Jump to content

texans

Members
  • Posts

    50
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

texans's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Reputation

  1. Hei. Jeg har i dag en hann hund på 4år som er blanding av drever og basset petit, verdens snilleste hund som mine barn har blitt veldig glad i men som dessverre har problemer med sitt ene frambein etter å ha vært på jakt. Går nå med tanker om å pensjonere denne hunden fra jakt og skaffe meg en ny jaktkompis og har vel kommet frem til at dachs er rasen for terrenget jeg jakter. Det jeg lurer på er hvordan det er å ha en strihåret dachs sammen med annen hunderase? Hunden vår er oppvokst sammen med en hund til før jeg overtok den i januar.
  2. Høres bra ut Hunden er faktisk godkjent som ettersøkshund sammen med sin tidligere eier. Men for min del er det en fungerende jakthund som gjelder så det blir nok å finne et annet godt hjem til han da to hunder ikke er aktuelt. Men først så skal jeg gi den et ærlig forsøk med medisiner og hvile.
  3. Hei og takk for synspunkter, bikkja er ikke ferdig utredet men neste steg i utredningen estimerte dyrlegen til et sted mellom 5 og 10k og når det med all sannsynlighet konkluderes med at operasjon er neste steg så blir valget for min del at det ikke er penger jeg ønsker å bruke på en hund jeg har hatt i 2mnd. Slik det er nå fungerer han jo 100% som familiehund men jeg er veldig usikker på hva som er mest etisk riktig, det blir jo til at man frarøver hunden det den er avlet til og elsker mest av alt å gjøre.
  4. Da har jeg vært hos veterinæren og hun mente det med all sansynlighet er ortopedisk og at det mest sannsynlig må opereres. Siden det mest sannsynlig har vært slik over tid får jeg neppe dekket dette på forsikringen da ikke forrige eier hadde forsikring så det er ikke aktuelt å starte denne prosessen som koster titalls tusen. Jeg fikk skrevet ut betennelsedempende medisiner som han skal gå på i 3 uker med minimalt med mosjon og starte pent med mosjoneringen som et forsøk. Jeg håper dette fungerer men har mine tvil så jeg forbereder meg samtidlig på at jeg kanskje må kvitte meg med han da det ikke er aktuelt for meg å la han få de smertene igjennom en hel høst/vinter. I terrenget her er det meget høy bestand av rådyr og tildels hare så han bytter nok en del på dyra og jeg tror det kan ha en sammenheng med at han holder på såpass lenge her ifht hva han gjorde på vestlandet så jeg har tenkt på om hunden kunne klart seg bra om han hadde kommet til en plass med litt mindre vilt tetthet med tanke på at det bare er når han jager lenge og tar seg helt ut at det skjer? jeg har også tenkt på alternativet om han hadde kommet til en turglad familie som nødvendigvis ikke jakter, han er jo en flott familiehund. hva tenker dere om dette? Tar også imot tips om hvordan man går frem og forbreder barn (6 og 9 år) på en slik prosess?
  5. Nei det trenger ikke det men tenkte kanskje det hadde med at han hadde såpass vondt å gjøre. Får høre hva dyrlegen sier i morgen..
  6. Har ikke sluppet han når han er halt. 1 time etter vi kom inn fra skogen i går klarte han så vidt å gå på beinet. Han tisset også inne to ganger i går uten å gi noe tegn til å ville ut noe han aldri har gjort før. I dag er han bedre men halter fortsatt en god del.
  7. Får nok svar i morgen ja, det som bekymrer meg er at det skjer såpass ofte og at det ikke ser sørlig bra ut. Men får håpe de sier det ikke er noe alvorlig og at han ikke har særlig vondt av det.
  8. Det er venstre frambein vær gang, han slikker på poter og klofester etter han har vært ute men ikke noe mer enn det jeg tror er normalt. Har kjent og klemt på beina hans og han ikke glad i det og piper til noen ganger når jeg kjenner på venstrebeinet..
  9. Jeg tenkte å ta han til veteinæren i morgen, det er samme bein vær vær gang så tror ikke det er at han er støl, potene er helt fine etter hva jeg kan se.
  10. Hei. For en måned siden skaffet jeg min første jakthund, jeg tok over en hund på 3,5 år (blanding av drever og basset) Jeg spurte og gravde så mye jeg kunne om hunden før jeg tok valget og tidligere eier var klar på at det var mangel på jakt tid som var årasken til at han skulle selge hunden og at det ikke var noe spesielt å nevne med hunden utover det vi hadde snakket om. Hunden kommer fra vestlandet så den er innjaget på hjort og hadde jakter der på ca 45 minutter, jeg bor på østlandet og jakter rådyr og her har han holdt på ca 3 timer vær gang jeg har sluppet han(6 ganger), han henger nok på lenger da rådyra turer mer og det går roligere enn med hjort. Hunden har er fantastisk gemytt, snill med barna og har helt klart et bra potensiale i skogen. Problemet er at han 4 av 6 ganger halter veldig etter at han har vilt seg litt etter vi har kommet inn fra skogen, det varer i et par dager før han er bra igjen. Når jeg konfronterte tidligere eier første gangen det skjedde så sa han at det hadde skjedd tidligere men det var lenge siden. Når det skjedde igjen så sa han at det har skjedd 4-5 ganger på de årene han hadde hatt han. Hva gjør man i en slik situasjon? I utgangspunktet tenker jeg det ikke er bra for hunden å ha det såpass vondt etter en dag i skogen, samtidlig er jo dette det beste hunden liker å gjøre. Ungene har jo også rukket og bli veldig glad i han.
  11. Haha! Ser ut som vi nesten er likt i løypa, min RCBS neck sizer ble sendt fra Alvestad i dag var dog på banen å skjøt meg noen tomhylser på fredag.
  12. Mine også følger tråden!
  13. Hei. Tusen takk for svar. Jeg ser VV ikke har oppgitt ladedata for N150 på 9,3 men N530/540 og 140. Har du prøvd noen av disse?
  14. Hei. Takk for svar, det var NC96M tilnærming til N150 som var tanken bak at det kunne være et greit valg både praktisk og økonomisk. Tenkte å sammenligne lot med VV og Norma for å finne min/maks ladning. Tenkte det var praktisk om et krutt kunne dekke opp alle kalibrene men det er absolutt ikke noe krav. Om noen har en formening om hvilket krutt som er best til hvilket kaliber hadde det vært supert med en tilbakemelding på dette.
  15. Hei. Har landet på at jeg skal lade Nosler Accubond til jakt i alle mine rifle kaliber, og ønsker litt hjelp/tips om krutt til dette. Våpen: 1. 6,5x55, 140gr, løp 56cm. 2. 9,3x62, 250gr, løp 56 cm. 3. 7x57R, 140gr, løp 63cm Har i utgangspunktet sett meg ut NC96M som et krutt for alle kalibrene, er det noen som har noen formening om dette? evt hva som er det best egnede kruttet til de forskjellige kalibrene?
×
×
  • Create New...