Jump to content

nabbin

Members
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

nabbin's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg leter etter linsebeskyttere til Meoptaserien som funger slik som flip up lens cover linsebeskytterene som Swarovski, Zeiss og Leupold har. Har testet zeiss sin versjon, men gjengene stemmer ikke. Jeg trenger hjelp til å finne riktig produkt, eller en løsning på dette. Lei av plastikkversjoner som man trer over siktet, og vil ha noe med kvalitet. Noen som har ideer? Noen som kjenner til gjengene i Meopta sine sikter kontra andre?
  2. Noen som har gjennomført lakkering av CeraKote på trestokk og har en god arbeidsoppskrift? Tørr ikke gå til verks på min nye KKC før jeg vet hva jeg gjør. Nevnes mye mulige løsninger her, men ingen som har rapportert om at det ene eller det andre har fungert. Si gjerne ifra om du har erfaring på dette. Trenger råd!
  3. Jeg tok et kort google søk på stensiler, for så å printe ut på klistremerke A4 ark. Så la jeg de på et kuttebrett og kuttet de ut for hånd med en tapetkniv eller lignende. Tar jo evig med tid, men blir ok, og det er billig. Hørte med Indergaard og Svenild som er et selskap som driver med print i nærheten. De skulle ha 1k for noen ark med slike stensiler ferdig utkuttet. Så også på ark man kan kjøpe på nett utenlands, men gadd ikke vente på at det skulle komme i posten siden jeg ville bli ferdig med prosjektet.
  4. Stemmer det! Skulle ønske jeg fikk inn mer av den, men ble en tidkrevende og strevsom prosess å legge så mange lag.
  5. Å da ser det ut til at KKC endelig kom med inlet til Sauer 100, så da må jeg vel hente frem lakksprøyta igjen. Cerakote på treverk er mulig har jeg hørt og lest. TIps? Gjør godt forarbeid - mett stokken med noe, og puss stokken ned med sandpapir er tips jeg har fått med meg så langt. Spørsmålene jeg sitter med da er om cerakote funker som olje over tid på tre, slik at stokken vil spise lakken akkurat som den spiser oljen? Er det slik at jeg bør lakke på nytt om noen år? Noen som har erfaringer?
  6. Da er prosjektet ferdig og alt er satt sammen igjen! Fornøyd selv om jeg neste gang vil gjøre mye annerledes. Jeg merker jeg lakkerer for mye på en gang, slik at det begynner å renne eller at lakklaget blir veldig tykt. Her trenger jeg trening og kanskje en annen lakksprøyte. Erfaringer har jeg fått og er sikker på at neste prosjekt vil bli veldig mye bedre. Takk for råd og hjelp til de som har skrevet i denne tråden. Fornøyd med resultatet. Takk!
  7. Skjønner! Stensiler som ikkeetterlater noe er jeg usikker på, men tror det jeg har er tilstrekkende sådan. Blir spennende å se i kveld etter jobb hva jeg får til. Ødela litt i går med det svarte laget jeg skulle legge, så jeg får se om jeg får fikset det med neste lag. Erfarte i alle fall hvordan jeg ikke skulle gjøre det på. Men håper det ordner seg.
  8. Ja har forstått at det er en tidslimit på hvor lenge man kan jobbe med det etter første lag er lagt. Men i mellom lagene, når man har brukt klistremerkestensiler, er det da lurt å tørke av med aceton for å fjerne evt lim og annet fett og smuss som har kommet på emnet?
  9. Tusen takk for tips KydeX! Etter å ha testet litt og vært litt frem og tilbake før jeg turte å starte så har jeg nå kommet i gang med stokken og bunnpanelet til Saueren. Skulle ha kamuflasje som matchet jaktdressen min, som er SwedTeam Optifade. Etter å ha forsket litt og hørt med litt priser osv, så endte jeg opp med å kjøpe meg klistremerke ark som jeg printet ut stensiler på og for hånd skjerte ut de stensilene som jeg skulle bruke til lakkeringen. Jeg la først et lag med Cerakote C-245 Smiths Brown som grunning, før jeg la på masse stensiler og lakkerte over med Cerakote C-241 OD Green. Har nå tatt av stensilene og