Jump to content

RISKABUEN

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by RISKABUEN

  1. Er på jakt etter rimelig men bra viltkamera uten MMS. Usikker på kva viltkamera eg bør velge av desse: Hunter Basic trail camera eller Zodiac Vision II. Begge selges på XXL til under 1000 lappen. Eg skal kjøpe 10 stk. Heilt supert om dere som har erfaringer med desse kamerane kan kommentere kvifor eg bør gå for det eine eller andre.
  2. Vurderer å kjøpe 5-6 stk. Hunter basic trial Hunter Basic Trail Camera, viltkamera - Grønn - Viltkamera | XXL . Har fleire ScoutGuard 570 viltkameraer som eg kjøpte i 2pk. på Jaktdepoet for omlag 4 år siden, er ikkje førnøyd med batterikapasitet (4 batteri), den spiser batteriene. Har dessuten hatt problem med å justere innstillinger på fleire av dei, da eg trur kontakten i kamera som ledningen til kontrollen skal stappes inn blir slitt. Så eg ønsker å bytte dei ut med viltkamera som er meir stabile. Hunter selges på XXL til under 1000-lappen. Har også nokre Bushnell kamerar som eg er fornøyd med, men som er i ein heilt annen prisklasse. Dersom nokon lurer på kvifor eg vil gå for kamera uten MMS er det fordi eg treng å komme meg ut, også er det ekstra spennendes å sjå kva som beveger seg i skogen Prisen er heilt topp og batterilevetiden er bra, men er det nokre av dere som har erfaring om dette er kvalitetskamera? Og det står at det er 12MP, men har skjønt at det ikkje alltid stemmer/misvisende? Ønsker kamera som er brukbart kvalitet og ikkje er "kornette".... Heilt supert om dere som har erfaringer med dette kamera kan kommentere kvifor eg bør gå for eit dette, eller la være. Eller om det er Viltkamera som er i samme prisklasse som heller anbefales.
  3. Hei, har ei dobbeltløper haglegevær sideligger som eg skal få registrert. Har veldig lite greie på haglgevær, så eg tenkte å legge ved nokre bilder slik at dere kan hjelpe med å finne ut kva produsent/ type hagle dette er
  4. Har bestillt Lapua Naturalis 170gr., så får det vise seg, får heller komme tilbake med erfaringene av kulebytte etter sesongen Setter stor pris på alle som har tatt seg tid til å legge igjen sin mening, flere poeng her som jeg ikke har tenkt på. Hjertelig takk
  5. Hadde håpet at nokon av dere på forumet kan gi meg tips av egne erfaringer når eg no står over for eit kulevalg. Eg er på jakt etter ei kule som ikkje ødelegger så mykje kjøtt, har god presisjon og der dyret ikkje fortsetter for langt. Eg har Tikka T3 lite 308Win. med kappet løp og lyddemper med heimeladet Nosler Accubond kuler 165gr. og N150 krutt. Eg er fornøyd med presisjon og rådyrene detter i bakken uten å bevege seg 1 cm med Accubond kulene, MEN utruligt mykje blodslått kjøtt. (Det ser ut som om rådyret har blitt skutt med kanon innvendigt.) Nå ønsker eg å prøve andre kuler, men ønsker å finne någen som har god presisjon, som ødelegger lite av kjøttet og som har ein overkommelig pris. Der eg jakter er skuddavstandene alt i frå 20m-120m, jakter for det meste rådyr, men har også hjorteløyve. Har fått tips om Barnes TTSX 165gr. og Lapua Naturalis 170gr. og å gå over til N140 krutt.. Har du erfaringer med desse på rådyr?
  6. Er det noen som har funnet ut meir om dette? Noen som vet om det er lov å bestille for eksempel 4 liter hydrogenperoksid 10-12% fra utlandet?? Har 20 skaller liggende som skal kokes og blekes, og tenkte og hjelpe noen jaktkompiser i tillegg.. Takker for tips og svar.
  7. Låner denne tråden litt... Eg har ca.20 bukkskaller av rådyr liggende og hadde tenkt å få montert på gevirplater.... MEN har eit problem, og det er korleis kan eg få kjøpt 1 liter HYDROGENPEROKSID 30% som brukes for å bleike? På apoteket selger dei kun 10% på 100ml flaske til privatpersoner for ca.200kr. Tenker litt på å hjelpe venner og kjente også koking, bleking og montering på plater, så det hadde blitt utruligt dyrt ved å kjøpe 100ml. flasker. Har fått kjøpt skallejigg/sag og ellers alt eg treng, men mangler bleikemiddelet... Er det nokon som har erfaring med denne problemstillingen av nyere dato???? Blir glad om nokon har tips
  8. Takker for alle tips og anbefalinger
  9. Er det nokon som har erfaring kva som er best egnet kaliber på Rådyr og Revajakt av 308 Win. VS 223 Rem.? (Med tanke på kva som øydeleggjer minst kjøtt på rådyret, minst utgangshull osb.)
  10. Heisann! Eg har akkuratt kjøpt meg ei Weatherby Vanguard S2 223.rem rifle m/Hausken lyddemper. Eg jakter for det meste på Rådyr, Rev og Grevling. Har også kjøpt meg ladeutstyr og har ei gammel ladebok, (utgave 5 trur eg), men mangler kunnskap, kuler, krutt, hylser og ei god ladeoppskrift. Eg er opptatt av at kulene skal ha god presisjon, sikker ladning og at eg ødeleggjer lite kjøtt på rådyret. Kunne også tenkt meg å stoppe ut rev dersom eg får ein fin, så eg vil at ødeleggja mist mogleg.. Har eg valgt heilt feil kaliber? Tenkte kanskje å kjøpe Norma tomhylser, men usikker kva type kuler, krutt og mengde krutt eg bør ha.. Kunne også tenkt meg å ladet treningsammo som går så likt som mogleg jaktammoen! Er det nokon som har ei god erfaring med dette?
×
×
  • Create New...