Jump to content

DirtyHansen

Members
 • Content Count

  67
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by DirtyHansen

 1. Ser at knallvåpen må nå registreres (har våpenkort) og lurer på hvordan dette gjøres. Må man bare møte opp hos nærmeste politistasjon med knallvåpenet eller sende inn en søknad som for skarpe våpen? Har vært i kontakt med mitt våpenkontor på Mail og de sa ikke stort om hvordan man registrerer de annet enn at de må registreres. Tar veldig lang tid å få svar på mailer fra dem og vil helst få dette gjort asap. Er derfor nysgjerrig på hvordan andre her har fått dem registrert.
 2. Hvordan blir det med oss som har halvauto rifle til metallsiluett, får vi beholde våre våpen?
 3. Aha. Mener det var snakk om at den ikke var lang nok men kan være jeg har hørt feil Ja like greit å kjøpe ny da
 4. Var det ikke sånn at disse ikke ble lovlige? Ser det er en til salgs på finn.no nå. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=151455145
 5. Hei. Sjekk ut denne tråden, det var fra den jeg skrev min søknad 👍
 6. Idag fikk jeg endelig gleden av å ha blitt godkjent patronsamler, så nå er det bare å starte samlinga Jeg har våpenkort på endel forskjellige våpen så har allerede samlet litt gamle patroner av noen av disse. Hjelp til hvordan å få tak i de forskjellige patronene settes veldig stor pris på
 7. Er det noen her som har fått begrensninger på kaliber du kan samle på? Jeg får ikke lov å samle på håndvåpen kaliber over .455 Når det gjelder rifle kaliber får jeg ikke lov å samle større kaliber enn det som er normalt å bruke her i Norge, så ikke snakk om å få samle på 50 kaliber av noe slag... Jeg må vise til at jeg tilfredsstiller som patronsamler over tid for så å søke samling av noe som er grovere enn .458 til rifle. Når det gjelder håndvåpen var det ikke snakk om å få lov til noe større enn .455. Jeg syntes dette høres litt tullete ut..
 8. Sendt inn ny søknad med hvilke kalibere og grunnen for å starte å samle, så får vi se hva som skjer da
 9. Syntes også at det var rart de krevde dette. Jeg tilhører Sør-Øst politidistrikt. Ikke kunne dem gi dispensasjon for panserbrytende patroner heller.
 10. Idag fikk jeg brev fra politiet om min patronsamler godkjenning. Jeg brukte malen fra tråden jeg tok med her nå. De skriver: «Du må oppgi hvilke kaliber (eller opptil hvilket kaliber) du ønsker å begrense samlingen din på og grunnen for hvorfor du ønsker å opprette en samling.» Noen som har noen råd å komme med til en grunn? Bare at jeg syntes det er interessant å samle på patroner? Tenkte å samle på kaliber fra .17HMR og opp til 12,7x108. Takker for alle innspill
 11. DirtyHansen

  460 Magnum

  Jeg har allerede en .44 Magnum (hatt denne i en del år) som er registrert i mag2. Er det da mulig for meg å søke på en 460 Magnum revolver for bruk i revolverfelt uten problemer? I og med at min .44 Magnum kan skyte .44 S&W Special så tenker jeg at politiet kanskje sier at jeg kan bruke den jeg allerede har til revolverfelt. Noen som vet noe?
 12. Takker for svar, kanskje jeg skal melde meg inn jeg også da, Høres bedre ut i SARA enn jeg trodde. Takk for det, får håpe samlerlisensen blir godkjent, jeg har jo våpen så burde nok ikke bli et problem
 13. Hei. Er det noen fordeler av å bli medlem av SARA? Har hørt man kan søke politiet om å bli patronsamler uten å være medlem av SARA. Jeg ser liksom ikke helt hva man får ut av å være medlem der. Noen som kan forklare?
 14. Holder til i sør Buskerud. Jeg vet min klubb driver med svartkrutt, men det er så få der som driver med det. Vet heller ikke hvem i klubben som har ansvaret for svartkrutt, da ingen virker interessert i å svare meg om dette. Det eneste jeg vet er at jeg skal ha blitt meldt inn i NSU tidlig i 2018, men jeg har ikke fått verken medlemskort eller noe form for bekreftelse. Så derfor vet jeg ikke helt hvordan jeg skal få startet med dette. Jeg driver nå med pistol/revolver skyting, hagleskyting og rifleskyting og har drevet med dette i 10 år nå, så er jo ikke fersk akkura
 15. Lade data hadde også vært fint å hatt
 16. Hei. Jeg skal starte med Svartkrutt skyting og har forelsket meg litt i .50-90 Sharks siden dette er patron. Har drevet med skyting i 10 år med pistol, revolver, rifle og hagle, så er bare nygebynner innenfor svartkrutt. Ønsket er å starte først med Svartkrutt patron ladninger og ønsker å høre andres erfaringer med dette kaliberet. Rifle jeg har tenkte litt på er noe som Pedersoli Sharps 1874 .50-90 Har dere også erfaring fra hvor man får tak i ladeutstyr som dier, tennhetter, krutt og kuler? Hylser får jeg tak i.
 17. Går det fint å bruke .375 Jags med pusselapper i 9,3x62 løp? Jeg bruker allerede .375 bronsebørster i rifla men ble litt usikker med Jags.
 18. Jeg har en .44 magnum som går i magnum 2 klassen. Se link, her hevder Jaktdepotet at 460 magnum kan brukes i blandet annet magnum 3 klassen. Finnes det? Jeg har aldri hørt om noe annet enn Magnum 1 og 2. https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=53719309
 19. Jeg kjøpte noen tusen S&B fra Jaktdepotet i fjor. Heldigvis har jeg igjen litt over 1000 patroner Håper dem får inn litt igjen. Gjelder å kjøpe stort i dette kaliberet når dem først har det inne.
 20. Takk for bildet og info. Jeg kjøpte meg rifla idag men har ikke fått testet den enda, venter på baser fra USA for å få på kikkertmontasje Virker bra så langt. Eneste er at bolten er veldig hard å dra opp og ned men det går seg nok til etter hvert som jeg får skutt med den. Min andre boltrifle (Tikka T3 i kaliber 30-06) var ikke i nærheten så tung og ta bolten opp og ned når jeg kjøpte den. Er det M15x1 gjenger du har på din 9,3?
 21. Høres jo ut som dette er en bra rifle. Er løpet tykt på den, evt om du vet diameteren på løpet? Blir løpet fort varmt når du skyter mye? Jeg har blandet annet 2 rifler i .30 kaliber med tykt og tynt løp og den med tynt blir fort varmt etter få skudd mens det med den tykke løpet blir nesten ikke varmt i det hele tatt Ja er ikke billig å trene med 9,2x62. Jeg er veldig godt vandt til 30-06 så regner med 9,3 trenger en del trening for å bli vant til rekylen, selv om jeg ikke tror det er veldig stor forskjell fra hardt ladet 30-06.
 22. Noen som har prøvd å ta en Tikka T3 Lite og satt på en stokk fra T3x?
×
×
 • Create New...