Jump to content

Bilbo

Members
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Bilbo

  1. Tenker at polisen i det innlegget du linka til hadde en grunn til å ransake hos denne mannen, og at en lyddemper til pistol blir noe litt annet enn en demper til jakt. Ingen av oss skal på jakt, eller har tenkt å gjøre noe som bryter noen lov. Som jeg skrev så diskuterer vi bare om det noensinne er noen som har blitt tatt for dette. Jeg mener å ha lest en artikkel om det, men finner den ikke igjen. Så da lurte jeg på om noen her hadde en link.
  2. Den saken du linker til er om en svenske som har laget seg en illegal lyddemper til pistol..
  3. Har jeg skrevet noen plass at jeg skal til Sverige på jakt? Må vel være lov å stille generelle spørsmål her, og jeg tror at lokalviser i feks Norrland hadde gnidd seg i hendene og skrevet om det om en nordmann hadde blitt tatt for ulovlig våpeninnføring.
  4. Hei. Diskuterer med et par kompiser om det noen gang er noen som har blitt tatt og straffet for å ha med seg uregistrert lyddemper inn i sverige på jakt? Er det noen som har hørt om det, eller har en link til avis?
  5. http://www.peltonenski.fi/outdoor_touring/
  6. Kan du fortelle mer om de skiene du produserer selv? Funker det bra med BC bindinger på disse skiene syns du?
  7. Sånne diskusjonr er bra! Jeg tenker jo også at det er kvcm som bærer, enten det er i lengden eller bredden. Trugene mine bærer meg fint i omtrent alle forhold, men hvis det feks er skare man går gjennom med løssnø under, osv osv vil jeg heller velge ski (og selvsagt også ski til topjakt). Jeg bruker Breidablikk ellers, siden jeg har hund, og disse er jeg veldig glad i på fjellet. Jeg tror jo at jeg kanskje får mer glede av Kongsvold da jeg allerede har flere feller osv, så jeg ser for meg at alt i alt i løpet av en sesong så vil disse skiene funke i flere situasjoner. De som står randonee her oppe i nord farer jo ned i djup løssnø på breie ski, og de flyter jo bra. Jeg må dra pulk i 1 mil for å komme inn i terrenget i nordsverige, og grøsser med tanken på treski som iser og kladder når det er 7 km igjen til hytta og pulken er full av øl og spekeskinke.. Men som Gecko sier da, hva er bra nok? Finnes ikke en ski som dekker alle forhold, men jeg skulle jo ønske jeg kunne hatt ett par Peltonen på 270 cm og ett par Tagsnes på 300cm på innerlomma.. Hvor tung er du ca Ko-stens? Jeg er 177 og 90 kg, så jeg tror jeg uansett skal gå for Kongsvold på 200cm. Og hvordan type ski har du i forhold til vekt og høyde ErlingElev?
  8. Hei. Vurderer veldig om jeg skal vrenge lommeboka helt og kjøpe meg lange treski ala Tegsnas / Rønning eller Kongsvold da disse blir en god del billigere.. Er det noen som har erfaring med Åsnes Kongsvold i djup løssnø? Blir det bare kaving eller kan det funke? Skiene skal kun brukes på flate snørike områder på toppjakt.
  9. Bilbo

    Redring og kulde

    Bare det holder en hel jaktdag + så er jeg fornøyd. Kjipt å måtte skifte flere ganger.. Sliter med feil dominerende øye og klarer ikke legge om til å skyte links. Så det er kanskje verdt er forsøk..
  10. Bilbo

    Redring og kulde

    Noen som har erfaring hvordan dette er på vinterjakt? Tømmes batteriet fort osv?
  11. Har du forresten noen tips om kortsalg osv i Malung amarok? De områdene der er veldig innafor avstanden jeg ser etter! Og jeg er jo forsåvidt enig i det du skriver
  12. Tja Amarok..Nå har jeg møtt på ulv to ganger. En av gangene på 30-40 meter hvor den ikke stakk før jeg skøyt i bakken. Tydelig at den var ute etter bikkja...
  13. Geco5;Jeg jakter flere steder på østlandet.Jeg spør her om tips angående Sverige, da det som kjent er litt lengre jakttid der. Jeg har flere hunder, og vil ikke skaffe meg hytte eller jakte midt i ulverevir.
  14. Hei. Har sett litt etter jakt på skogsfugl i Sverige, men det virker som om du for det meste må leie hytte for å få kjøpt kort? Eller har noen tips om plasser man kan ringe for å kun kjøpe kort? Jeg regner jo med at det for det meste er ulv i områdene i nærheten av Østlandet, men finnes det områder med lite ulv? Vurderer å prøve å få leid en koie i Dalarna på åremål også hvis det er mulig, men så var det denne ulven da...
  15. Mat ble prioritert bort, for å si det sånn! Blir havregryn noen uker nå...
  16. Tusen takk for veldig bra svar. Fint at du tok deg tid til å svare så mye! Jeg dro og handlet i dag jeg.. Det ble Z6i 3-18x50. Tror jeg kommer til å bli fornøyd gitt!
  17. Har noen erfaring med disse? Leser så jeg blir sår på øyet, men klarer ikke bestemme meg. Skal brukes til toppjakt, rådyr, rev. Jeg har vel mest fokus på toppjakt, men kommer til å begynne med rådyr fra neste sesong.
  18. Ringte en meget hyggelig og seriøs type til meg fra JD nå, så det satt jeg veldig pris på
  19. Kommer ikke til å handle her igjen nei. Spesielt ikke siden jeg er ganske uerfaren med rifle, og da trenger å få skikkelige svar på det jeg spør om.
  20. Det er det helt klart at jeg skal ja. Selger ble irritert når jeg spurte hvor og når denne loven kom også...
  21. Hei. Bestilte en 17 hmr rifle fra jaktdepoet nå, men på tlf forteller en selger meg at det er FORBUDT i bruke denne til å skyte rype og ender på over 50 meter avstand? Jeg avbestilte hele greia, jeg ba om henvisning til denne loven, men det fikk jeg ikke. Er det noe jeg ikke har fått med meg her?
  22. Bilbo

    Gamepoint 17 hmr??

    Unødvendig sitering fjernet. Ref regelverket. Nagant 762 Kult! Hvordan rifle bruker du? Jeg er lurer litt på å kjøpe meg den Savagen med tommelhull. Er litt på budsjett om dagen.
  23. Bilbo

    Gamepoint 17 hmr??

    Takker og bukker folkens! Da er søknaden levert, og vi får se om onkel vil innvilge meg ei rifle til
  24. Bilbo

    Gamepoint 17 hmr??

    Hei. Tenkte å kjøpe meg en 17 hmr rifle til andejakt, rype og litt annet smått. Men jeg ser jo at det er klin umulig nesten å få tak i gamepoint ammo? Er det noen som veit om dette er vanlig? Altså, om det er vanlig at det er så lite av den ammoen?
×
×
  • Create New...