Jump to content

Optifade

Members
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Du har nok rett Blaserproff De hadde vel ikke laget noe som ikke holder mål. Så langt er jeg i hvert fall kjempefornøyd med R8"en min Det blir nok en til før jakta neste år...som sagt"ei rifle er ikke nok" Er det noen av dere som vet hva Carbonutgaven veier?
 2. Synes det er rart at avtrekkeren i sin helhet er av plast på så dyre våpen Den burde vært av metall spør du meg! Er det bare på Professional det er sånn, eller er det også sånn på de med trestokk? Er det noen som har dårlig erfaring med dette?(plast som brekker)
 3. Ser på min R8 med ATZL avtrekk at selve avtrekkeren(bøylen) og pinnen som løser ut er i plast, vet noen om man kan få dette i metall? Er originalavtrekket(Professional) også laget av plast? Dette må jo bli fort slitt kontra metall? Har noen av dere erfaring med dette? Er det også sånn på R93? (vurderer å kjøpe en)
 4. Var akkurat i samme situasjon som trådstarter. Jeg er ingen Blaser expert, har nylig fått den i hus og fra før har jeg bare hatt boltrifler. Jeg bestemte meg for en R93 fordi alle sa at den var mye smekrere og lettere enn R8 samt at jeg tenkte at jeg fikk mye mer for pengene. Men når jeg kom i våpenbutikken forandret jeg fort mening. Avtrekket er mye bedre på en R8 samt at oppspenneren er mye lettere på R8.(Og det var original avtrekk jeg sammenlignet, ikke bixn andy el ATZL) Jeg synes heller ikke at vekta var så veldig ulik på de 2 , og at 93 er så mye smekrere er jeg ikke helt enig i. Jeg la i litt ekstra og kjøpte den men fluta løp samt ATZL avtrekk(og det er helt fantastisk)samt en Hausken 224. Jeg tenker sånn at når en produsent kommer med en ny utgave av et produkt er det som regel forbedret og utbedret det som var galt/svakheter på den gamle utgaven. Feks Sako hadde 75 på markedet noen år , så kom 85 som var en forbedret utgave hvor svakhetene på 75 var borte , de hadde blant annet forbedret låsingen av magasinet siden det av og til kunne løsne og falle ut på noen 75 rifler. Jeg var i hvert fall aldri i tvil når jeg sammenlignet R 93 VS R8. Tror aldri jeg har hatt ei fabrikrifle som har hatt så god presisjon som R8 min. Og det skader jo ikke og ha et ekstra skudd,det er i hvert fall min mening. Om man tenker vekt så er vel ikke KKC el GRS de letteste variantene og drasse rundt på? Men type stokk er jo en smaksak , personlig liker jeg verken tommelhullstokk eller tunge trestokker til jakt men det er bare min smak Men du kommer garantert til å bli fornøyd uansett hvilken Blaser du velger , det er jeg helt sikker på Lykke til
 5. Kjøpte en Zeiss Conquest 8x32 HD for 2 år siden ,kjøpte den til smygjakt på dagtid og til det fungerer den bra men jeg angrer på at jeg ikke kjøpte 10x32 i stedet. Til skumring/måneskinnsjakt bruker jeg en Zeiss FL 8x56 men også her angrer jeg på at jeg ikke kjøpte 10x56. Var jeg deg ville jeg gått for en 10x42 , ville ikke ha kjøpt Terra men sett meg om etter en brukt Zeiss el Swarovski av høyere klasse. Om kikkerten er brukt gjør ingenting så lenge den er tatt godt vare på , og du vil da få mye mer/bedre optikk for pengene dine.
 6. Må si at jeg er superfornøyd med R8" en jeg kjøpte. ATZL avtrekket er helt fantastisk , verdt hver krone. Det ble mye skyting i helga og den går som en stråle uansett hva man putter i den Merker at jeg prøver å løfte hevarmen.... he he ....så dette må trenes på. Hørte at Blaser skal komme med et eget rimfire system til neste år , eller er det bare rykter? Vet at det allerede finnes et utviklet av Petter Korsell , men dette var visst noe helt annet! Fikk en ide når jeg gikk i våpen butikken og kikket , hva tror dere om å bygge om hevarmen på en Browning T bolt , så den får samme utførelsen som en Blaser! Har sendt en forespørsel om dette til Våpensmed Rafdal i Etne , om han kan bygge om hevarmen samt få avtrekket ned til 650g. Dette måtte jo bli et bra treningsvåpen , eller hva mener dere?
 7. Har begge to , og min favoritt er Hausken! Synes den demper bedre og tåler varme mye bedre enn Carbondemperen til A tec gjør. Men begge to er fra øverste hylle. Tror du blir fornøyd uansett hvilken du velger.
