Jump to content

Nordavind

Members
  • Posts

    235
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Nordavind

  1. Nei overhodet ikke Men mye som foregår nå for tiden. Både jakt, skole, jobb og så mangt. Så tiden til å sitte å skrive på nett er bare langt mindre der enn den var. Kommer nok noe etter hvert, men per nå er fokuset litt mer på selve skyting, samt skole/jobb.
  2. Har desverre blitt lite de siste 3-4 ukene, da det har vært utrolig mye jobb på ugunstige tider Men planen er å dra oppover på neste 2 kommende lørdager hvertfall, så håper jeg på noen flere dager om det er mulighet for det innad i ukedagene. Men treffer stadig bedre og bedre, kan vel få til noen bilder etterhvert. Skal se om jeg finner noen fra tidligere for å sammenligne Ble litt kort svar her nå, da man er i oppvarming til semifinalen!
  3. Jo takk som spør, og som faktisk holder deg saklig. Det går kjempebra. Nå er det tabell som står som neste punkt på gjørelista, så regner med det blir gjort neste lørdag. Har til nå bare blitt kjent med utstyr, samt trent litt på grunnleggende teknikker. På 100m skyter jeg ca 0.5-0.8 Moa per nå. Lært meg mil dots, hvor jeg skrur på tårn så jeg må jobbe meg inn via mil dots til mål. Hvor jeg har øvd litt på 425m og 600m, som også går ganske bra. Vind er vel den tøffeste utfordringen jeg har møtt hittil. Snur ganske brått, så kan til tider være utfordrende og i øyeblikket kjenne til hvor mange klikk det skal til. Det er også et punkt som står ganske høyt på lista. Er på banen 1-2 ganger i uka, så det blir nå progresjon i det tempoet det blir Nordavind
  4. Skremt av hvem isåfall? Tenåringslogikk det der. Nei, bare har mindre tid til nett rett og slett. Masse jobb, samt vil vel håpe jeg ikke er den eneste som bruker godværet til sin nytte?
  5. Her er foreløpig plan. 1. Skyte inn rifle/kikkert. 2. Lære meg å bruke kikkert samt rifle på en korrekt måte i forhold til skytedisiplinen. 3. Ettersøke hjelp på banen for å etterse at teknikk og div. blir gjort korrekt. 4. Repetere teknikker. Denne likte jeg! Har tenkt tanken ang. filmen ja, men det blir etter litt innkjøring. Har mye å ta meg til, gleder meg stort
  6. Hadde jo vært fint om man kunne KJØPE seg til suksess, da hadde jeg vel like så gjerne kjøpt en off the shelf rifle til over 100 laken, og div. utstyr til enda 100 laken Men og si " Mindre kjøping må til her nå " syntes jeg blir svært lite informativt. Nå er det sånn at jeg har gjort kjøpet, for at det skal følge meg med evnene som vil komme over tid. Jeg hadde muligheten til å investere i det nå, og ikke til neste år - Så da var valget enkelt for min del. Valg av ammunisjon? Joda det er godt mulig du har rett der. Men etter og ha pratet med div. av folk tilknyttet både bransje og miljø, så var det en helt kurant ammunisjon til en med mine ferdigheter. Skulle det oppstå en situasjon hvor jeg heller trenger noe annet? Joda da kan jeg helt sikkert selge noe, eller evt. bytte til meg noe annet? Det tar jeg når den tid kommer. For meg er det viktigste nå, at jeg har det jeg trenger for å starte opp, og med utstyr som følger evnene mine uten og måtte bytte etter 1-2-3 år. Treffe skiva gjør jeg absolutt, og på 100m skal jeg nok fint få til å ligge innafor svarten på lesjaskive. Men noe inntertier og lignende, joda det må jeg nok jobbe med en god stund. Men ja, tror nok absolutt Geco holder for mitt bruk en god stund fremover. Og om det ikke skulle det? Da henviser jeg til punktene over.
  7. Lite informativt det som blir skrevet her syns jeg. Gjerne begrunn hvorfor du sier det du sier. Har gjort en handel her og nå da jeg hadde penger til det her og nå.
  8. Har kjøpt og fått. Mangler kun omb. settet fra skytterkontoret nå. Det var tanken bak kjøpet. Da prøver jeg heller å bytte til meg 2-3 bokser med SK Match mot en del mer Geco om jeg finner noen som vil. Målet mitt med de 5000 er ikke å holde innertier på 100, men å lære meg grunnleggende teknikker, samt bli kjent med rifla osv. Men som du sier, skulle jeg ønske å se etter noe forskjell i prestasjon etterhvert, så kjøper/bytter jeg til meg noe SK Match.
