Jump to content

RTB

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

RTB's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Noen som har prøvd N550 i 223 og vil dele erfaringene? Bruker dette kruttet til 308 og tenkte å prøve det i 223 også, til 69 grains NCC kuler. Har ikke tilgang til simulerings programmer og ikke finner jeg noe data på nett heller så er litt blank på en fornuftig start ladning.
  2. Noen som har ladedata for 150 grs TTSX/N550 krutt for 308, eller en som kan simulere noe i QL? Norma hylser/CCI hetter, COL 71, 48 cm løp.
  3. For sammenligning 48,5 gn med N550 gav 815 m/s, da med col på 71mm, i samme rifle.
  4. Har kronografert 2 ladninger til nå: 51 cm løp, 1:11 riflestigning, col 71,5 mm, Magnetospeed kronograf, Norma hylser, CCI hetter 48 gn - snitt 3 skudd, 864 m/s 48,5 gn - snitt 3 skudd, 875 m/s, tendens til tung bolt åpning Målet mitt var 840-850 m/s og grei samling for jakt. 48 gn ser lovende ut. Skal også lade opp 47,5 gn og teste.
  5. Ser at det var litt delte meninger ang spørsmålene mine. Jeg har selv ingen erfaring med CFE 223 fra tidligere bare for å nevne det. Jeg fant utgangspunktet for nevnte ladestige på Hodgdon sine sider der de beskriver at man kan bruke e-tip oppskriften som utgangspunkt for tilsvarende kuler, noe jeg mener ttsx er. Da tenker jeg i utgangspunktet at man er på "rett side" av grensen, når kruttprodusenten skriver dette. Mulig jeg tar feil, QL mener tydeligvis det! Det er godt mulig jeg bruker ordet komprimert feil. Jeg vet heller ikke hvor grensen går mellom komprimert og ikke. Hylsa er ikke full med 50,5 gn CFE223, men kula settes i kruttet. Jeg bruker Norma hylser. Som M67 nevner ang N550 så fyller ikke cfe223 like mye, det er veldig finkornet i forhold. Jeg har lest flere plasser om tilsvarende ladninger i 308 som visstnok har fungert fint, men jeg har ikke funnet ladedata andre plasser enn det som Hodgdon har lagt ut. Spørsmålet mitt er vel egentlig hva er den mest fornuftige col å bruke i dette tilfellet? Basert på noen av svarene her så lager jeg et par ladninger til som er litt svakere og kronograferer meg oppover så får vi se.
  6. Hei Jeg har prøvd å søke et svar på forumet uten hell. Jeg forstår at man greit kan komprimerer en ladning, spesielt hvis det er et tregt krutt. Er det like greit og uproblematisk å komprimere hurtigere krutt? I mitt tilfelle er spørsmålet ang Hodgdon CFE223 og Barnes 150 grs TTSX i 308. Jeg tenkte å bruke ladedata fra Hodgdon sin tabell for Nosler E-Tip 150 grs, Hodgdon bruker da en col på 71,1 mm. Nosler oppgir col på e-tip til 69,8 mm Barnes oppgir col til 69,5 mm på TTSX. Jeg har ladet opp en stige fra 49 grs og opp til 50,5 grs og sistnevnte er rimelig full. Jeg satt col til 71,5 mm og gav meg der. Har "mye" å gå på i kammeret, så det er ikke noe poeng å redusere col av den grunn. Er det noe poeng å komprimere ladningen ytterligere for å oppnå målene til Hodgdon eller Barnes?
  7. Ja, det var halsen jeg snakket om. Tror nok jeg har funnet feilen, og den burde jeg ha sett før. Det er expander som må ha bunnet i hylsebunn. Jeg har stilt inn denne etter instruksjonene også, og det blir feil. Ser bedre ut nå. Kan være dien er litt i lengste laget og muligens burde vært kortet ned litt. Får vurdere det etter hvert. Har nå endt opp med å bestille meg en neck sizer i tillegg.
  8. Blir ikke helt klok på innstillingen av denne helpresser dien fra Lee. Jeg har ikke noe problem med å kamre hylsene, men de er ikke skutt mange fanger heller. Det jeg ikke skjønner er pressingen av halsen. Har målt etter beste evne med skyvelær og "uansett" hvordan jeg stiller inn dien så presser den ca 5,4 mm av halsen. Skulle ikke dette økt hele veien ned til kragen hvis en stiller dien ned? Er det nok? Først stilte jeg ned ihht bruksanvisning, dvs 1/4 tørn forbi hylseholder, nå er dien stilt ca 1/2 før kontakt med hylseholder. Har også prøvd innstillinger utover disse i begge retninger. Å stille dien mer ned ser jeg ikke noe poeng i da hylsebunn ikke entrer inn i dien uansett. Gjør den det på andre dier?
  9. Takk, da prøver jeg det! Merkelig at dette ikke er beskrevet fra produsent siden det tydeligvis er vanlig rutine.
  10. Bruker Lee helpresse die i 308. I bruksanvisningen som fulgte med står det at man skal skru die ned til man treffer hylseholderen og så ytterligere en kvart omdreining ned. Når jeg leser på nett så ser jeg flere som skriver motsatt, at man skal skru opp igjen for å få klaring og at dette vil forlenge levetiden til hylsa. Gjelder dette for alle helpresse dies? Er det noen som kan opplyse meg?
  11. Hvis det skulle være av interesse for noen så kan jeg informere at jeg har testet de tidligere nevnte ladingene, og det var 47,5 grn og 48,5 grn som gav best samling i min Sako 85 Finnlight med 1:11 riflestigning. Fikk ikke målt hastighet da noen hadde satt en kule i kronografen. Har ikke målt samlinger men de var bedre eller like god enn hva jeg normalt skyter med fabrikk ammo.
  12. Hehe, det var klart svar M67, akkurat det jeg ville høre. Da lager jeg samme stigen med ttsx også, så får vi se hvordan det fungerer. Takk! Roy
  13. Takk for tilbakemeldinger! Når det gjelder disse Barnes ttsx kulene så skjønner jeg at det anbefales 1,3 mm friflukt. Er dette å anse som et minimum eller at men faktisk bør evnt øke col for å få 1,3 mm? Har på bilde sett kulene som er solgt som Vortex eller noe sånt, der ser det ut som bortimot hele kula er presset inni hylsa? Jeg hadde tenkt å sette col til 71 mm på disse også, men vil da ha en friflukt som endel større, over 2 mm tatt på hukommelsen. Har også lest at det ikke betyr noe hvordan man treffer med ringene på kula ift hylsekanten, noen som kan bekrefte dette?
  14. Hei Helt fersk som hjemmelader og har nettopp ladet opp de første 20 skuddene. Har prøvd å lest både her og der og funnet ut følgende start. Nosler CC 155 grs, Norma hylser 308 Win, CCI tennhetter, N550 krutt: Valgt å begynne på 45,5 grs, 46,5 grs, 47,5 grs og siste runde på 48,5 grs. C.O.L satt til 71mm. Tenkte å teste dette i løpet av uka. Er det noen av dere erfarne ladere som kan si om dette høres ut som en fornuftig start? Er også interessert i å høre om noen har ladedata for 150 grs Barnes TTSX og N550. Roy
  15. Ja, har kikket på disse, ser ut som det jeg ønsker, men er litt usikker på om kikkerten kommer langt nok frem. Må vel bare få tak i noen å prøve. Roy
×
×
  • Create New...