Jump to content

Krag1907

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Krag1907's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Tror dere brevet er offentlig selv om det går mellom justisdepartamentet og POD? For jeg klaget min søknad inn til POD. Og når POD sendte ut svar til meg fikk mitt lokale politikontor kopi av brevet som POD sendte meg.
  2. Stod det en henvisning til skriv, eller når dette pålegget kom? ANGÅENDE SØKNAD OM VÅPENTILLATELSE Det vises til tidligere avslått din våpensøknad på bakgrunn av politidirektoratets rundskriv 2009/009 pkt. 3.9 hvor det er gitt føringer om at man skal være tilbakeholdne ved søknad om innregistrering av illegale våpen. Avslaget ble påklaget av deg. I brev av 25. april 2016 fra politidirektoratet opplyses det om at Justisdepartementet har pålagt Politidirektoratet å endre praksis på dette området i saker som tilsvarer din sak. På bakgrunn av dette vil politiet vurdere din søknad på nytt, slik at dersom de øvrige vilkår for å kunne erverve våpen er tilstede vil din søknad bli innvilget. Du bes derfor ta kontakt med politiet i *** som vil vurdere saken pånytt. Har skrevet inn teksten ordrett slik som jeg fikk det. Tviler på at offentligheten har tilgang på de brevene mellom politidirektoratet og justisdepartementet.
  3. Ja,,, ka mans skal si, no e det over 9 måneder siden jeg fikk avslag på våpensøknaden og ble bedt om å innlevere våpenet til oppbevaring. Jeg satte meg ned og forfattet et klagebrev til politidirektoratet, som jeg ikke fikk svar på. I forrige uke dukket det imidlertid opp et brev uten merket avsender i postkassen til meg, når jeg åpnet det forstod jeg fort at det var ifra politidirektoratet. Her sto det at justisdepartementet hadde pålagt politidirektoratet å endre praksis i saker som mine. Det vil si at dersom alle andre forutsetninger var i orden skulle jeg bare levere ny våpensøknad og få den innvilget. Det ble gjort og idag gikk jeg lykkelig ut av politistasjonen med geværet i handa. Så til dere som arver uregistrerte våpen, som dere finner bortgjømt i hus så er det lov til å få de registrert nå. Dette gjelder ihvertfall for rifler. foreløpig tror jeg ikke dette finnes i politiets rundskriv angående våpen. I alt kostet denne saken meg 0 kr i utgifter dersom man ser bort ifra bensinutgifter og tapt arbeidstid.
  4. Skal man plombere må man gjøre det før man tar kontakt med politiet. Siden riflen ikke er registrert i min bestefar sitt "eie" så er det ikke mulig å få riflen plombert. Søknad går vist rett til POD ettersom jeg har forstått da det lokale lensmanskontoret som jeg må registrere hos brukte punkt 3.9 i POD sitt rundskriv. Dersom noen leser denne tråden og vurderer å registrere et arvet våpen råder jeg dere til å vente til jeg har svaret. Jeg kan fortelle hvilket politidistrikt jeg har prøvd å søke i. Ellers så er det noen børsemakere som plomberer uregistrere våpen. Men ikke meld fra at det er plombert for da dukker spørsmålene om hvor du har skaffet riflen ifra osv. Og hvis den ikke er i noen registre så kan den ikke være din i det hele tatt ifølge politiet. Politiet skal drifte og holde våpenregisteret rett, men dersom feil forekommer så er det ihvertfall ikke på politiet sin side det er feil. Desverre virker det som politiet i Norge er mer ute etter å ta personer som har arvet våpen og straffe disse med tanke på at våpenet blir destruer. Kommer til å oppdatere tråden når svaret er kommet. Glemte å si det men jeg ble aldri oppringt av våpenkontoret sentralt. Så ringte dagen etterpå og da traff eg ei skikkelig trollkjerring som var mer interessert i å få noen bura inne enn å hjelpe. Og punkt 3.9 i rundskrivet gjaldt alle tilfeller sa hun og da vil jeg tro hun er på juridisk tynn grunn, men det hjelper ikke saken min stort for da må jeg ta til advokat og gå til sak. Synd at lensmannskontoret mitt er underlagt de og må følge de blindt.