  9. Ja om Skytterkontoret kan få fingern ut av baken, for å sende meg en faktura for omb. settet, så er ikke det noe problem. Har ringt 2 ganger nå, hvor jeg blir fortalt at jeg ligger øverst i bunken. Har kjøpt inn 5000 stk av Geco 22lr, for å gjøre nøyaktig det du presiserer her. Men frem til at jeg har det, så skyter jeg heller 6.5 enn og ikke skyte i det hele tatt. Ja får skrive til noen på facebook, eller bare lage ett innlegg på en av sidene for å se hvilken respons jeg får.
  10. Kjempe tips ut ifra hva jeg har skjønt. Og som skrevet litt tidligere i tråden. Plan fremover nå er ganske så likt det som blir skrevet. 1. Skyte inn rifla. 2. Lære meg å bruke både rifle og kikkert på korrekt måte. 3. Få til å repetere dette. Så etter det? Tar det som det kommer, de 3 overnevnte punktene er nå det som står på planen fremover. Bruker kun Norma 6.5x55 Golden Target. Skal gjøre alt for og ikke gå i samme felle som mange før meg, men noen feiltrinn her og der? Joda det blir det nok, som med alle før meg vil jeg tro. Skal det stoppe progresjonen? Nei så absolutt ikke. Ja har banekalenderen åpen til envær tid i egen fane på både talatutten og på pc'n.
  11. Er allerede medlem i gruppen å følger med på info. Mer bare hvem jeg kan spørre osv. Føler ikke helt jeg som ny bare skal skrive på veggen å direkte spørre, føler vel litt trynefaktor kanskje må inn i bilde først, så folk vet hvem jeg er?
  12. Hehe, hadde ikke takket nei Det at det ikke er noen kan vel ligge litt hos meg også. Spør mye på nett her blant dere, men spør kanskje ikke like mye ute i den virkelige verden. På internfelt så var det så tut å kjør at følte nesten ikke at jeg kunne plage noen med mine problemer, da de virket veldig opptatte. Og ellers når jeg har vært der, så har enten ikke vært noen andre der bortsett fra en kamerat av meg, og de gangene det har vært noen der, har de ikke nødvendigvis vært så pratesalig av seg. Igjen, påpeker det kan ligge hos meg også, så kombinasjon er kanskje ikke den beste. Vet ikke om noen her kjenner de gutta fra før av, og om noen skulle kjenne de. Tror man det kunne vært en idè og ringt feks. Frode å spurt når han skulle opp en tur, for å møtes der oppe for litt innføring? Problemet mitt er nok at jeg ikke helt vet hvem jeg skal kontakte, eller hvem det er greit å kontakte.
  13. Ab = Applied Ballistics? Lasta ned Strelok, og ja virket ganske enkel å bruke.
  14. Ja blir å lære seg kikkert samt få skutt inn som står på plan fremover som nevnt. Har prøvd å undersøke ballistiske kalkulatorer, men like mange meninger som brukere. Har Lapua sin nå.
  15. Jeg kommer til å gjøre det på 100m for så å skrive opp en tabell utover i starten. For meg handler det nok bare og lære meg å bruke utstyret mitt, og når jeg har gjort det kan jeg begynne å utforske mer. Det bygger litt opp hos meg pga høyere enn vanlig skinne, men selve montasjen er vel den laveste av Spuhr sine i 34mm man får ( 30mm ). Men tenker ikke så mye på det. Skal i første omgang nå bare få det on point på 100m, for å jobbe meg en tabell utover. Så tar jeg neste steg etter det. Må nok bare ta meg litt tid til og bli kjent med utstyret jeg har kjøpt, så kommer alt med tid og trening.
  16. Er vel ikke og være kødd det har brukt mye tid på nettet frem til nå da det er liten mulighet for å skyte uten våpen, men fremover blir det en del tid på banen. Ble fortalt at å skyte inn på 25m for så å korrigere på 50/100 skulle vist få til et noenlunde bedre/mer korrekt resultat. Takker, med få ord forklarte du det andre har forklart dårlig med en liten novelle, så det skal absolutt la seg gjøre uten problemer. Når der gjelder å skyte mye, så er det litt sånn at jeg kan ikke uten standplassleder. Men skal ta kurset så snart det kommer, samt håper jeg og få kontakt med noen som kanskje er der ofte som jeg kan avtale med? Prøver per nå og få til 2 dager i uka, hvor jeg beregner 50-75 skudd per økt. Men utifra råd fra flere hold går jeg bort ifra mye vas på nettet, å prøver meg fram selv.
