Jump to content

FKE

Members
  • Posts

    73
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by FKE

  1. Montering av åpne sikter koster under tusenlappen generelt. Selve siktet koster ikke mer enn tusenlappen. Nytt løp er betydelig dyrere.
  2. Tanken var å kjøpe originalt Sauer-sikte og gå til børsemaker.
  3. Det var et godt tips men ønsker å ha siktet montert fast på selve løpet. Stoler ikke på at treffpunktet er uendret når siktet er montert på demperen.
  4. Eldre A-tec. Modul med bakkammer
  5. Hei Eier en S202 i 9,3x62. Løpet er utstyrt med demper og bakre åpne siktet. Ønsker å få montert fremre siktet også. Ikke helt enkelt å finne norsk aktør som selger denne delen. Tips til noen som selger fremre åpne siktet separat? Evt noe her som har til overs? På forhånd takk
  6. Har landet på Sako 85 som bruksvåpen
  7. Hadde anledning til å prøve ulike versjoner av M98 forleden. Herunder fra Prechtl, DWM, Oberndorf mfl. Var ikke veldig imponerende må jeg si. I hvert fall ikke prisen medregnet. Oberndorf kjentes glattere og mer medgjørlig enn nyproduserte varianter.
  8. Spennende! Hvilke forbedringer ved Heym-låskassen medfører glattere og enklere repetering?
  9. Svar på eget innlegg. Har undersøkt på egenhånd. Info fra renommert tysk børsemaker og tysk fagpresse. Forutsatt nummerlikt system er det i praksis ingen merkbar forskjell på låskasser av typen Argentino 1909, Oberndorf, Steyr og lignendende. En god børsemaker vil kunne optimalisere et slikt system til en viss grad men moderne låskasser produsert vha cnc-teknologi er uovertruffen sammenlignet med eldre låskasser. Eldre låskasser av overnevnte typer er likevel av uovertruffen kvalitet sammenlignet med eldre låskasser av andre typer, for ikke å nevne systemer som ikke er nummerlike.
  10. Takk for all info og hjelp. Er det noen som har kjent på en vaskekte custom M98 Argentino produsert av børsemaker i feks Tyskland eller Østerrike? I så fall vil jeg gjerne høre om hvordan sluttstykkeføringen er sammenlignet med gode M98 som sirkulerer i Norge? Har sett noen Rigby-børser i Norge. Noen som kan si hvor glatt disse er? Sett video på nett. Ser ut som sluttstykket glir som en varm kniv gjennom smør. Rigby sammenlignes med en Sako i videoen. For morro skyld: "Sammenlignet med en Rigby føles Sako som en Savage Axis"
  11. Glatt og fin sluttstykketføring uten noe som helst lugging uansett?
  12. Med sluttstykke i bakre stilling opplever jeg at det er en del (tror jeg) bevegelse i selve sluttstykke både opp, ned, venstre og høyre. Ser ut til å være nokså mye rom i låskassen for sluttstykket å bevege seg i. Først når sluttstykket føres frem i låskassen "lukker" låskassen seg rundt sluttstykket. Mitt problem er at jeg ikke vet hvordan dette oppleves i en nyprodusert M98, eldre sivil M98 (som min) og eldre K98 eller lignende. Grunnen til at jeg lurer på dette er at det ikke lønner seg for meg å kjøpe/få bygget helt ny M98 dersom forskjellen fra min eldre sivile M98 er ubetydelig. Kort sagt - hvor mye bedre glir sluttstykket i låskassen i en nyprodusert M98 eller eldre M98 Modelo Argentino (foretrukket til custom M98 ).
  13. Faktisk Reimer Johannsen-låskasse
  14. Ok. Ja selvsagt. Min oppfatning er at små toleranser / lite slark medfører glattere og raskere ladegrep. Altså sluttstykket glir bedre i sitt leie slik du beskriver det. Synes det gir bedre håndtering av våpenet i jaktsituasjoner. Våpenet blir bedre å bruke rett og slett. Er min egen mening. Folk må gjerne være uenig i dette og hvorvidt dette er relevant. Ønsker bare å få info om konkrete erfaringer med overnevnte. Ønsker ikke å fastslå noe eller tråkke folk på tærne.
  15. Ok. Er noe særlig bevegelse i det hele tatt? Feks sammenlignet med en Sauer 202 eller Sako 85 osv
  16. Ok. Det er ikke noe slark når sluttstykket er i bakre stilling i Johannsen-låskassen? Ikke mulig å bevege sluttstykket opp/ned/venstre/høyre?
  17. Ser ut som en ny låskasse. Er det mye slark når sluttstykke er i bakre stilling? Tenker på funksjonell forskjell mellom moderne og gamle M98-låskasser.
  18. Børsemaker Rafdal har DWM-låskasser på lager. Noen som har erfaring med akkurat disse som Rafdal tilbyr? Er det mye slark når sluttstykke sitter i låskassen / i bakre stilling (feks ved ladegrep)?
  19. Pen Mauser! Hvilket kaliber? Hvordan ser resten av våpenet ut (forskjefte/bakskjefte)?
  20. FKE

    M03-Klubben !

    Utgaven du er på jakt etter heter M03 Alpine. Leveres med fluted løp.
  21. Er dessverre ikke original vel å merke. Litt uferdig custom 98. Småstygg og dårlig Leupold-montasje. Nyere stokk, nytt løp med avtagende tykkelse mot munning, ny sikring. Montert Swarovski Habicht Nova 1,5-6x42. Dog nummerlik sluttstykke, låskasse, avtrekk, underbeslag, hevarm, magasininnmat.
  22. Brownells sender til Norge. Ellers kan du prøve ebay for hogue-stokk. Mange børsemakere som har godt utvalg av mcmillan, boyds og hogue mfl. Gjør du ordentlig forarbeid finner du hva du er på jakt etter. Lykke til
  23. Overnevnte og avbildede skrue er til for å justere avtrekksvekten til kombiavtrekket jf pkt 2. Over. Altså ikke avtrekksvekt til direkteavtrekket/trykkpunkt. Det er sistnevnte som er problemet. Hvordan justeres avtrekksvekt til direkteavtrekk vefvdenne avtrekkstypen
×
×
  • Create New...