Jump to content

keenhunter

Members
 • Content Count

  92
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Du skriver «mat» men også «bensin på bålet der og da». Bensin på bålet der og da er som en annen skriver, for eksempel - cola (eventuelt husholdningssaft for å slippe å gulpe kullsyren hvis du går full gass opp lia, eller energidrikkpulver som du blander med bekkevann) - og snickers Snickers dekker det meste av spekteret fra rask til varig energi – rikelig med sukker som tas opp raskt, men også litt nøtter som tas opp ganske tregt. Hvis du liker snickers som undertegnede gjør, er det vanskelig å komme unna siden den ikke smelter like lett som vanlig sjokolade og dermed kan være med mange turer i sekken før du velger å spise den. Fett er mest energirikt per vekt, sukker tas raskest opp av kroppen, andre karbohydrater er et sted imellom. Det er individuelle forskjeller, og det er ulikheter i hva kroppen er vant til. Egen erfaring fra utholdenhetsidrett sammen med litt halvvitenskapelige facts: -Går du så du svetter, vil kroppen forbrenne sukker bra og kjøre det rett ut i musklene hvor du avhengig av størrelse typisk startet med et lager på 1000 kalorier (kcal, that is) som typisk holder til en time med full gass før man går sukkertom og mister trøkket og enda verre kanskje blir sur og lei og tar dumme snarveier etc -Ikke noe poeng å fylle på med sukker «på forhånd» siden kroppen ikke utnytter det spesielt bra, bedre da å spise noe «tregere» mat ala vanlig middag / brød. -Hvis du går så du er anpusten er det bare å kjøre på med sukker, ville ikke kastet bort plass til «treg» mat -Det er ulike «skoler» mellom land og idretter så det er heldigvis flere veier til målet På en ukes reinsjakt langt inn i fjellet for noen år siden forsøkte jeg å spare vekt og tok bare med en stor plate Stratos som jeg skulle kose meg med hele uken. Denne var spist opp halvveis på turen opp til leiren. På reinsjakten i 2018 måtte jeg ofre stratosen til en i følget som gikk seg fullstendig tom da vi hadde vært ute fra syv om morgenen til kl 23, han som skulle ta med mat hadde glemt det og vi endte opp med ca 35 km og flere situasjoner den dagen som skulle være «kort». Alltid riktig å ha raske carbs i sekken. Går aldri tom, men sliter med å få i meg de vanlige måltidene under jakt. Ofte en kjapp frokost, lunch senere enn magen ønsker og fylle på med noe smått mellom. Det er alltid dårlig tid, rekke x drev før det blir mørkt, gå en «snartur» for å bytte batteri i et viltkamera langt oppe i åsen etc. Så forslag til raske men gode vanlige måltider selv om man ikke går spesielt hardt, er velkomne.
 2. keenhunter

  Reim til jakt

  Ønsker å kunne ta den av og på armen (og vil ha den strammere enn at den er klar til å tre av og på, jakke av/på etc) og det passer sjelden å ta fem minutter til å justere den. Selv på skytebanen har den vært en plage - bare min mening for mitt bruk, fint at den fungerer for deg
 3. keenhunter