  17. Da har jeg muligens brukt for mange klikk, burde kanskje holdt meg på 2-3? Traff pappen noen ganger på 100 også, men ikke hvor det var tiltenkt. Tar nok sikkert litt trening, men og få det til skal jeg nok! Syns det er moro, litt failing for så å lære mer, repeter repeter.
  18. Fra 50 til 100 stilte jeg mellom 5-10 klikk hvor ett klikk er 1/10. Skal resette tårnet før jeg drar oppover neste gang, så skal jeg repetere det jeg gjorde ut til 50, se om det funker med litt videre testing. Om ikke resetter jeg igjen og prøver litt forskjellig.
  19. Altså når jeg har skutt inn på forskjellig, så skrur jeg opp skruene på tårnet, setter det tilbake til 0. Så 0 er korrekt på avstanden, og jeg kan skru meg opp/ned i forhold til avstanden den er skutt inn på. Med tatt høyde for klikk mener at jeg har skrudd så mange klikk som jeg mener jeg trenger for korrekt elevasjon i forhold til distanse.
  20. Nå var de fult klar over dette når kikkert ble stilt på, så det er ikke der feilen ligger. Jeg er også selv klar over dette når jeg selv skrur, så ligger ikke der fra min side heller. Skal dra oppover når rød dagene er over, så blir det repetering i noen dager for å finne ut hva det kan være. Er nok meg feilen ligger hos. Må bare lære meg teknikkene godt nok tenker jeg. Etter og ha skutt inn på 25 og 50, så gikk jeg til 100. Tror feilen kan ligge i beregning av klikk for min del, og at jeg etter noen skudd skrudde på kikkert igjen for å nullstille ut ifra treffpunkt på 100m. Så skal ikke se bort ifra at jeg bare skulle klikka litt opp/ned, men gjorde en feil
  21. Hm, må ta meg en kaffe kjenner jeg! Fikk hull i hull på 25m midt i svarta når jeg la meg midt på, så skjønner da ikke helt hvorfor det ikke skal repeteres på 100m etter jeg har nullstilt og tatt høyde for klikk?
  22. Utifra det som ble sagt så var det trådkorset, ikke kikkerten. Personlig skal jeg vel ikke uttale meg så mye, men syns selv det virket som at det var trådkors. Jeg er ikke noe erfaren, så utover hva jeg TROR og har blitt fortalt, kan jeg ikke konkludere med noe selv. Ja, det er noe jeg må lære meg Kjenner til teknikken, bare ikke hvordan jeg skal utføre det godt nok. Mye youtube videoer på listen min fremover nå av div teknikker. Kan det være en tanke å kjøpe bore laser, eller vil jeg få mer ut av det å lære meg teknikken uten? Kikkert skal være montert i vater ja, men skal dobbelsjekke dette. Har brukt vinkelen som følger med spuhr montasjen når jeg monterte. Utdype? Skal nok ta med meg riktig verktøy på banen neste gang, så skal jeg forhøre meg med noen av de som er der om det er mulig med litt rådgivning.
  23. Fikk skutt 50 skudd med sauer'n. Meste gikk til å skyte inn kikkert, å lære seg deg rundt det. Først innskyting var på 25m, så gikk jeg opp på 50m for så å gå opp på 100m. innskyting på 100m gikk ikke så bra, da jeg fiklet litt for mye med tårn ( opp med skruer for og nullstille ) uten å huske meg tilbake. Og plutselig var skyting endt, så får nesten plukke opp der jeg slapp neste gang. Når der gjelder jaktbørsa, ble det skutt noen skudd fra min side, samt noen skudd fra et par erfarne der oppe inkl. han som var med meg. Da fant vi ut at trådkors står litt skjevt. Rifla har kun stått i våpenskap, og under transport har jeg vært overforsiktig ( noe som helt sikkert har kommet frem at er min svakhet gjennom tråden ) Så har sendt mail til forhandler, om at vi må få sjekket dette opp helst før påsken er over. Skal sies at fy 308w med så kort pipe sparket noe sykt mer enn noe annen 308w jeg har skutt med før. Dette var uten lyddemper, da den er levert inn for å få en ny som passer 21mm profilen på sauer også. Må fortsette å skyte mye samt skru på kikkert. Men alt i alt, en veldig bra skytedag for min del. Lærte meg litt av alt. Lurte litt på om jeg skulle starte en blogg her på kammeret ettervært. Da får og følge en "grønnskalle" fra start og utover, se progresjon og feiler som følger.
  24. Har en kompis som har kurset som jeg har brukt være med før jeg kjøpte eget. Så vi skal oppover sammen, så får jeg bore sighta, skutt inn osv. Og blir vel tatt kurs fra min side også, så snart de setter opp ett.
×
×
  • Create New...