Jump to content

Gresshopper

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Gresshopper's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Tanken var hvorvidt det kunne være en mulighet å flytte våpnene til Norge, basert på en norsk lisens. Men det virker jo som det er dårlig med det.
  2. Det spiller ingen rolle hvem sine våpen det er, men jeg tror tysk våpenlov bare teller skyting i Tyskland (ellers kunne jo myndighetene også bare si: "Ja vel, hva trenger du våpen i Tyskland til, hvis du uansett bare skyter i Norge?"). Men det er til en viss grad noen gummiparagrafer, myndighetene sa til meg at dersom jeg ikke kunne dokumentere 18 skytinger per år, så kunne de se på dokumentasjonen min, og hvis det bare var 16 ganger eller noe, så ville de nok ikke inndra våpnene, siden jeg har en god grunn for ikke å ha skutt så ofte (rett og slett fordi jeg oppholder meg i Tyskland så mye lenger). Grunntanken er alltid at man må dokumentere et "behov" for å få eie våpen, dvs. regelmessig trening som sportskytter eller regelmessig betaling av jegeravgiften som jeger. Men greia er jo at uansett hvem sine våpen jeg skyter med, så burde jeg altså helst skyte 18x i året i Tyskland. Ellers ryker etter hvert min tyske våpenlisens. Og uten våpenlisens kan jeg ikke leie/låne våpen, jeg kan faktisk i praksis ikke engang reservere en skytebane - det krever nemlig alltid oppsyn fra noen med våpenlisens. Da kan jeg like gjerne bare selge våpnene mine til en kompis eller til klubben og bare bli med dem på skytebanen. Men da mister jeg jo all fleksibilitet med å kunne dra og skyte når jeg vil.
  3. Ja ja, det er jo sovjet-tilstander omtrent overalt. Jeg skal ikke engang begynne med hvor ekstremt ulogisk den tyske våpenloven er... Våpnene er ikke kjøpt til IPSC-skyting: Som sportskytter trenger man tillatelse fra politiet/kommunen til å kjøpe flere våpen i Tyskland, og i søknaden må det oppgis hvilken gren man skal konkurrere i, så sjekker de om man absolutt må ha et nytt våpen til å kunne stille, og om man ikke kan bruke et av våpnene man har fra før. Som dere sikkert kan tenke dere, er det en egen kunst å planlegge kjøpene slik at man kan kjøpe flest mulig våpen. Om man vet at man vil ha våpen X og våpen Y til å konkurrere i 25m presisjon og IPSC Production og X er tillatt for begge deler, men ikke Y, så kjøper man selvsagt Y først - deretter "må" man jo dessverre kjøpe X i tillegg, ellers kan man jo ikke stille i begge disiplinene. Foreningen vår tilbyr konkurranser i masse forskjellige varianter, så det er lett å alltid ha "behov" for noe nytt. Men for å svare på spørsmålet, jeg tror jeg søkte ifm. at jeg ønsker å konkurrere i 25m presisjon (pistol), 100m presisjon (AR-15) og fallskiver (hagle). Men ja, jeg har IPSC-lisens (med mindre den er utgått fordi jeg ikke har deltatt i IPSC-konkurranser...) og jeg har lov til å bruke dem til IPSC-skyting. Ja, haglen har pistolgrep (noe jeg egentlig synes er litt upraktisk - men det ser jo så tøft ut ). Det hadde jo egentlig ikke vært noe problem å oppbevare våpenene hos en våpenhandler. Men jeg regner med at jeg må ha tysk lisens for å kunne hente våpenene og dra på skytebanen? Problemet er at min tyske lisens blir inndratt i 2020 (neste gang de sjekker meg), med mindre jeg da kan dokumentere at jeg har vært på skytebanen regelmessig/ofte nok.