dette er resultatet så langt. Skal legge på noen fler detaljer med de to siste fargene jeg har (C-102 Matt Svart og C-240 Coyote Tan) for å få et godt resultat. Her er bilder fra i dag: Erfaringer så langt: Mye frem og tilbake med spraypistolen har vært viktig for å få et godt resultat. Har fortsatt noe å lære når det gjelder lakkering. Har null erfaring fra før, og merker at dette er småkrevende. Sprayet for mye for hardt på et punkt som gjorde at cerakoten trengte seg inn under stensilene. Det er ikke pent. Har også lakkert litt for mye på enkelte punkter, så det bærer preg av å ha blitt litt rennende. Har også hatt på litt for mye i partiet inne i stokken hvor andre deler skal inn. Dette gjør at det blir trangt siden lakken har bygget tykkelse. Jeg tror resultatet blir kjempefint og akkurat det jeg håpet når jeg nå får lakkert noen små detaljer med svart og beige til slutt.
  10. Venter spent på en post om dine erfaringer fra ditt prosjekt! Tror absolutt det kan være til hjelp! Tenker mye å det med små deler. Skruer og andre småbiter i forskjellige mekanismer. Riflen din så iallefall veldig flott ut! Bra jobba!
  11. Hei folkens! Har lest en del i denne tråden nå, siden jeg er i ferd med å starte et Cerakote prosjekt. Har en splitter ny Sauer 100 som jeg var dumm og lot ligge i bilen over som det ofte dugger i. Endte med fukt på riflen og rust på riflen. Så etter jeg har lest om at blåneringen på denne litt billigere versjonen er litt dårligere enn andre så vil jeg løse dette med en fin Cerakote. Planen er siden jeg nå skal Cerakote den å gjøre det med alt slik at jeg får et komplett kamuflert resultat på hele rifla. Sitter med en del spørsmål og er veldig nervøs for å starte, så hadde vært flott om noen kunne svart meg kort på noen få ting. 1: Usikker på forarbeidet før Cerakote prosessen. Saueren har noen innprintinger eller utfresninger i løpet og på siden som logo og serienummer som jeg ikke ønsker at forsvinner selv om jeg skal cerakote våpenet. Legger ved bilde som viser hva jeg tenker på. Noen som har noen forslag på hvordan løse dette? Hva om serienummer forsvinner ved sandblåsing av våpenet? Hva tror folk? 2: Har lyst til å cerakote alt. Inkludert bolten og inne i kammeret, men er veldig usikker på om dette er så lurt. Liker at bolten glir med så lite friksjon som mulig. Hvor erfaringsmessig er det lurt å la være å cerakote? Andre småbiter er avtrekker og siktemontasjer. Hva er lurt og ikke lurt? Hvor grundig skal man gå til verks? Demontere alt og coate alle biter? Ødelegges funksjonaliteten da? 3: Bør man Cerakote syntetiskstokken til rifla, eller satse på hydrofoliering? Hvor får man eventuellt kjøpt sånt enkelt her i norge? Noen som har erfaring? https://www.dropbox.com/s/4igd4ppg8tgz5 ... 0.jpg?dl=0 https://www.dropbox.com/s/t777ozh0459ei ... 1.jpg?dl=0 https://www.dropbox.com/s/bzvkvvwedggzd ... 2.jpg?dl=0
  12. nabbin

    Sauer 100

    Har fått min Sauer 100 nå og den skyter utmerket for min del. Eneste jeg ikke er fornøyd med er stokken. Helt grei stokk, men har vært bortskjemt med KKC på mitt forrige våpen, så da blir det slik. Noen som vet om noen stokker som er blitt tilgjengelige for Sauer 100? Eller noen i miljøet som har hørt rykter om at KKC eller GRS har planer om å lage inlet til Saueren?
  13. nabbin

    Sauer 101

    Tikka T3 eller Sauer 101 for en vanlig jeger? Storvilt og småvilt. 6,5x55. Hva er inntrykkene? Noen som har klådd på Saueren? Ops! Ser jeg har skrevet i feil forum. Skulle til Sauer 100 denne. Men erfaringer taes godt imot uansett.
  14. Hei! Vurderer å bytte ut min nåværende Meopta Meostar R2 2,5-15x56 til en Nightforce SHV 4-14x56. Noen som har erfaringer med Nightforcen? Er dette idioti? Vil brukes på jakt av rev, rådyr, hjort og elg.
×
×
  • Create New...