  5. Helt utrolig, ringte politiet sentralt og de sa de bare var å registrere den på nytt. Lure på kordan det her skal gå til. venter nå på telefon fra våpenkontoret sentralt. Håper så inderlig at dette ordner seg.
  6. Vet du hvordan de ble registrert? Saksbehandleren finner den ikke på serienummeret. Er vell mulig de er registrert på papir for de hadde jo ikke data i etterkrigstiden.
  7. LR for long rifle? Den er lang, 76 cm målt og det er lengre en den skal være orginalt.
  8. Jeg fant ut noe interessant. Løvemerket som viser at våpenet er avskjediget fra hæren er påstemplet. Dvs at våpenet er solgt til det private markedet tror jeg. Da må den vell være registrert?
  9. Kan det være en DFS omgjort KRag jeg har? Er 22. kaliber og langt og tungt løp. Hvordan er regelen om skytterlag og illegale våpen? Siden bestefar var livslangt medlem i skytterlag er det rart hvis han får fått skyte med illegalt våpen.
  10. Glemte å si at våpensøknaden ikke er levert enda. Jeg vil dokumentere dette nokså godt, for deretter å klage det høyere opp i systemet. Kanskje er man heldig eller ikke. Kan jeg kanskje søke hos et annet våpenkontor? For det virket mer på at hun ikke ville godkjenne fordi det ikke var praksis på våpenkontoret(lensmankontoret).
  11. Hei igjen. Er kommet i en liten knipe her nå. Kragen er ikke registrert på serienummeret. Og hun jeg snakker med vil ikke registrere den på grunnlag av 3.9 "på bakgrunn av at det i de senere år har vært gjennomført våpenamnesti med mulighet til å innregistrere illegale våpen, bør slike våpen ikke lenger tillates innregistrert" Jeg sa at dette høres mer ut som en anbfaling og sier jeg har lest om flere som får registrert gamle våpen på forum som dette. Tingen er at jeg arvet 2 våpen, en hagle og en Krag. Haglen ble registrert under våpenamnesti i 2004, men ikke kragen. Hvorfor vet jeg ikke, men bestefar var skrøpelig og jeg mener han ringte og ba lensmannen om å komme å se våpnene før han registrerte dem. Haglen var registrert som et annet merke blant annet. Såfremt jeg vet var bestefar aktivt medlem av skytterlag og brukte KRagen gjevnlig. Jeg tror han har fått kjøpe Kragen gjennom skytterlaget i etterkrigstiden. Noen som har tips? Ho sa på våpenkontoret at Kragen kan bli destruert noe som er meget synd siden den er en m/1904 med bjørkeskjefte. (lagt i 1907 for ingeniørbataljon)
  12. Var nok feilregistrert Fikk det endret i registeret.
  13. Heisann Skal arve en hagle etter bestefar. Har ikke så mye peiling på haglemerker og slikt så spør her. Haglen er registrert som en beretta 16 kaliber hos politiet. Mens haglen som er funnet i dødsbo er en merket f dumoulin cie liege. Har f dumoulin cie liege produsert beretta på lisens eller noe sånt? Og hvordan måler jeg eventuelt hvilket kaliber det er?
  14. Heisann, Har arvet en gammel Krag Jørgensen fra bestefar og vil registrere den på meg. Var å sjekket på politikontoret og han sto ikke oppført med Kragen.. Spør da hvordan det er å registrere et slikt våpen da jeg trodde det var uregistrert. Men får til svar at alle KRag Jørgensen er registrert. Står den ikke på hans navn er det ikke han som eier den. Denne Krag Jørgensen er mest sannsynlig kjøpt på 40-50 tallet. Hva kan jeg gjøre? Ble spurt etter nummer på KRagen men sa jeg ikke husket det fordi jeg ikke ville bli beskyldt for tjuveri. Noen som har erfaring med dette?
×
×
  • Create New...