  4. Hei Jeg er tysk statsborger og har 3 skytevåpen i Tyskland (en pistol Sig-Sauer P226 LDC, pumpehagle Fabarm SDASS, og en AR-15). Disse må jeg skyte med 18x i løpet av ett år for å beholde sportskytter-lisensen i Tyskland. I og med at jeg for det meste jobber i utlandet nå (bl.a. i Norge), er ikke det så lett lenger. Alternativet hadde vært å ta jegerprøven i Tyskland, da frafaller nemlig kravet om regelmessig skytetrening, men det ville koste 5000-25000 kr og jeg vet ikke engang om det ikke er andre begrensninger. Pluss at jegerprøven i Tyskland er vanvittig omfattende, det er visst sånn ca. en komplett utdannelse i skogbruk. Jeg har derfor tenkt litt på om det ikke hadde vært en mulighet å ta jegerprøven i Norge (billigere og mye lettere), eller å bare melde meg inn i en norsk pistolklubb - om det gir mulighet til å oppbevare våpen i Norge uten å bo der selv? Jeg kunne jo enten sette opp et våpenskap hos en kompis (som ikke får nøkkel/kode til skapet, det er f. eks. lov i Tyskland), eller så kunne jeg rett og slett lagre våpnene mine hos en kamerat fra pistolklubben eller i klubbhusets våpenskap (dersom slike finnes). Men man må kanskje være bosatt i Norge for å kunne søke om lisens til å eie våpen? Tyske myndigheter godtar ikke utenlandsk jegerprøve for tyske statsborgere (kanskje ikke veldig overraskende). Det hadde også vært en mulighet for meg å selge våpnene mine til en kompis, så lenge jeg kan få låne dem av og til. Det hadde i så fall selvfølgelig vært ideelt om jeg kunne låne våpnene av og til uten at vedkommende må være med og "passe på" meg (det er dessverre det som hadde skjedd i Tyskland). Er det noen som har en idé for hvordan dette kan løses?
  5. Ah, jeg må nok rette på meg selv her, reglene jeg nevner gjelder for konkurranseskyting, tror det er litt bedre for jegere, men tviler på at man kan kjøpe seks like våpen uten videre...
  6. Morsomt, det er de samme utlånsreglene i Tyskland. Det er ingen begrensninger på hvor mange våpen man kjøpe i Norge? I Tyskland må du alltid ha en god begrunnelse for kjøpet, så om man kjøper et våpen til en kompis, så betyr det samtidig at det blir veldig vanskelig å kjøpe et lignende våpen en gang til...
  7. Jeg tror problemet er at hvis jeg forlater Norge uten et tyskregistrert våpen jeg har tatt med, så teller det som eksport fra tysk side...
  8. Leupold VX-6 1-6x fås kjøpt for 900 dollar i USA, kan jo også være interessant å bestille derfra... Fortsatt ca. 4k billigere enn å kjøpe i Europa, virker det som...
  9. 10k? Hvor? Finner den bare til 17k... Koster ca. 13k i Tyskland (med svak krone)... Og har fått tilbudt en C-More C3 til 14k... Koster visst vanligvis ca. 21k. Men jeg vil jo ikke bruke sååå mye penger, om jeg ikke "må"... Vil heller kjøpe mer ammo.
  10. Forhandleren min har faktisk et utstillingseksemplar av en Vortex 1-4x liggende som han har tilbudt meg for 400 € (3700 kr eller noe). Kanskje det var en Viper PST? Strike Eagle har han bestilt, men leveransen er visst forsinket. Det jeg stusset litt på, er at Strike Eagle er billigere enn Viper PST, selv om den er 1-6x?
  11. Hei Etter å ha trent pistolskyting i et år her i Tyskland, har jeg nå endelig fått tillatelse til å kjøpe meg egne våpen, og jeg har akkurat kjøpt meg en AR-15 (STI Rifle med masse tuningdeler). Dvs., jeg får våpenet om 2-3 uker når våpenskapet har blitt levert. Nå mangler jeg bare et kikkertsikte: Jeg er interessert i IPSC (har allerede lisensen), så jeg trenger trolig ikke høyere forstørrelse enn 4x eller 6x, 1-4x eller 1-6x mao. Optikken skal helst være lett, da rifla også er lett (kun 2700 g). Jeg har allerede spurt i en tysk AR-15-gruppe på Facebook; der har jeg fått ca. 25 forskjellige svar fra 20 personer, så det hjalp ikke så mye... Nå som jeg er ganske fersk har jeg egentlig ikke lyst til å betale 12000 kr eller mer. Hadde vært kult om man kunne finne noe bra til opptil 7000 kr, men om det ikke duger får jeg vel bare øke budsjettet... Noen forslag?
  12. Tviler på at det går gjennom. Må sikkert sjekkes inn som våpen, med tollklarering, ekstra gebyrer osv. Ellers kunne man jo bare smugle våpen i deler og sette de sammen igjen i mållandet..
  13. Dette jegerprøvekurset i Oslo går forresten over 9 dager på rad, trolig på kveldstid (de fleste jobber jo i ukedagene...): http://www.njff.no/oslo/oslojff/Sider/J ... -OJFF.aspx" target="_blank Så da virker det rent praktisk ikke som det er noe i veien. Edit: Et annet spørsmål, kan jeg ha et våpen i Norge (enten tatt med fra Tyskland eller kjøpt i Norge), uten at jeg er i landet? Kan jeg f. eks. kjøpe et våpenskap, sette det opp hos kompisen min (som ikke har tatt jegerprøven) og ta med nøklene?
×
×
  • Create New...