Jump to content

Dompap

Members
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral
 1. Ja, flyselskapet må jo bare håndtere en koffert, så synes svaret deres var merkelige greier. Tenker jeg går for en våpenkollig og ser hva som skjer. Takk for gode svar. Fint eksempel med 30 håndvåpen. Blir for 9000 kr skal vi følge hun i Norwegian...
 2. Hei, Jaktsesongen er i gang og skal ut å fly med våpen igjen. Nytt av året er at jeg i år har investert i en våpenkoffert med plass til to våpen. Spørsmålet er om jeg må betale for en våpenkolli eller to når jeg ska fly. I utgangspunktet tenkte jeg dette var greit 1 koffert = 1 våpenkolli. Men tok kontakt med Norwegian for å spørre de på forhånd. Da fikk jeg til svar at jeg måtte kjøpe to, selvom det bare var en koffert. Synes det er litt merkelig, og ofte får man jo litt ymse svar fra kundeservice hos Norwegian når de svarer på våpentransport. Noen som har erfaring med dette og har reist med to våpen i én koffert?
 3. Har bestemt meg for å kjøpe en Vorn sekk. Lurer på Lynx/gaupe først og fremst, siden det ofte blir korte turer. Men jeg er usikker på om jeg skal ha camo eller grønn sekk. Er det noen forskjell utover selve mønsteret?
 4. Dompap

  Vorn fox

  Har du noen erfaringer å dele? Vurderer samme sekk selv.
 5. Hei. Noen som har tips til å forhindre at magasinet på M12 ikke faller av ved uhell? Vært uheldig et par ganger og kommet borti knappen som løser ut magasinet.
 6. Hei, Jeg lurer på om jeg skal kjøpe meg ny kikkertsikte med kulebankompensator til min salong. Er det noen som har tips om rimelig optikk med denne egenskapen som passer til salong? Er fleksibel ift. forstørrelse og lysåpning.
 7. Takk for tips. Holder bare være lat en gang ja. Er heldigvis ikke mye rust. Sluttstykket er fortsatt helt glatt, men noen få sorte prikker her og der. Fant ikke den rustfjerneren som var bilde av, men kjøpte autosol. Får se om det hjelper.
 8. Har etter årets jakt fått noen sorte flekker på sluttstykket. Var ute en regnværsdag og fikk pusset først et par dager etter. Noen flekker er små sorte prikker, mens andre ser ut som grå skjolder. Sluttstykket er fortsatt glatt. Pusset med 000 stålull og olje, men de gikk ikke vekk. Noen som har peiling på hva dette kan være og hva som skal til for å fjerne det?
 9. Dompap

  Sako Quad

  Var ute å skøt på 100m her i forrige uke. Har ikke skutt så mye med salong (300 skudd). Men skjedde noe som var litt rart. Det ene skuddet jeg skøt ble registrert som "0". Jeg tenkte det nok var ei kule, med lite krutt eller noe. Så skøt et par serier til, så plutselig havnet et skudd i 3 tallet høyt over samlingen min, som var rundt 8-10. Hva kan det komme av. Kan man ende opp med en kule med for mye krutt? Andre som har opplevd dette?
 10. Dompap

  Federal Fusion

  Har testet og var liten variasjon å spore. Kanskje et klikk lenger opp. Så da er jeg klar for jakt.
 11. Dompap

  Federal Fusion

  Står visst et lot nummer inne i pakken, og det er ulikt. Så jeg tar noen prøveskudd for sikkerhets skyld. Takk for innspill.
 12. Er selv førstegangsjeger og gikk for M12 .308win extreme. Skal på elgjakt i høst, så har ikke testet på jakt. Men rifla er veldig god å skyte med, kjempegodt avtrekk og god "bolt action". Plaststokken er også god kvalitet og ikke glatt. .308 går vel også bra til elg, hjort, rein og rådyr. Men usikker på langhold skyting skulle det være aktuelt. Også enig med de som anbefaler å kjøpe en kvalitetsrifle først som sist, da det er mye styr å bytte ut riflen senere.
 13. Dompap

  Federal Fusion

  Hei, Var innom sportsbutikken i dag og kjøpte to pakker med Fedral Fusion 180gr. Har brukt denne ammoen tidligere. Når jeg kom hjem, så så jeg at eskene jeg kjøpte ikke var lik den jeg hadde fra tidligere. Den ene esken har kun amerkiansk målesystem på energi og hastighet, mens den jeg nå kjøpte hadde SI enheter med m/s og joule. Utover dette, så så jeg at den ene esken hadde nummer F308FS3 (den amerikanske), mens den andre hadde F308FSI3 (europeisk måleenheter). Noen som vet om dette er ulik ammo, eller det bare er litt ulike merking siden den ene typen kanskje er direkte import fra USA?
 14. Ja, jeg må naturligvis regne med å prøve meg fram. Men ville bare høre om noen hadde god erfaring, eller dårlig erfaring. Så blir det litt færre å teste ut.
 15. Hei, Har Mauser M12 .308win. Tenkte benytte Fuison 180 grain i børsa. Noen som har erfaring med om den går godt, eller er det andre typer ammo som går bedre?
×
×
 • Create New...