Jump to content

reconjeger

Members
  • Posts

    39
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by reconjeger

  1. Høres rart ut. man skal alltid stramme til demper før man starter skyting, og jeg bruker å etterstramme etter 10-15 skudd da den gjenger seg litt ut. Mulig han ikke har etterstrammet, og demperen har til slutt kommet så langt at den på siste skuddet løsnet helt og trykket fra kula blåste den avgårde. Jeg tror det kan være et fragment fra selve kula som har blitt skrellet av og kastet tilbake. Uansett, ville vært skeptisk til å bruke demperen igjen uten at den er kontrollert av børsemaker eller produsent.
  2. ser da veldig spennende ut! en lengre anorakk til når drittværet setter inn, kan redde jaktdagen! Jeg er av de som heller bruker bomullsbukse da de puster så mye bedre! Med litt lengre jaktstøvler, blir ikke arealet som utsettes for vær og vind så mye når man trer denne på seg. ser ut som fremsiden er her http://www.thepicta.com/media/1416549479284499854_3494143917
  3. Er nok større variasjoner fra pakke til pakke av samme ammunisjon enn å konkludere med merke.. Skal du jage presisjon kommer du ikke utenom hjemmelading. Er det til storviltjakt har du mer nytte av å trene på gode lungeskudd, sittende og stående, trene på løpende elg(for ettersøk, påskutt) etc. enn å få til samlinger på 9 eller bedre liggende på bane med anlegg. Og forresten, se på hvilke egenskaper du ønsker i ei kule.. Ekspansjon, vekt, fart.
  4. Første jaktdag unnagjort med Rino 650N, og topokart fra frikart.no. Førsteinntrykket når jeg har trykt på den hjemme i stua er at den føles ikke helt på høyde med rene jaktradioer. Jeg var derfor veldig spent på hvordan denne ville oppføre seg i skogen og under reelle forhold. Siden jaktlaget jeg var med på har investert i samme jaktradio, blir det straks mye mer bruksområde på den. Det fungerte veldig bra med å koble sammen enhetene, og få de forskjellige jegerne opp på skjermen. Samt å følge hundefører igjennom terrenget, og det førte også til mindre prat over radioen da man kunne følge med på skjermen hvordan jakta utviklet seg. Nå har jaktlaget jeg var med på, gjort en god jobb på pcen før jakta og lagt inn alle de forskjellige postene med nummer og navn. De har lagt inn jaktgrensen, og referansepunkter i terrenget. De har også lagt inn elgobservarsjoner, brunstgroper osv. Alt sammen er gjort i Garmin Basecamp. Så er punktfilen sendt ut på epost, så det er bare å laste over på sin egen radio før jaktdagen Batteriet med GPS og radio på, tappet seg 28% u løpet av vel 8 timer i skogen. Da var det en god del skjermbruk, og noe radiobruk. Både musling og øreplugg fungerte helt greit, samt den medfølgende antennen. Jeg må bare innrømme at jeg ble veldig positivt overrasket, da førsteinntrykket ikke var veldig høyt. Blir spennende å se hvordan den fungerer over tid, og i regn og rusk. i går var det strålende solskinn hele dagen
  5. Den skal være helt løs når du skrur av strammeringen på toppen. Min satt ikke fast i det hele tatt og plukket den enkelt av. Det ligger også noen videoer på youtube som viser hvordan man bytter ringer, om du er i tvil.
  6. True that, da er vi enige om noe i alle fall Og så krysser vi fingrene for bedre klekkevilkår for rypa neste år.
  7. Uenig i at det er snakk om selvsensur for å oppnå egne fordeler. Det er felles for alle jegere med baglimit på 6 ryper pr dag, og ikke noe egen fordel for Gordon Setter. Det har ingenting med selvsensur å være i mot å legge ut bilder av det som av enkelte kan oppfattes som masseslakt og rasering av rypebestanden innenfor et område med et stort antall hunder. det kan raskt dras assosiasjoner til den engelske revejakta når man ser på bildet uten å sette seg inn i saken... Man kan jo spørre seg om slike bilder bidrar positivt til debatten rundt at jegerne selv er i stand til å vurdere og drive en bærekraftig viltforvaltning. For øvrig så har Fefo ingen betenkeligheter med jakta: http://www.nrk.no/finnmark/fefo-har-ing ... 1.12564786" target="_blank Men nå nærmer det seg avsporing fra tråden..
  8. Enig, men igjen, skal ikke jaktlaget få lov til å dele sine positive erfaringer? Personlig ville jeg aldri ha lagt ut skrytebilder av 200 ryper fordi jeg vet at det vil bli oppfattet som masseslakt for jaktmotstandere, stor misunnelse fra andre jegere, og som du også skriver blir det nå en diskusjon og mulige fremtidige restriksjoner fra Fefo. Så de kunne fint ha spart seg å legge ut slike skrytebilder, når konsekvensen går utover andre jegere. Det blir i alle fall ikke lettere å få opphevet baglimit i fremtiden med slike smartinger blant oss.
  9. Jeg har fortsatt til gode å høre om folk som har store helseplager eller dør pga. av for høyt blyinnhold etter å ha spist viltkjøtt. Viltkjøtt er ikke proppa fullt av verken antibiotika, hormoner, fargestoffer eller andre tilskudd. Jeg koser meg med viltkjøtt og har tenkt å fortsette med det! Velger å tro at det er mye annet folk trøkker i seg som har større helserisikoer på sikt. de som er skeptiske kan Google helserisikoer ved f.eks. kyllingkjøtt, oppdrettsfisk og brus. alt med måte!
  10. reconjeger

