Jump to content

Hermansen

Members
  • Posts

    116
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Hermansen last won the day on September 13 2017

Hermansen had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Hermansen's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

32

Reputation

  1. Du stopper ikke forråtnelsen ved å stabilisere. Man ønsker å stabilisere treverket for at det skal bli mer stabilt. Det man gjør er å suge ut luft av treverket ved hjelp av vakum. Når alt luft er ute av treklossen og vakumet slippes opp vil stabiliseringsvæska gå inn i treverket. Man kan vel til en viss grad "stabilisere" treverket med woodhardner eller sikkert linolje også. Alt handler vel om hvor forråtna treverket er, er det tidig i forløpet kan treverket fint brukes uten nevneverdig behandling.
  2. Hva er greia med å stabilisere hardt treverk?
  3. alt treverk jeg har sprittørket har jeg gjort det med helt ferskt treverk
  4. Jeg tror jeg hadde latt de tørke som en hel sopp, vei soppen regelmessig utover så vil du se ca når den er tørr. Vil tro ovn på 60-70 grader over noen timer (slik at soppen er gjennomvarm) vil ta knekken på potensielle kryp, eventuelt inn og ut av fryser et par ganger så dyrene som eventuelt er i den fryser i hjel. Sakte nedfrysning vil trolig ikke hjelpe da dyr overlever en norsk vinter Fordelen med varmebehandlingen er jo at den vil trøke vesentlig raskere enn om den bare skal ligge å slenge.
  5. Sprekke gjør de ikke, om en kjeller er tørr/varm nok avhenger vel helt av kjelleren :) Vanlig romtemperatur er feks egnet til å tørke kjuke og annet. Vær obs på at det kan være en del kryp i ei kjuke som kan spise den opp/ødlegge den. Kan være enten varmebehandling eller frysebehandling er tingen om du vil ha den hel. Om du vil skjære den opp tørker den naturligvis raskere, spørs jo helt formålet med kjuka og hva du skal bruke den til :)
  6. Bare la de ligge tørt, vei de underveis så vet du ca når de er tørre. (når de slutter å miste vekt). Skal du bruke de til kniv må de stabiliseres på et vis.
  7. https://www.miljodirektoratet.no/for-private/handel-med-trua-arter-cites/sporsmal-og-svar-om-cites/ kan du undersøke, og om treslaget er på citeslista og du blir stoppet kan du vel få både bøter og fengselstraff.
  8. katus juice eller andre stabiliseringsvæsker som går på vakum har dårlig limende effekt.
  9. Jeg bruker denne, ikke merket noe negativt med den.
  10. Selv har jeg tørket treverk som fort sprekker i sprit med godt hell. Gjorde en test med tverrsagd eik og bøk. Noen av bitene lot jeg bare ligge, noen limet jeg på endene, og noen la jeg i sprit. Uten tvil minst sprekker i det som hadde badet i sprit. Kjøpte noe teknisk billig sprit på biltema/jula. La bitene jeg skulle tørke i ei bøtte og fylte opp med sprit. Lot dette stå i 3 dager. Så lot jeg stykkene lufttørke par timer, så pakket jeg det inn i avispapir. Veide bitene regelmessig fremover og de fleste sluttet å miste vekt etter ca 1 måned. Og var da tørre og helt sprekkfrie.
  11. Asbjørn Solheim, Espen Norheim og Morten Håkonsen feks
  12. Skal du ha helslire i tre kan du enten hulle den ut fra oversiden av en bit (hinsides mye arbeid ser jeg for meg) eller dele en kloss i to og grave ut det som skal ut på begge sidene og lime de sammen og så forme skaftet (slik jeg har gjort). Du må også være nøye på at kniven har en form som egner seg i en treslire, hvis du lager en kniv med litt mye mage feks vil den aldri sitte pent og godt i slira.
  13. Ser ut som det er en del sprekker i dette, og da må det eventuelt stabiliseres i feks epoxy før det brukes. Markedet er der kanskje for den øverste du viser, ser ut som et ok mønster om du får det fint når det blir stabilisert, men noen gullgruve tror jeg ikke det er.
  14. vanvittig mye penere lærarbeid altså Lettere å se når man har de "gamle" synlige i samme post.
  15. Hermansen

    Knivskaft

    Ta kontakt med Jørn Jensen lærhandel, Morten Håkonsen eller en av de andre som selger knivmateriale. Tipper de har nok av dårlig virke de kan bli kvitt
×
×
  • Create New...