Jump to content

DirtyHansen

Members
  • Posts

    69
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

DirtyHansen's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

2

Reputation

  1. Fikk den innvilget til metallsiluett for mange år siden. Kjenner mange andre som fikk innvilget AR-10 på det samme i samme perioden som meg.
  2. Hei. Jeg har en Ruger Mini 30 som nå står på listen over rifler som må leveres inn. Men sånn som jeg tolker dette så gjelder det bare om våpenet er ervervet til jakt. Min Mini 30 er ikke ervervet til jakt så da burde jeg vel få beholde den? Jeg fikk min Mini 30 lenge før jeg i det hele tatt hadde vært på jegerkurs og da ikke ervervet til jakt men til konkurranse/sport. Dette står på politiets liste A: Vi understreker at forbudet gjelder for erverv til jaktformål, jf. våpenlova § 11. Politiet kan gi løyve til å erverve våpenet i medhold av våpenlova §§ 10, 12 eller 13, dersom vilkårene ellers er oppfylt. Vil man få info/brev fra politiet ang hvem som må levere inn rifler eller må man finne det ut selv?
  3. Ser at knallvåpen må nå registreres (har våpenkort) og lurer på hvordan dette gjøres. Må man bare møte opp hos nærmeste politistasjon med knallvåpenet eller sende inn en søknad som for skarpe våpen? Har vært i kontakt med mitt våpenkontor på Mail og de sa ikke stort om hvordan man registrerer de annet enn at de må registreres. Tar veldig lang tid å få svar på mailer fra dem og vil helst få dette gjort asap. Er derfor nysgjerrig på hvordan andre her har fått dem registrert.
  4. Hvordan blir det med oss som har halvauto rifle til metallsiluett, får vi beholde våre våpen?
  5. Aha. Mener det var snakk om at den ikke var lang nok men kan være jeg har hørt feil Ja like greit å kjøpe ny da
  6. Var det ikke sånn at disse ikke ble lovlige? Ser det er en til salgs på finn.no nå. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=151455145
  7. Hei. Sjekk ut denne tråden, det var fra den jeg skrev min søknad
  8. Idag fikk jeg endelig gleden av å ha blitt godkjent patronsamler, så nå er det bare å starte samlinga Jeg har våpenkort på endel forskjellige våpen så har allerede samlet litt gamle patroner av noen av disse. Hjelp til hvordan å få tak i de forskjellige patronene settes veldig stor pris på
  9. Er det noen her som har fått begrensninger på kaliber du kan samle på? Jeg får ikke lov å samle på håndvåpen kaliber over .455 Når det gjelder rifle kaliber får jeg ikke lov å samle større kaliber enn det som er normalt å bruke her i Norge, så ikke snakk om å få samle på 50 kaliber av noe slag... Jeg må vise til at jeg tilfredsstiller som patronsamler over tid for så å søke samling av noe som er grovere enn .458 til rifle. Når det gjelder håndvåpen var det ikke snakk om å få lov til noe større enn .455. Jeg syntes dette høres litt tullete ut..
  10. Sendt inn ny søknad med hvilke kalibere og grunnen for å starte å samle, så får vi se hva som skjer da
  11. Syntes også at det var rart de krevde dette. Jeg tilhører Sør-Øst politidistrikt. Ikke kunne dem gi dispensasjon for panserbrytende patroner heller.
  12. Idag fikk jeg brev fra politiet om min patronsamler godkjenning. Jeg brukte malen fra tråden jeg tok med her nå. De skriver: «Du må oppgi hvilke kaliber (eller opptil hvilket kaliber) du ønsker å begrense samlingen din på og grunnen for hvorfor du ønsker å opprette en samling.» Noen som har noen råd å komme med til en grunn? Bare at jeg syntes det er interessant å samle på patroner? Tenkte å samle på kaliber fra .17HMR og opp til 12,7x108. Takker for alle innspill
  13. DirtyHansen

    460 Magnum

    Jeg har allerede en .44 Magnum (hatt denne i en del år) som er registrert i mag2. Er det da mulig for meg å søke på en 460 Magnum revolver for bruk i revolverfelt uten problemer? I og med at min .44 Magnum kan skyte .44 S&W Special så tenker jeg at politiet kanskje sier at jeg kan bruke den jeg allerede har til revolverfelt. Noen som vet noe?
×
×
  • Create New...