Jump to content

Lasan

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Lasan

  1. Leverte søknad på Fredag, fikk mail om innvilget søknad i går. Sør-Vest. Kun positive opplevelser med våpenkontoret i Sandnes, men dette var ny rekord.
  2. Liten anekdote, i barndommen så hadde jeg og et par kompiser stor morro av å pakke gamle tomhylser med kruttlapper og en form for lunte og tenne på. Det sa jo som regel bang og hylsen fløy noen meter. En gang så smalt det ikke når lunta brant. Jeg plukket den opp og kastet den mot en murvegg, type grovpuss. Da smalt det, og hylsa kom rett i retur, og traff meg i kinnet ca 5 cm under øyet, tok med seg en liten bit, og fortsatte videre. Hvordan det gikk seg til aner jeg ikke, om det var tennhetta, eller bare sjokket som fikk fart på noen glør vet jeg ikke, og hadde det ikke vært for arret i kinnet i mange år etterpå så hadde jeg vel egentlig avskrevet det som falskt minne
  3. Noen som har noen erfaringer med denne? Tenker å ta steget over i Standard i år. Har lite erfaring med 2011, men forstår BUL er et ganske sikkert valg. Sliter dog med for eller mot denne mot SAS II Air eller Saw
  4. Uten å være jurist så mener jeg at så lenge du blir siktet innen fristen så blir ikke saken foreldet. Lang saksbehandling vil derimot telle i ditt favør i straffeutmålingen. Politiet kan derfor ha sitt "på det tørre" her. Uansett advokatmat som nevnt over
  5. Den var ikke lang nok med innskyvbar kolbe, så de som selges i Norge nå er modifisert slik at kolben ikke kan skyves inn, da er de lange nok, og godkjent. Første pulje som ble solgt ble trekt tilbake i påvente av godkjenning fra POD på modifikasjonen. Derfor du nok har hørt dette. Ble godkjent i høst. Kan forøvrig også erverves til bruk i NROF.
  6. Du skal vel være glad de ikke fant ammoen, med unntak av hagleammoen har du ikke lov til å inneha noe av det...
  7. Da har OSS gått på en smell, POD har trukket tilbake godkjenningen av disse riflene, og OSS krever å få tilbake riflen jeg kjøpte av de. Mitt spm er, hva slags rettigheter har jeg egentlig her? Søkte og fikk innvilget søknad på denne spesifikke rifla og har rifla i hus. OSS krever at jeg sender rifla i retur til de, mot at jeg får tilbake kjøpssummen. Men jeg har jo kjøpt en del tilbehør, fra diverse leverandører, som jeg jo ikke vil få brukt, noe er generisk AR-15, mens andre ting er spesifikt til denne rifla, og dermed verdiløst, pluss kostnaden ved en våpensøknad. Hvordan skal jeg stille meg til dette? Har ikke hørt noe fra politiet direkte.
  8. Etter videoen på CNN å dømme så hadde skytteren noe som var helauto og med i det minste et høykapasitetsmagasin, muligens beltematet. Burde altså ha 0 å si for våre forhold, men jeg er redd du har rett.
  9. Good! Når skal den være ferdig?
  10. Kan anbefale Hafrsfjord Pistolklubb http://www.h-p-k.no/ Ordinær trening/åpning 3 dager i uka (mandag, tirsdag og onsdag), og mulighet for egentrening utenom. Holder til rett ved pukkelhallen i Bjerkstedparken. Godt miljø, har også en gjeng som gjør det godt på stevner. Andre klubber i området er Stavanger PK, Sola PK og Sandnes PK. Sola har ikke egen bane for øyeblikket så vidt jeg vet.
  11. Så lenge kona fortsatt er bosatt på gammel adresse er det ingen krav om at TS melde flytting så lenge han er student. Dette i hht. Skattetaten. Om du mener noe annet Geco5 så får du vise til den aktuelle paragrafen i lovverket. Jeg var i samme situasjon som student, med våpen på min bopel på studiested, og folkeregistrert adresse hos mine foreldre. Jeg klarer ikke se et argument for at dette ikke var i hht loven.
  12. Det stemmer. Merke, modell og kaliber må med når det er snakk om halvauto rifle. De må enten stå på "lista" eller så må de ha vært i lovlig handel før forskriften tredde i kraft (gjelder .22, og gjelder kun for våpen ervervet til jakt, søker man om konkurransevåpen gjelder lista uansett, etter hva jeg kan forstå).
  13. Jeg har ihvertfall fått min søknad på M&P 15-22 godkjent nå i sommer. Ikke til metallsilhuett, men det bør jo ikke ha noe betydning. En ting å tenke på i forhold til M&P vs 10/22, som var utslagsgivende for min del, er at den har den samme ergonomien som AR-15 plattformen, og kan ta en stor del av utstyret som er tilgjengelig til den.
  14. Ser den samtalen stammer fra februar. Jeg var i kontakt med OSS i forrige uke angående bestilling av denne, og det ble ikke nevnt noe om dette (den ble heller ikke lagt ut for salg før etter at jeg tok kontakt). Jeg fikk beskjed om at når jeg skulle søke så måtte jeg huske å spesifisere hvilke modell jeg søkte om, så da regner jeg med de har fått oppklart dette. Skal sende uansett sende inn søknad denne uka, så fort jeg får papirene påtegnet fra klubben, så da får vi se hva som skjer
  15. Hvor har du denne infoen fra? Har vært i kontakt med OSS angående denne, har lagt inn bestilling, og de har ikke nevnt dette i det hele tatt. Ligger jo fortsatt på sidene deres.
  16. Noen som har prøvd denne? Skal ha en .22 til NROF bruk, denne frister. Om den i det hele tatt er å få tak i her på berget
  17. Plukka opp 1000 Saga Eurotrap fra XXL tidligere i dag, fikk til 1,- skuddet. Null spørsmål om nyhetsbrev eller annet tjafs.
×
×
  • Create New...