 8. Trakk meg fra 93"en og kjøpte en R8 Professional i stedet ,kjøpte den med flutet løp og ATZL avtrekk. Vekta ble da helt grei. Så i år blir det Wasa og vann på julaften Nå håper jeg bare at rifla står til forventningene
 9. Da ble det Blaser på meg Kjøpte en R93 Professional med justerbar kolbe i 6,5x55. Vekta gjorde utslaget for min del , er vant til en Finnlight så jeg ville ha den lettest mulig. Får gliset til fredag Men jeg må si at jeg i tillegg vurderer en R8....å bare ha ei rifle er utenkelig for meg! Å blande bolt og rettrekker vil jeg ikke , så nå blir det å trene masse for å bli dus med Blaseren. Har jaktet med boltrifler i 25 år så det blir vel en overgang og venne seg til systemet på Blaseren , men det sies at det går visst å lære en gammel hund nye triks
 10. Helt enig med deg skaubjønn angående skjefte , jeg liker ikke tommelhullskjefter. De er sikkert bra til jaktfelt og stillesittende jakt men til bevegelig jakt føler jeg at hånda er "låst". Men det er bare min smak Vet noen av dere noe om dette med avtrekk , kan man velge avtrekksvekt når man bestiller nytt våpen? De Blaserene som jeg har prøvd hadde nydelige avtrekk , men jeg må si at det beste avtrekket jeg har kjent er et bixn andy avtrekk som jeg har på den ene Sakoen , det er helt fantastisk Men de får man også til Blaser Hva anbefaler dere av løpslengde når jeg skal ha demper på? Og hva er ca vekta på en Blaser med kikkert og demper? Har en HT 3-12x56 som jeg lurte på å sette på Blaseren , ser mange Blasere har justerbar kolbe men jeg er tvil om jeg trenger det , noen erfaringer? Så forresten at det er veldig avslag på R93 for tiden , har sett dem til 15500 kr i 6,5x55,308,30-06 og 9,3x62. Så da får man så å si 2stk R93 mot en R8 for samme prisen.
 11. Hei folkens Nå har jeg bestemt meg for å kjøpe meg en Blaser.(Søknaden er sendt ) Har veldig sansen for det sikkerhetsmessige samt raskheten ved ladegrepet. Fra før av har jeg 4 stk Sako og 1 stk Sauer i skapet , gorifla til nå er en finnlight i 308w. En bekjent av meg kjøpte seg en R93 for noen år siden , og etter første høsten med den solgte han alle de andre riflene sine og sier at han vil ikke ha noe annet enn Blaser . Så nå har han 2 stk samt en haug med løp i diverse kaliber. Så mitt spørsmål til dere er , hvilken burde jeg gå for? R93 eller R8? Synes det er så mange delte meninger om det. Mange mener 93 er lettere og smekrere en 8 , mens andre sier at 8 har lettere oppspenner og tar et skudd mer enn 93 og selvfølgelig utagbart magasin. Noen sier også at R8 rett og slett er en forbedret utgave av hele systemet. Er det også sånn at du kan velge avtrekksvekt når du kjøper ny Blaser? Kan være dette er nevnt før i tråden , men jeg spør likevel
 12. Du har så rett så rett Når alt kommer til alt så er det å skyte...skyte og atter skyte. Og studere og notere underveis. Er veldig enig med deg M67. Men nå har jeg endelig forstått dette med mil riktig Hvilket sikte anbefaler du/dere for langholdskyting? Finnes det noen som har mil/mil? Synes det var smart det Haugland gjorde med å tape over skalaene for så å lage sin egen tabell. Er tom for klikk med den jeg har i dag(jaktsikte) så har lyst til å investere i en ny. Er det Schmidt & Bender PM II og Kahles 624i som gjelder? Synes denne tråden ble bra ,saklig diskusjon og ingen drittkasting Tusen takk til alle så langt.
 13. Her var det mange bra svar Har studert filmen til Haugland og etter og ha sett den ble jeg klokere ang temaet. Han forenkler ting på en måte som gjør alt enklere, syntes i hvert fall jeg. Det eneste jeg ikke helt forstår nå er dette med retikkelet. Er det sånn og forstå at mellom strekene er det en mil , altså 10 cm (på 100m) eller er det helt feil?(10 klikk med 1cm pr klikk på 100m) Og den lille streken(mellom de to store) er en halv mil? Og hvilket retikkel er det riktige til dette?(det er jo så mange forskjellige)
 14. Hei Ser det er mange her på forumet som virkelig kan mye om dette temaet(langhold) Det mange av oss etterlyser er litt" forenkling" av noen ting. Spesielt dette med mildot , hva er gammel type og hva er ny type?? Finnes det ENKEL måte å forstå bruken av dette?(mildot) Er dette systemet bedre enn for eksempel Zeiss sitt?(ASV) Hvilke er raskest i bruk? Hvilke fordeler har det ene foran det andre? Leste tråden om mildot, men mange av oss falt av matematikken i ung alder
 15. Denne karakteristikken passer bedre på dine kommentarer, du avslører at du ikke vet hva du uttaler deg om. På et .22 våpen er paralaksejustering det absolutt viktigste, det har ingen hensikt å sette på dyr optikk som ikke har paralaksejustering, da er optikken ubrukbar til formålet, og det er umulig å skyte godt med den. Da virker en BSA fra XL bedre selv om den ble priset til 495, og ikke er verdens beste optikk. Et godt valg på .22 er meopta 4-16x44, den har paralaksejustering til 10 yds. Det er godt nok til det meste. Nei jeg vet sikkert ingenting.....Har som sagt selv en S & B 3-12 x50 på min Sako quad og jeg kan ikke si at jeg har problemer med å skyte noe som helst uansett avstand. For å si det sånn, det er en grunn for at noen produkter koster mer enn andre. Og er ikke Meopta som du anbefaler Europeisk....men der er jeg helt enig med deg, det er et meget bra sikte. Det var vel i utgangspunktet et taktisk sikte om jeg ikke husker feil. Trådstarter spurte om et gammelt europeisk kvalitetssikte var på høyde med et nyere og billigere sikte fra andre merker. Og hvis du leser over så ser du vel hva folk flest mener om den saken, ink deg selv Lykke til trådstarter
×
×
 • Create New...