matingen på den er fantastisk (Visst noen har tips til og få Saueren under 3,5kg så kan jeg skrote planen om å kjøpe ny). Har tidligere hatt Tikka T3, og mener og huske at den og var nokså grei på mating og boltgang. Har pr idag en Røssler Titan 6 som har helt grei boltgang men den mater upålitelig. På grunn av det blir jeg ikke komfortabel med børsa og den blir stående og samle støv. Skal derfor legge den ut for salg og kjøpe noe som gir meg like mye skyteglede som Saueren. Hadde ment og handle inn en brukt Tikka T3 på romjulsalget til J&F men siden jeg bor ett par tusen kilometer unna butikken ble den jeg så på solgt før jeg rakk meg dit Tips mottas med takk
  14. Holder til i Finnmark, her har vi bare elg (Har en handfull rådyr men de holder stort sett til i utkanten av boligområder og ikke der jakten foregår), så hunden trenger kun å funke til elg.
  15. Ja, kan tenke meg at det kan by på noen utfordringer med å ha en jakthund som turhund. Alternativet er jo flere hunder til forskjellig bruk men det kan jo og by på andre utfordringer. Skjønner at den perfekte allround hunden som kan brukes og er god til alt ikke finnes, men får heller veie opp ulemper mot fordeler og se om jeg finner en hund som jeg kan bli fornøyd med til min type jakt og friluftsliv.
  16. Målet er og ha en hund som kan bli god til jakt og kan brukes til dette og da helst som elghund. Uttrykte meg kanskje litt dårlig, men setter altså egenskapene til og kunne trekke pulk og lignende høyere enn feks om hvordan den går i søk og hvordan den er i målet osv. Har ingen rasepreferanser men har tenkt elghund siden det gir meg større muligheter til og komme meg på jakt en det jeg allerede har idag. Har ingen kjennskap til Svart elghund, så jeg nevnte bare de jeg kom på ifarten.
  17. Ønsker og gå til anskaffelse av ny hund, og tanken er og skaffe en hund som jeg kan få godkjent som ettersøkshund og bruke som løshund til elgjakt. Er mye på tur både sommer som vinter så ønsker og en hund som kan være god og bære kløv og trekke pulk. Hvilken av de vanligste "elghundene" (NGE, Jämt, Laika osv) er best egnet til dette formålet? Setter egentlig turegenskapene høyere enn jaktegenskapene da jeg er mere på tur en på elgjakt. Er det noen andre hunderaser det kan være interessant og se på for min del? Trenger nødvendigvis ikke og være en hund som kan brukes på elg, men andre ting og f.eks støver. Ønsker i hovedsak en hund som kan være til hjelp hele året og ikke bare 2 uker under jakta.
  18. Blir det samme, men fordelen med Turbodoggen er at du kan lage ferdige jakter inne på fjernkontrollen. F.eks 30 sekund med lokkelyd, 1 minutt stille, 30 nye sekund med lokkelyd osv. Jeg har lagd ferdige jakter for sommer og vinter. Sommer bynner med musepip og går over til fugl og tilslutt hareskrik. Ca 10-15 minutt varighet totalt. På vinteren har jeg forskjellige hareskrik med 20-25 minutts varighet. Bare og trykke play og lene seg tilbake.
  19. I det siste nyhetsbrevet fra jaktdepotet så reklamerer de med kameraer fra Scoutgard som kommer med skyløsning fra ett svensk firma som kaller seg Molnus. https://www.molnus.com/?utm_campaign=cmp_954274&utm_medium=email&utm_source=getanewsletter#/welcome
  20. Noen her inne som har prøvd tofot fra Swagger Bipods? Ser ut som en kjekk tofot og bruke under lokkejakta på rev, da det kan bli mange forskjellige poster i ulikt terreng iløpet av en dag. Prisen på rundt 3000,- inn til norge er nokså stiv så ønsker og høre erfaringer visst det er noen som har.
  21. Visst jeg vil kjøpe ett emne hos deg i Amerikansk valnøtt, hva koster det da?
  22. Hvor kjøper du emner? Og blir en laminatstokk av samme type noe lettere?
  23. Hva blir vekten på en Mc Millan SSG3000 i valnøtt?
  24. Har nettopp ordnet meg 22LR løp til min CZ455 for og begynne med mengdetrening. Har lyst og prøve THLR sine øvelser med og identifisere skytterfeil og kalle treff eller ikke. Er det noe matnyttig og gjøre denne øvelsen med 22LR? Isåfall på hvilken avstand burde blinken plasseres? Noen andre gode treningsopplegg med 22LR som man kan dra nytte av, da med tanke på trening til jaktfelt? Er også ute etter en brukende kikkert til dette. Med Mil retikkel i FFP og Mil justering og til en pris som ikke overstiger selve riflas verdi så alt for mye. Noen anbefalinger?
  25. j0oaa

    Deler til Beretta

    Noen her inne som vet om man får tak i deler, og i så fall hvor, til en Beretta 685 i kaliber 20. Den originale kolbekappen i plast sprakk på min og kunne trengt en ny en. Om det er en uoriginal i gummi gjør ingen ting så lenge den passer på våpenet.
×
×
  • Create New...