Jump to content

keenhunter

Members
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Okay jeg skulle tatt Bulpupen seriøst Amatør, den ser morsom ut. Swift, hvis det var så enkelt så hadde vel alle slakket på reima da. Selv liker jeg ikke at børsa henger og dingler, mye av tiden går det greit men så er det når det er bratt, glatt, steinete. Men flytte remfestet noen cm hjelper kanskje, det skal jeg kikke på. Det er klart at hver cm blir dyr om det blir Blaser, delvis derfor jeg spør. Bergaraen ser veldig interessant ut, hvis jeg skal på reinsjaktekspedisjoner igjen skal jeg absolutt kikke på en slik. Egentlig burde jeg sikkert kappet den jeg har og satt på mindre demper men har blitt vant til den og glad i den, så jeg kommer ikke til å gjøre det. Skal jeg gå skikkelig i skogen ender jeg alltid med å ta med kombien, den er naturligvis kortere enn rifla, kanskje det ikke skiller så mye om jeg hadde tatt sv demperen siden løpslengdene er 51 og 60.. Er ikke ute etter enkeltskudds denne gang, det kan komme mer enn ett dyr Jakte uten demper er selvsagt også en mulighet, men jeg liker det rekylfritt
 2. Ja kjennes litt stort/bredt ut. Hvilke alternative lignende stokker finnes?
 3. Hvor mye kortere er egentlig en Blaser enn en tradisjonell rifle ala Tikka? Og hvilke andre børser er korte? Lengden på den jeg har irriterer hver gang den hekter i kvist så det blir ei ny kort skogsbørse. Bruker demper så da må jeg hente inn det jeg kan av lengde andre steder.
 4. Bør ha store hender for Berserken sier du? Vet dere noen lignende stokker som passer bedre for middels hender?
 5. De opererer vel på VHF-frekvens og er dermed i teorien "line of sight" i hvert fall på litt avstand. Så alt som får antennen høyere er ofte bra, men får samme effekt av å holde Alphaen høyt. Hvis kroppen din er mellom hund og peiler blir rekkevidden dårlig. Har hørt andre nevne at mini har dårligere rekkevidde, har bare brukt mini på hund som går langt. Jeg er altså ingen ekspert på området men det var mine 5..
 6. Er på utkikk etter en presis jaktrifle kaliber 223 i utgangspunktet til bruk på revejakt, kan også vurdere en mer hendig skogsrifle til rådyr etc. Med eller uten tilbehør. Eventuell kikkert må ha rødpunkt. Pris basert på hva som er inkludert. Søknad er innvilget så vi kan gjøre en rask handel. Kjøper brukt for å spare penger så forslag nær nypris er mindre aktuelt.
 7. Veldig interessant. Så man skal plutselig ha nærsynt-briller på i mørket da (å se det man skyter på er jo vel så viktig som at retikkelet er skarpt). Med gult glass har jeg hørt? Hadde jeg gått for de foreslåtte +1-glassene hadde det altså blitt enda verre?
 8. Med fare for å skape et sidespor: Hvor mye snakker vi at du må stille i mørket? Synes jeg har dårlig mørkesyn, synstest viser ikke noe feil men har fått foreslått å bruke briller i mørket selv om jeg er 0.5-1 langsynt. Sett at jeg skulle prøve briller, kanskje jeg ikke skal bruke samme styrken som synstest viser fordi det skal brukes i mørket?
 9. keenhunter

  Åtejakt rev

  Nå er det slik at jeg både vil jakte og bli kvitt rev på terrenget mitt i Lier men ikke har tid til å sette opp åtebu etc for øyeblikket. Kanskje det finnes en vinn-vinn her, sender deg en pm..
 10. Edit: x56 ja, da er det mer som er annerledes.. Er dette i praksis det samme som Conquest DL 3-12x50 eller er det mer enn navnet som er endret? Har Conquesten, den har alltid gjort jobben men det er jo ikke ofte jeg har hatt en konkurrent til sammenligning med på jakt..
 11. Beklager å dra opp en gammel tråd. Har alltid gått ut fra at man ikke kan bruke rådyrskinn men gjør en test på noen skinn nå. Ett alungarver jeg med oppskriften herfra, takk til han som postet den! Et annet tenkte jeg bare å tørke. Har ligget med salt i 2-3 uker, på tide å ta det nå. Skal man skrape/dra av hinner da også eller vil det virke mot sin hensikt? Skylle i vann til alt saltet er av? Tenkte å spenne det opp på en stor plate med spiker. Pelsen mot treverket??
 12. Legg ut noen bilder/video a. Så ser vi hvordan dette fungerer
 13. Det stemmer M67 og jeg utøver god lysdisiplin, godt vant til det. Hvis jeg sitter på en åpen post etter solnedgang er det for eksempel stor forskjell på med/uten caps (lys himmel over horisonten ødelegger mørkesynet). Øyelege virker heller ikke å finne noe galt, var innom det med en kvist gjennom hornhinnen for noen uker siden. Så trippelt/diffust den første uken og fikk litt infeksjon men det løste seg. Får kanskje være enda mer spesifikk om mørkesynet neste gang (det blir automatisk ikke hovedfokus når man kommer med et "alvorligere" problem). Jeg trodde at mindre forstørrelse var bedre for å slippe inn lys men her menes det altså noe annet? Når det gjelder dette med forstørrelse, regner man ut fra Max forstørrelse på kikkerten eller hvilken man faktisk bruker i øyeblikket?
 14. Jeg har dårlig mørkesyn. Sjekket i synstest men de kan visstnok ikke si noe om det, alt ser normalt ut for dem. Det hjelper ikke når vi går fire jegere sammen og jeg seriøst trenger hodelykt for å se hvor jeg tråkker mens de andre er happy uten. Jeg er 40 år, de andre noe eldre. Dette er jo kjedelig for meg, men kanskje jeg kan vri det til min fordel med mindre kikkert så her kommer spørsmålene. Hvor stor kikkert/linse trenger jeg for å utnytte max mitt personlige lysinntak? Er mørkesynet bare relatert til "pupillåpning" eller kan det være at det er mottakerne inni øyet som er svake og gjør at jeg burde ha stor kikkert selv om jeg har dårlig nattesyn? Mer spesifikt har jeg i dag en 3-12x50 på godrifla og en 1.1-6x24 på kombien, og lurer på hva jeg skal ha på den nye Blaseren der jeg ikke hadde hatt noe mot å holde ting kort og kompakt men nå som det blir tidlig mørkt vil jeg ikke ta bort skumringsegenskapene helt. Tenkte noe pluss/minus 2-10x, kunne sikkert leve med max 8x, og så er spørsmålet om jeg faktisk burde gå for 50mm eller om jeg kan gå ned en del gitt det dårlige mørkesynet mitt som jeg ikke helt vet hva skyldes. Ja jeg har søkt og det er masse kunnskap, men valgte likevel et nytt emne. Takknemlig hvis noen peker meg direkte til det jeg spør etter.
 15. Halvveis off-topic her men nå er det uansett så sent og dyrene feller vel gevir snart. Ser ut som ny bukk jages bort, det er straffen for at jeg ikke har klart å felle revirbukken.. Har fått tre bukker på kamera men bare en gang hver så jeg har ikke funnet hvor de holder til mest.. https://youtu.be/KTIhWxs7510
×
×
 • Create New...