Jump to content

hleth

Members
  • Posts

    40
  • Joined

Posts posted by hleth

  1. Ruger #1 skrev (3 timer siden):

    Sikker på at kombien hadde fått kjølt seg nok ?

    Ja, er ganske sikker på det. Har vært tilstrekkelig mellom tidligere serier. På serie 2 og 3 var treffpunktet der jeg siktet.

     

    @amatør

    Takk for utfyldende svar, få være nøye med øyeplasseringen fremover. Skal nok ikke skyte på 100m med kombien på jakt uansett.

  2. Har et Noblex (Docter) Sight II på kombien og lurer hvor stor parallax forskyvingen kan ha å si.
    Dette er parallax fokusert? på 40m, hvor mye utslag kan dette gi på 100m. Ifølge denne artikkelen vil det gi et utslag spesielt i vertikal planet. Hadde to serier etter hverandre (15min nedkjøling i mellom) hvor treffpunktet var forskjøvet 20-25cm vertikalt.
    Noen som har erfaringer med dette?

  3. Hei.
    Med dagens priser og tilgang på miljø patroner, ville det ha lønt seg å begynne med hjemmelading? Ser at selv stålpatroner fort kan koste 10kr/stk enkelte plasser (kal 20.).
    Hva er kostpris på en vismut/tungsten-matrix patron, hvis man ser bort fra ladeutstyret som trengs?
    Åssen er tilgangen på komponenter, må det meste importeres? Og er det eventuelt en grei sak?

    Henning
     

  4. Merk av på ett kart/marker et punkt på gpsen når du kommer over en fugl. Da vil du på sikt ha en god database på hvor det kan lønne seg og oppsøke.
    Lesider kan være ett nøkkelord. Ved en våt høst er steder som tørker raskt opp ett tips, motsatt ved tørke.
    Se etter møkk, fjær, moldgroper og steder de kan fylle kråsen. Med erfaring kommer du til å oppdage spor etter de oftere og oftere.

    Der vi jakter (Golsfjellet) finner vi ofte rypene rundt tregrensen og oppover. Kanskje også fordi det er der vi oftest går? Vi jakter støkk.

    Lykke til med årets jakt!

    Henning

  5. Har hatt Starkey i 3 sesonger nå. Nå har ikke jeg nevneverdig skadet hørsel og skrur ikke volumet høyere enn at lyden er ca som om jeg ikke hatt de i. Og da har ikke jeg tenkt over at det er noe bakgrunnsstøy.
    Har ikke lest hele Sølvrevens tråd, så kjenner ikke til pros/cons på de forskjellige. Men til mitt bruk (støkkjakt skogs-/fjellfugl og rådyrjakt) så har jeg ikke noe å utsi på Starkey

    Henning

    • Like 1
  6. Funker bra, brukt vekt for ikke å overfylle boksen. Har hatt boksen som skal fylles ca 30min i fryseren, den andre rom temperert/sol temperert.

    Har laget meg en regel å ikke fylle på en boks mer enn ca 4ganger, blir feil forhold mellom Butan/Propan ved gjentagende fyllinger (lest/hørt det ett sted) og pakninger blir slitt ettervært.

    Randulf Valle har 1/2 gode podcaster om gass/brennere hvor han også omhandler er innom temaet

    • Like 1
  7. Kjøpte mitt første rifle for 2år siden og brukte my tid kammeret og finn. Det jeg endte opp med var en Cz 550 i 308 med en Burris Euro Diamond 3-12x52 kikkert med lys og Hausken MD45. Budsjettet mitt var under halvparten av ditt, og tror hele morroa kom på under 7000.

    Planen var og bytte ut kikkereten på sikt, men tror ikke jeg gidder, kikkerten har fått mye skryt her på forumet og kan ikke si jeg er skuffet over den selv heller. Cz'en ble valgt pga Mauser kassen? og ett bra justerbart avtrekk. Er ikke det mest spennende våpenet som finnes men det funker og går godt. Vurderer å bytte til en Boyds stokk snart.

