Jump to content

Emil89

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Emil89's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Emil89

    Import fra Danmark

    Takker , da er det ikke noe å vurdere opp imot å kjøpe ny i norge, men var greit å ta regnestykke før jeg bestemmer meg
  2. Emil89

    Import fra Danmark

    Har sett på en Sig Sauer X-Six Supermatch hos HH Lurer på om regnestykket mitt blir riktig : Pistol = 21600 DKK - Dansk Moms = 16200 DKK + omregnet til norsk valutta = 21272 NOK med dagen kurs + Moms norge 25% = 26590 NOK Så er det importavgift og reise på toppen av det Noe jeg har glemt ? (Ny X-six hos PVAS 30924)
  3. Ingen som har noe formening om hva 1911 45 acp man bør velge ? eller evt hva man bør ungå ?
  4. Ville da heller lagt dokumentasjonskravet over på politiet igjen og be de fremskaffe en liste over medlemmer de ønsker å vite om er medlemmer så kan du bekrefte / avkrefte medlemskap. Det vil da fort luke ut om det er konkrete medlemmer de har tvil til eller bare ønsker å gjøre jobben lettere for seg selv.
  5. Som nevnt så må medlemmer selv fremskaffe vedlegg om aktivt medlemskap for å erverve nye våpen så vil ikke si onkel politi har ett reelt behov for en utfylt list over aktivitet. Og jeg ville heller ikke tatt stilling til hva som regnes som "aktiv" skytter. Som nevnt så kan det være ulike grunner til at man er lite aktiv i perioder. Det er også mange som missliker å skyte ute på vinter halvåret så det i seg selv ville jeg ikke regnet som ikke aktiv skytter.
  6. Synd det aldri er noe kult å få i links
  7. Er ingen ekspert men vurderer også kikkert til langhold og har utvilsomt konkludert med at Vortex er veien å gå hvis du først er oppe i 6-10 tusen. Det er nevnt noen alternativer til rundt 4-5 lapper som f,eks Falcon men kost på deg en Vortex. Vortex Viper PST 4-16 eller 6-24 x50 http://jaktfall.no/butikk/optikk/vortex ... kertsikter
  8. Var på tanken av en 686 selv men førsteintrykk er at det må i allefal gjøres noe med avtekk. Har sett litt på alternativer til Magnum 1 /2 klassene også men har ikke bestemt meg , så all input er bra.
  9. God dag folkens! Jeg skal kjøpe min første pistol om ca 3 mnd. Planen var å kjøpe en 1911 45ACP og en CZ 75 SP01 Shadow. Må nevne med en gang at det skal i første omgang skytes Felt og da gjerne i flere klasser og at jeg er links skytter. Har også tilgang til ladeutstyr så kommer til å lade selv når jeg har kommet igang. Er litt usikker når det kommer til 1911 45acp angående merke. vurderer å gå for kvalitet på våpen med en gang men det går litt utover tidlig mengde trening med eget våpen pga pris. Har vurdert og fått anbefalt Les Baer / Sig Sauer. For / imot / alternativer til en god 1911 ? Så en rask oppklaring : Har hørt at jeg må søke 45acp og kjøpe våpen før jeg søker 9mm grunnet overlapp i klasser når det kommer til felt, Kan noen forklare dette litt nermere ? Så kommer det til 9mm / 22lr (Kommer ann på utfall av spørsmål overfor). Var egentlig bestemt på en CZ 75 SP 01 Shadow men etter litt mere research så har det dukket opp at mange synes det er kort siktelinje på CZ 75 opp imot Felt, så har sett litt på Tangfoli. Må også nevne at fattern pleide å skyte IPSC i production klassen så ønsker å holde det alternativet åpent. Har fått med meg at CZ 75 Shadow 2 kommer straks på markedet. Men er det noen som er rutta på Tangfoli og kan rydde opp i forskjellen på Stock 1/2/3 og da pro / Special / Xtreme / Custom Extreme / Limited Custom GK ? (Har ikke lyst på Glock) Når det kommer til evt 22lr hvis 9mm må komme i andre rekka så er tanken enten en Sig Sauer 1911 22lr for å få mengde- trening med en 1911 i forhold til grep og kunne bruke samme hylster osv eller så faller det på en Esse-x og da mest sansynelig en lang versjon med anatomisk grep Takk igjen for svar hilsen en ivrig rekrutt med blod på tann. (Har våpen garderobe fra før så har skap osv og kjennskap til søknadsprosessen)
  10. Mange gode tilbakemeldinger her men ser at det kan være ett gjentakende problem på mindre / private baner å "reklamere" for langhold skyting. Så da blir det litt mer aktuelt å omformulere seg slik : Det finnes mange bane over-sikter på nett og her på kammeret men skulle gjerne kortet ned denne listen til en liste som var eksklusivt over offisielle baner tilhørende skytterlag osv som tilbyr skyting på lengre hold enn 200m. 300m er ett sted å starte selv om det kanskje ikke klassifiseres som direkte langhold. Aktuelt i Vestfold / Buskerud så har jeg fått med meg at Holm skytterbane i Sande har 300m pappskiver. Hørt noen rykter om at den nye skytterbanen på Hurum skal ha mulighet opp til 700m for de som gidder å rigge blinker . Oslo og Akershus Langholdsklubb skyter på Fellemyra og tilhører Rælingen skytterlag (litt sør for Lillestrøm). Men jeg tar gjerne imot flere forslag Takk igjen hilsen en engasjer nybegynner
  11. Etter litt mengde trening med 22lr på 100 meter og noen timer med 308 på 200m kombinert med litt lese-stoff på kammeret om langhold så begyner dette å vekke en del interesse. Men jeg savner en oversikt over baner som tilbyr langhold (alt over 200m er av interesse) Er bosatt i Sande i Vestfold så alt innenfor 1-2 times kjøring er av interesse. Men for andre brukere også så hadde det ikke gjort noe om noen hadde tatt seg tid til å lage en oversikt som gjerne skulle være Sticky!
  12. Dette med lading av ammo har vekket mere interesse i det siste da jeg har akkurat tatt opp skyting som hobby igjen etter en lang pause. Har en onkel som har full ladestasjon i kjelleren som ikke er i bruk lengre grunnet sykdom så benken står der med det meste av utstyr (stasjonspresse, hylsevasker, div måleutstyr osv etter hukommelsen) men alt har vert i bruk til pistol ammo (9mm , 38 spesial , 357 , 40 S&W og sikkert mer) Jeg er da altså på tanken av å begynne å lade litt 308 win ammo, Er det noen som kan gi en pekepinne på hva som må gjøres for å kunne lade 308 og en ca pris for å bygge om ? såklart avhenger det litt av hva utstyr som finnes osv men jeg er på jakt etter en pekepinne om hva som skal til for å bygge om til rifle ammo
×
×
  • Create New...