  Reim til jakt

  Riflestroppen er litt komplisert om en vil justere stramming/lengde? Har brukt den før men tenkte prøve en lignende med helt enkel klips-stramming både på armløkka og lengde kommende sesong
 4. Finnes det noe som rådyra liker godt men som sauene ikke spiser?
 5. Spises disse dyra som skytes med V-Max eller tar de bare vare på skinka? Av nysgjerrighet, hvor skytes det 200+ rådyr i året?
 6. Du må bare begynne et sted og finne ut av det. Er du nær vei/slaktebu er det kanskje aktuelt å ta med dyret helt og da er det vel fint med ramme. De fleste jeg kjenner som feller en del rein bruker ramme. Bergans Powerframe går igjen. Anbefaler selvsagt å kappe av bena men det begynte å bli mørkt og måtte krysse en elv mens det var noenlunde lys..
 7. Satte meg i jordekanten og lokket på rev for noen dager siden. En bajas-bukk som akkurat hadde feid busten fartet rundt og brølte i lia bak meg, kom over jordet, feide litt med geviret i noe buskas og fartet videre, ganske oppesen i stilen. Når jeg flyttet meg mot neste post kom den ut og brølte, mistenkte vel at jeg var et rådyr, startet på 250 m og kom gradvis nærmere. Da den var bak noen trær flyttet jeg meg tilbake til jordekanten og raslet i kvistene og brølte tilbake, han trippet stadig nærmere men etter noen minutter av dette dro han raskt dit han kom fra. Får ikke håpe jeg tok over reviret, kjempeopplevelse uansett. Fin 6-tagger, trolig samme som jeg har sett med bust inntil noen dager før dette. Ferske feiemerker et par steder, regner med at det er fra denne. Mye brunstgroper et par km unna dette, regner med at det er et annet dyr som kanskje ikke har feid busten enda siden jeg bare fant groper og ikke tilstøtende merker på småtrærne. Satte opp et par kameraer. Regner med at bukken(e) uansett kommer forbi før eller senere, men kan man forvente at de "vedlikeholder" brunstgropene? Noen av stedene var det tilsvarende grop fra i fjor rett ved siden av og den var ikke noe større så kanskje jobben er gjort for i år? Hvor lenge kjempes det om revir, kan synes som den viktige kampen er nå?
 8. Avtrekket på denne annonseres som bedre enn standard R8, er det noe folk også har merket i praksis? Ikke fått prøvd min nye R8X enda. Har ingen erfaring med toppmating fra før, syntes det var litt interessant å tvinge 308'ene nedi, måtte spørre noen om dette faktisk var riktig måte. Blir vel samme om man toppmater en vanlig R8.
 9. Tok en tur ut etter leggetid for et par dager siden. Nok måne til at det ble kastet skygger og jeg lurte på om jeg skulle tatt på bedre camo. Hadde ikke mye tid, etter en drøy time tok jeg en grundig kikk over området før jeg skulle pakke sammen og jammen kom det en. Mørkesynet mitt er "dårligere enn passe bra" og jeg surret litt med forstørrelse etc for å være helt sikker på hva jeg skjøt på (hogstfelt uten snødekke). Så gikk den bak omtrent det eneste treet på sletta for å komme inn på flekken jeg hadde lagt mye pellets noen dager før, men jeg så aldri at den kom ut på andre siden av treet igjen. Uansett, fikk nok adrenalin til at det tok en stund å sovne etterpå. Prøvde ut en post med god overhøyde med 100m+ hold, trivelig å se så mye i hvert fall men ikke et typisk revetråkk så det blir vel å fore inn de med fast tilhold.
 10. Fine betongbord men tankene går til ryggen 😅
 11. Hvilken ekstern lykt kan anbefales? Pulsar sin er for picatinny-montering ser jeg, en rund kunne kanskje være å foretrekke. Får man en liten picatinny-skinne til å montere på topp av kikkertsiktet?
 12. Bruker 1 bilde + video så kan ikke skylde på videofunksjonen. Får stort sett med dyr som går, men ikke alltid som går sakte eller rett mot kamera etc. Dyr i fart og spesielt når det er ugunstige forhold, lavt batteri etc. kommer ofte ikke med. 1 bilde + video er fordi bildet sendes meg på mobil, ikke videoen. Kan jo se at det tar noen sekunder fra bildet til video kommer i gang, det varierer litt. 80% av gangene er det førstebildet (i motsetning til om jeg hadde tatt flere bilder) som er mest interessant, og de gangene det ikke er det kommer dyret gjerne med på video.
 13. Siden vi snakket om gaupe slang jeg sammen et par gaupevideoer fra i vinter: Står at den ble embedded, var ikke det jeg prøvde
 14. Jeg synes dine opptak så bra ut, hører gjerne hvilke kamera du har god erfaring med. Foruten noen tilårskomne billigkamera som i grunn gjør grei nytte for seg, bruker jeg noen Bolyguard 984 4G kamera, greie nok de når de får eksternt batteri og alt er i orden men kunne vært raskere ja. Hadde selv tre forskjellige gauper på kamera i vinter, to gikk rett over et påkjørt rådyr jeg hadde liggende, gidder vel ikke spise frossent når de kan få ferskt. Den tredje gikk først rolig tett bak et rådyr i dyp nysnø før gaupa jaget rådyret en runde forbi kameraet, det gikk for fort så her så jeg bare sporene på neste bildet, karakteristisk med brå svinger etc. Har sett en fin bukk som går sammen med ei geit, ikke mye innmark i mitt terreng så skulle gjerne klart å finne ut hvor den holder til gjennom sommeren, fikk ikke oversikt over bukkene i tide i fjor men så regnet bukkejakta bort også. Skjøt en gevirløs voksen bukk for hund lille julaften så den er i hvert fall ikke her i år, synd ikke å vite hvilken det var når man ikke får sett geviret
×
×
 • Create New...