    Rekylen i en 308 er ikke avskrekkende.

     

    Lykke til med valget og skytingen.

    • Like 1
  8. På 20.1.2019 den 18.21, MadsN skrev:

    Hei

     

    Noen som har erfaring med PSSO SN/5 S5-1 våpenskap? Skal i første omgang bare kjøpe hagle men kommer til å ha minst en rifle med kikkert etter hvert. Er det plass til flere våpen med kikkert i tillegg til hagla?

     

    Har skapet, du får nok plass til 1 hagle og 2-3 rifler litt avhengig av størrelsen på kikkerten. 

    Har en av hver i det nå.

     

    Henning

  9.  

    På 19.1.2019 den 14.52, bjoerkeng skrev:

    Kjenner, og har hørt om flere som kjøper seg hagler til langt over 20 lapper, for å så kjøpe seg ei tyrkisk ''brukshagle'' Sånn fylles våpengarderoben opp der i gården.

    Den beste hagla er den man tar med seg ut😂

    Med et hvis vedlikehold så er det antagelig langt mellom funksjons feilene, jeg har ikke opplevd noen ennå.

  10. Har hatt en Lanber Gytorp tidligere og har en Lanber Twenty (20/76) nå og har ikke noe vondt å si om våpnene. Har ikke prøvd Beretta eller Browning eller andre high end våpen, men har derimot prøvd Silma (Italiensk?) og Akkar(Tyrkisk) og hadde valgt en Lanber foran de to i vært fall.

     

    Henning

  11. 1 time siden, ErikY skrev:

    Er ikke Ballistol en våpenolje man kun bruker på løpet osv?

    Ja der er en våpenolje, men den kan også brukes til å behandle treverk. Så da det var det jeg hadde med meg på fjellet, så ble det brukt.

  12. Bruker Finishing Oil, legger på 1 strøk ca 2 ganger pr sesong. Funker topp.

    Stokken trakk til seg litt vann noen steder etter en hel dag i rypefjellet sammen med "Knud", smurte den med litt Balistol så holdt den fint gjennom helgen.  Fikk ett nytt strøk med Liberon når jeg kom hjem.

    Kan hende jeg legger på et tynt lag med Balistol neste gang jeg skal ut i skikkelig drittvær.

     

    Henning

  13. Har en Lanber 2020 (kal 20.)

    👍: NSI Nobel Speed og Speder, RC Semimagnum, Fiocchi Semimagnum, Rottweil Weidemansheil og Magnum, Winchester SuperSpeed g2. 

    👎 (evnt åpnere choke, med mer rand hagl):

    Nittedal Rype, Hull High Pheasant (filt), Gamebore BlackGold(filt).

     

    Den som kanskje setter jevnest skuddbilde er Winchester SuperSpeed.

  14. Når du har funnet ett område som er interessant så kan du bruke Gårdskart for å finne ut hvor jordene tilhører, også er det å ta en tur å ring på. De fleste bønder er positive til duejakt.

    Sånn gikk jeg værtfall frem når jeg begynte å jakte due her i Vestfold.

     

    Kom over en jeger Borre JJF når jeg var ute som inviterer meg med på jakt også, så du kan jo høre med det lokale jeger og fiske forbundet om de har noen jaktlag som er interessert i å ta deg med. 

     

    Ellers så ligger det mye informasjon i trådene Duejakta 2017, 2016 osv. 

     

    Henning

  15. Har handlet derfra nylig. Sendte epost da jeg bor i nærheten og hadde ikke lyst til å betale for frakt for en eske, ble ringt opp dagen etter og avtalte å møtes på en lokal haglebane. Hyggelig fyr, kommer nok til å handle mer hvis de går godt i hagla mi. 

    Ferietid muligens? 

×
×
  • Create New...