Jump to content

Fury

Members
  • Posts

    576
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Fury

  1. På 22.9.2016 den 20.46, 30.06 skrev:

    Har lenge tenkt over at rottefellene er litt små både til rotter og røyskatt. Har satt opp mange feller i kasser i flere år og aldri opplevd å få noe fangst selv om det er mye her og jeg har plassert dem riktig. Røyskatten er over 10 ganger større enn en liten mus stusser litt på at fellene ikke er større enn de er i forhold til en musefelle. Tror de ofte får slaget over snuten og dør et stykke unna. Tar åtet og smetter unna. Drømmer litt om å lage en større rottefelle som jeg tror passer bedre. Er det noen som vet om det finnes ntørre ?

     

    Hei!

     

    Det fungerer fint med Rapp/Victor rottefelle på røyskatt, men for å forsikre seg om dødelige slag så har jeg latt være å bruke slike feller med «åte utløser». Jeg bruker også konsekvent fellehus til disse fellene siden jeg for det meste plasserer dem nedpå bakken, og slik at røyskatten da ikke angriper åtet fra «feil» vinkel. 

    Rottefelle med tramputløser er mye sikrere siden røyskatten må forbi denne utløseren for å rekke frem til åtet. Slaget på rovdyret blir også mye bedre siden mye av røyskatten er under slagbøylen når den utløses ...

     

    Fenn mk4 er også en god røyskattfelle som krever fellehus 😉

     

    Blodig ferskt kjøtt er bra, også bacon og annet røkt/saltet kjøtt under kuldeperioden. Luktestoff finnes, men utvalget er begrenset i dette landet. F&T Fur Harvester har, og sender ...

  2. Reiser førstkommende søndag på én ukers hjortejakt i Telemark fylke. Vårt jaktområde har hjort i terrenget, men på langt nær noen overflod. Satser på fall (fikk 2 ungdyr i fjor) for i fryseren er det skrapet rent siden fjorårs sesongen. 

     

     

  3. På 9.8.2018 den 13.55, Mausertrynet skrev:

    Har lest en del om dette siktet, å det er nokså forskjellige meninger om det. Ser at det kommer på ca 500 lappen brukt, å har sett mye bilder av disse på HV-mausere å rimlige riflepakker. 

     

    Men er dette et sikte som er greit å bruke på storviltjakt, å er det bra til storviltprøve O.S.V? Syns det er litt vanskerleg å se dette som et OK sikte ettersom prisen er så låg. Er det for eksempel Brukelig  til større kaliber som 30-06? Har ingen erfaring med dette å kan tenke meg fler jegere/skyttere her har det.

     

    Tasco = Fiasko!

     

    Jeg har tidligere eid en Tasco montert på et kombinasjonsvåpen (20 år siden) aldri mer. Her finnes det utallige andre meget gode alternativer f.eks; https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=125166134

  4. 12 timer siden, Bullmastiffen skrev:

    Hva ville du absolutt ikke dratt i hus (om du fikk betalt for det engang)

     

    Jeg kommer aldri til å kjøpe noe "Made in USA" 

    • Like 2
    • Thanks 1
  5. Angående pussing av våpen ... satt under siste våpenpuss og funderte litt om jeg skulle lage meg et pussestativ som lett kunne stues vekk. Jeg har ikke eget egnet gutterom ennå, og må hele tiden bruke spisestuebordet som pussestasjon til dronninga store ergelse. 

     

    Trur jeg har funnet en grei løsning nå. Jeg ofrer et strykebrett hvor jeg monterer en mdf-plate og lister rundt. Denne kan jeg jo slå sammen og stue vekk når jeg ikke trenger den ... 🤔

  6. 20 minutter siden, Heradianer skrev:

    Hei :)

    har en m67 her i hus i cal. 308win og 6.5-06 som jeg er fornøyd med, men fikk plutselig et stikk i meg og lurte på om noen som vet hva som er Maks kaliber og hylsebunn en m98 sluttstykke klarer innenfor trykt område? Lurte på om muligheten for en ny pipe i 300norma magnum? vet hylsebunnen er feitere, men er det mulighet for det. Om det blir enkeltskudd gjør meg ingenting, er mest bare for å ha hatt det ;) 

     

    Jeg ville heller sett på Nosler-familien om (magnum) er et ønske. Disse kalibrene er vel så gode som magnum, men passer i en standard låskasse. 26, 28, 30 og 33 Nosler er et fint familietre! 

  7. Karamojo Bell skjøt 1000 elefanter med 7x57, så 375 og oppover bør ikke være noe problem på disse beistene... men så skjøt samme figur ender i flukt med samme rifla. Kanskje var han en mer dugelig skytter enn oss fleste !?

    • Like 1
  8. Delvis enig Mas-36 .... selv kunne jeg gjerne tenkt meg å plukke ned den rifla fra veggen og brukt den på rådyrjakt ... under klare høst og vinterdager med moderate ladninger ... M98 er en klar favoritt til annen jakt 😉

×
×
  • Create New...