Jump to content

Chr1276

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Chr1276's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • Reacting Well Rare
  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Tusen takk for godt svar - skal tilbringe mange timer i terrenget så blir nok bedre kjent der etterhvert :)
  2. Hei folkens, etter mye stang ut. Tenkte jeg at det er sikkert mange kunnskapsrike jegere som kan dele noen tips til en relativt fersk storviltjeger 1: jeg jakter i skog og det er vekselsvis åpen og tett skog - sliter litt med å lese terrenget, mtp. Hva som er gode beiteområder og hvor dyra trekker mellom dagleie og beite. Er det noen tegn jeg kan se etter på lik linje med feiemerker, hekseringer etc. Hva beiter de på nå? Det er jo fortsatt en del grønt igjen vil dette være foretrukket fremfor lyng. 2: Strategi, jeg har vekslet mellom å smyge og postere. Men siden det er så utrolig tørt i skogen her på Østlandet har jeg postert mer. Her faller det litt tilbake til problem nummer en (sliter litt med å finne aktive tråkk). Antar at bukkene ikke er like revir bevisste nå som tidligere så gamle feiemerker er kanskje ikke så spennende funn lenger. Hva tenker folket er lurest å fokusere på sitte eller gå? (Verdt å nevne at jeg ikke har jaktet i denne skogen før heller). Håper jeg får noen gode svar her inne. Om det er noen som holder til i nærheten av Nesodden eller noen timer unna som jeg kunne blitt med å lært litt av hadde jeg blitt kjempe happy.
  3. Tusen takk for svar, nå skal det nevnes at posten er tett på bebyggelse, så dyrene her er nok litt vant med lukt og lyd. Vet ikke om det har noe å si i denne sammenhengen. Men som du sier ingenting er satt i sten
  4. Hei folkens, har ett spørsmål som jeg håper noen her inne kan svare på. Jeg jakter rådyr og har satt opp en jaktstige og postert der i ca. tre dager. Første dagen kom det inn fire hjort og ett rådyr. De to øvrige dagene har vært preget av no show. Lurer derfor på om man kan slite ut en post? Hvor mange dager bør/ kan man sitte samme sted? Er ganske fersk og vil helst ikke ødelegge sjangsene mine.. håper noen her inne har ett fornuftig svar å gi.
  5. Det er jo gull, da får prøve å snuse opp ei billig hagle
  6. Hei er det noen som har en formening om hva slags hagletype som egner seg best til jakt fra kajakk? Tenkte først på anskaffe meg en billig halvauto men er litt i tvil om hva som er lurest ifht. sikkerhet, lading og rekyl.
  7. Er skikkelig i duejakt modus om dagen. Fortsatt ganske fersk så må fiske litt etter tips slik at jeg kan få litt bedre uttelling på duejakta mi. Så langt 6 i posen, herlig følelse Jakter i Nannestad området og har prøvd litt forskjellige plasser uten den helt store suksessen ifht. å finne aktive duetrekk som går jevnt over der jeg befinner meg. Mulig det begynner å bli litt sent i sesongen ikke vet jeg. Hva ser man etter utenom hveteåkre, ert og raps. Ert og raps er egentlig vanskelig å spotte fra bil syns jeg. Ser man etter hvile tre eller lignende? Når jeg har bedrevet rekognosering har det ofte lettet mindre grupper med duer men de er som oftest tett på gårdene og gjerne m.i.a når man skal ta dem. Bør man investere i en due karusell? Per idag setter jeg ut rundt 20 duer og ett par kråker. Er dette litt lite på denne tiden av sesongen? Tar imot tips med stor takk, om noen er veldig kjent eller har mye erfaring fra Nannestad/Jessheim området, gidder å dele jorde eller peke meg i retning av noen bra plasser er det bare å sende meg en PM. Håper det blir ett godt trekk med forslag på tråden min
×
×
  • Create New...