Jump to content

thomasvainio

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

130 profile views

thomasvainio's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Da er vi 2 førstegangsjegere som skal jakte hos Rauland Fjellstyre Jeg lurer også på om noen har erfaring med terrenget, og finner ingen tråder vedr. dette. Hadde vært fint om noen som sitter på info snubler over denne tråden
  2. Hei, Kammerfolk! Som overskriften avslører, så trenger jeg assistanse med lading av ammunisjon til 30.06. Jeg skal (håper jeg) lade for første gang, og har kjøpt Nosler 168grain HPBT .30 og tu-7000 krutt som ble anbefalt av forhandler. Jeg har lett etter ladedata siden lørdag, men jeg finner ingen tabell for denne kombinasjonen. Er det noen som har erfaringer med kombinasjonen, eller har informasjon som kan hjelpe meg? Finnes det ladedata for "liknende" komponenter som evt. kan brukes? Grunnet jobb, kjøreavstand og åpningstider er det ikke bare å reise tilbake å bytte. All hjelp tas imot med åpne armer!
  3. Jeg har kjøpt en slik selv i kaliber 30-06 og jeg er strålende fornøyd. Den har veldig god presisjon, er god å holde i og fremstår som et solid våpen. Prismessig mener jeg at denne er verdt hver eneste krone. Etter å ha sett og følt på flere forskjellige modeller så var det denne rifla som virket best i prissegmentet, etter min mening. Har hatt tikka t3 tidligere.
  4. Jeg kan anbefale Mauser m18 på det sterkeste
  5. Hei! Jeg sto nylig i samme situasjon som deg, "hvilken skal jeg velge?" Jeg har tidligere hatt en tikka t3, og jeg var egentlig sikker på at valget skulle bli tikka t3 denne gangen også (finnen i meg, vil ha finsk verktøy), men etter mye klåing på div. rifler, ble det endelige valget, Mauser m18. Jeg angrer ikke ett sekund på det valget. Stokken føles" dyr", er stiv, robust, og gir svært godt grep med gummiert gripeflater. Med mine begrensede ferdigheter klarte jeg 15mm samling med 5 skudd på 100m (selleri&belgfrukter, 180gr i 30-06) Jeg anbefaler mauser m18 på det sterkeste. Jeg har selv 30-06, men jeg har ingen grunn til å tro at du vil ha noen dårligere opplevelse med 6,5x55.
  6. Hei! Her kommer første innlegg, ettersom jeg ikke klarer å finne ut av ting selv Jeg har nettopp kjøpt meg en Mauser M18 i 30-06 som er ferdig gjenget med 15x1 gjenger, og jeg har en Sonic 45 (8mm) liggende hjemme som jeg mener å huske har 15x1 gjenger (kan selvfølgelig ta feil). Problemet er at jeg ikke får skrudd demperen på mauser'n, og jeg finner heller ingen gravering på demperen som indikerer hvilken gjenger den har.. Er det mulig at begge har 15x1 gjenger, men ikke passer sammen? Gjengene på mauser'n er forresten blånert, om det har noen betydning. Jeg har ingen verktøy for å sjekke gjengene på demperen, og jeg finner heller ingen i lokale butikker. Finnes det noen snille hjelpere i nærheten av Askim (indre Østfold) som kunne hjulpet meg med å identifisere gjengestørrelse og evt. lage et adapter hvis gjengene viser seg å noe annet enn 15x1? evt. andre tips? På forhånd takk.
×
×
  • Create New...