Jump to content

Kolenga

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Kolenga

  1. Ta en liten update Har vel egentlig gått litt i corona fella her og ble veldig fristet til å bestille ny stokk ++ så jeg hadde noe å pusle med når vi satt i corona-isolasjon. Så der røyk dessverre hele «ikke røre en skrue» utsagnet Det positive er at det var gøy og lærerikt å demontere/montere, ikke minst montasjen som var første gang for min del, samt at man fikk kjøpt noen kule nye leketøy i momentnøkkel og andre verktøy. Youtube og forum har vært en god rettleder. Men noen runder på skytebanen har det blitt da jeg har fått booket plass de gangene det har vært åpent og fått skutt ca 300 skudd med rifla og koser meg Foreløpig har jeg montert på: -KRG Bravo stokk -KRG Bolt knob Samt at Leupold VX-5 HD 3-15x56 har blitt montert i Leupold Mark 4 ringer på en Mark 4 picatinny skinne. I front er det en Atec H2. Ble litt gambling med stokken i forhold til min hånd men det sitter som ei kule, utrolig godt grep og stabil å holde i. Prøver å få skutt så mye som mulig fremover og fortsette med 22 lr mengde skyting innimellom så får jeg ta en ny update med bilder av samlinger på SPSn med forskjellige skudd basert på tidligere tråder og tips fra over dammen.
  2. Ja det har du rett i men dette er vel ikke unikt for skyting Mye dyrt utstyr på finn enten det er fiskestenger golfkøller eller våpen.
  3. Helt med på den, og jeg har tenkt til å følge tipset ditt fra lengre opp og rett og slett skyte masse med den før jeg rører ei skrue Kjenner meg veldig igjen fra jeg begynte med fluestang, hvor jeg tidlig kjøpte noe rått uten å ane hvordan jeg brukte det. Samtidig som jeg klipte i filler masse liner for jeg trodde jeg skulle nå til andre siden av elva. Har som beskrevet over lest mye og lenge på kammeret og fulgt en masse tråder, og ja man kan skru seg i hjel før man i det hele tatt klarer å ta ut noe av potensialet i et godt moderne orginalt våpen. Så gjelder det å ha is i magen da, for jeg må si jeg klør i fingra etter å skru fra hverandre og montere på en masse kult utstyr, nettop bare fordi det er morro å drive med, men da får jeg vel enn så lenge fortsette å skru fra hverandre fiskesnellene mine i stedet Mange takk for gode og konstruktive innlegg og tips, skal oppdatere tråden underveis ettersom jeg får hatt mine timer på banen og gjort noen erfaringer.
  4. Fant en ganske informativ video for en noob som meg ifølge denne så trengs det ikke bedding?
  5. Med tanke på Magpul, vil dette kittet funke? https://www.brownells.no/REMINGTON-700-HUNTER-S/A-STOCK-W/BOTTOM-METAL-2-762-MAGS-Rem-700-Hunter-Stock-w-Bottom-Metal-2-762-Mags-Gray-MAGPUL-Polymer-Adjustable-Drop-In-100019966 noen erfaringer?
  6. Gode råd og tips her, akkurat derfor jeg laget tråden Kjenner meg igjen fra min andre hobby som er fluestenger og hvor jeg har betydelig mer erfaring og gjerne hjelper nybegynnere med utstyrsvalg etc. First price stokk var en god sammenlikning så da kjenner jeg skepsisen kommer med en gang. Skal ta stokken i mot når den kommer i posten og returnere om den er så rælete som beskrevet.
  7. Joda ser den, men etter å ha kjent og prøvd flere sånne stokker så har jeg bestemt meg for å gå for den formen.
  8. Takk for svar Er det noe spesiell grunn til ikke å gå for den stokken? Kikket på den og KRG Bravo. Avtrekk står på lista så da blir det neste upgrade
  9. Er en haglejeger etter fugl som etter mye reklame og masing fra jaktkamerater har kjøpt en Tikka T3X 308 med tanke på å bli med på litt rådyr og en og annen elgpost i tillegg til div annet. Så gjorde jeg en stor tabbe og det var å bli med på skytebanen en standard lørdag utenom høytrafikktid for å plinke litt. Og så ble det en tur til osv osv Utrolig artig og da kom selvfølgelig lysten etter en dedikert banerifle/hobbyrifle som man ikke trenger å tenke på at skal bæres rundt på jakt og som jeg kan skru og herje med og lære. Så jeg gjorde som man sikkert ikke skal gjøre og kjøpte en Remington 700 SPS tactical 308 på impuls da den var billig og leser meg opp på hva som er forholdsvis rimelig tilbehør for å få en dugelig og behagelig banerigg. Valget var ikke helt uten mening da dette er en av de mest solgte riflene gjennom tidene som sikkert også kan modifiseres fra månen og tilbake, så jeg slo til på denne som ett utgangspunkt. Men ja kanskje ikke verdens mest gjennomtenkte valg. Snakker da 100-400 meter og så får man se etterhvert om interessen tar av. Har i første omgang kjøpt en archangel stokk fra Brownells og tenkte å hive på en picatinny skinne så jeg kan flytte om på optikken fra tikkaen som er en Leupold VX-5 HD 3-15x56. Kjenner jeg meg selv rett blir det nok ny optikk for langhold men vi holder igjen til jeg får gjort meg litt erfaringer og skutt en del og ser at dette er så artig som det så langt er. Optika 6 tråden er allerede lest og det klør i kjøpefingern Har primært sett lest på kammeret en god stund og her er det masse kompetanse og bra tråder så jeg tenkte jeg kunne be om litt tips til hva jeg kan/bør gjøre med 700 SPSn. Dette blir ett førsteprosjekt som jeg skal lære av og dermed sikkert kan koste på meg noen feilvalg eller to men hadde vært interessant å høre hva dere hadde gjort med SPSn for å få den så presis som mulig. Og ja jeg ser at det innlysende hadde vært å kjøpe en 200 str fremfor å putte pengene i SPSn men nå har jeg den som utgangspunkt og så får vi se videre Tanken er å få den så bra som mulig og at jeg lærer masse på veien. Tips erfaringer og ideer mottas med takk! Og om tråden skal flyttes til en annen topic så er det helt ok.
  10. Takk for info, dette er hvertfall veldig relevant for min del. Er egentlig en ivrig og ganske dreven haglejeger etter fugl som gir etter for «reklamen» i gjengen med å bli med på litt rådyr og storvilt. Vet at jeg kommer til å bli ganske gira(derfor jeg har holdt unna i noen år). Når jeg uansett gjør dette så vil jeg heller legge litt ekstra i potten og finne en allsidig optikk av høy kvalitet som kan dekke mine behov som er primært sett rådyr,hjort og mulig en og annen elgpost. Etter å ha lest nær sagt hver eneste tråd på kammeret innenfor feltet og sjekket masse tester og reviews( fordel med covid) så har jeg landet på 3 kandidater. Zeiss HT 50 Leica Fortis 50 og nevnte V8. Optikk er ett vanskelig felt men heldig vis er det som fluestenger, det meste er av god kvalitet i disse dager og så lenge man holder seg til kjente merker produsert i nyere tid innenfor bruksområdet så får man ett bra produkt. Heldigvis er det lang behandlingstid på våpensøknader om dagen så da rekker man å sjekke litt før man kjøper.
  11. Bumper denne, sitter med akkurat samme vurdering som MetalMorty med samme bruksområde
×
×
  • Create New...