    Sakoklubben

    Tar en råsjans og tipper Sako L46 i 7x33 Sako kaliber..
  11. Uff uff... 6 måneder????? Da begynner det å nærme seg grensen til tragisk. De gjør sikkert så godt de kan stakkarane på politikammeret, men det er jo opplagt at det er noe i systemet som skurrer. De bør jo varsle sin leder når de ikke klarer å ta unna sin arbeidsmengde i løpet av den lovpålagte 3 ukers behandlingstiden. Det fungerer jo andre plasser i landet.
  12. Godt forslag, Et kompakt superzoom kamera bør vel kunne vurderes for de som ikke har investert i spottescope enda. De vel starter på 3000,- og oppover, og så får man jo muligheten til å ta bilde av viltet i samme slengen! Noen her inne som har prøvd superzoom kompaktkamera til denne bruken? Usikker på hvordan de presterer på morgen og kveld med mindre lys da..
  13. Det høres jo gledelig ut! Innland eller kyststrøk? Område hvor det er mulig å få tak i jaktkort enda?
  14. reconjeger

    Sakoklubben

    Får melde meg inn her jeg også Finnlight Black i 30-06, Zeiss V8 1.8-14x50, Hausken JD184
  15. From the album: Rifle

    Zeiss V8 1.8-14x50, Hausken JD184
  16. From the album: Rifle

    Zeiss V8 1.8-14x50 og Hauske JD184
  17. I sommer brukte politikammeret i Molde 3 dager, mens i Trondheim brukte de 5 uker. Men som andre referer til her, er forvaltningsorganet underlagt forvaltningsloven og den sier at du som borger har rett på å få behandlet en søknad innenfor 3 uker. Om de ikke klarer å oppfyllet dette kravet, skal de uten opphold varsle deg skriftlig med begrunnelse. De kan ikke skylde på ferie, sykdom etc. Om de ikke har bemanning nok til å klare dette kravet, følger de ikke spillereglene... Tror ikke en anmeldelse er første skritt på veien, men du kan varsle politimesteren i brevs form til å begynne med. Og håpe flere hiver seg på med å sende brev. Som regel er all ventetid glemt straks man står med den godkjente søknaden i hånda
  18. Man kan også bruke SSB sine tall til mye interessant, når man først skal leke litt med tall. Om man ser på andelen rypejegere fra 2004 til 2014 så har denne også gått ned. fra topp i 2005 på 58 400 til bunn i 2012 på 42950. det er 15000 færre rypejegere, så det er jo klart at fellingstallene på rype synker i samme tidsrom. Og vent nå litt, det er en oppgang på antall jegere i 2014, og jammen er det ikke en oppgang på felte ryper også?? merkelig. og nedgangen er ca 180 000 liryper i dette tidsrommet. Fordelt på 15000 jegere, så blir det et snitt på 12 ryper. At hver jeger skyter i snitt 12 ryper er ikke helt utenkelig, noen skyter mer, noen skyter mindre. Men min påstand er at 15 000 færre jegere fører til en ganske markant nedgang i felte ryper... Jeg er enig med trådstarter om at vi må for all del ikke la statistikkryttere få styre småviltjakta, la oss som er jegere få beholde det ansvaret om å bedømme om vi skal felle eller ikke.
  19. det er 200 000 jegere i Norge som løser jaktkort. Om det er midlene det står på, så hadde det vært en løsning å øke jegeravgiften og øremerke midlene spesifikt til å "redde rypa" om de nå mener den er farlig nært utryddelse. Si 100 kroner økning av jegeravgiften, som er en relativt beskjed økning som de fleste jegere i landet absolutt har råd til. Bare å spare inn 4 øl i løpet av ett år, så har du råd Det hadde gitt 20 millioner ekstra i kassa som kunne gått til viltforvaltning (rypeforvaltning). De midlene kunne ha gått til skuddpremie på predatordyr, som f.eks rev, mår, mink, ravn osv osv. Skuddpremie på 500 kr pr individ, da hadde det kunne blitt skutt 40 000 individer i året av rovvilt. 500,- til de første 40 000 individene som blir registrert inn hadde fått opp dampen på revejakt, og ravnejakt i Norge Jeg mener at det hadde vært en god gulrot får å få flere jegere ut i nattemørket for å jakte på Mikkel. Ja, jeg er klar over at det er vel mye rypefokus akkurat i innleggene her. Det er flere småviltarter enn bare rype som også fortjener fokus
  20. bare av interesse, går det an å spørre om hvor i landet dette er? Grovt bare.. Fylke el. Høres ut som et tynt grunnlag at beitelagsmøte kan bestemme over jakt/fiskeretten når de ikke er i flertall som grunneiere engang..
  21. finnes det noen her inne som kan komme med tilbakemelding på det, Terje? Hadde vært interessant å høre! Uansett, om man går inn å utrydder alt rovvilt, fugl og firbente, innenfor et stort geografisk avgrenset område så vil man jo bedre sjansene for at flere egg overlever, og flere kyllinger vokser opp ganske mye. Det kan jo ingen benekte! Ulempen er nok om bestanden vokser så raskt at det vil medføre sykdom, matmangel osv. og igjen synke av den grunn. Da vil man måtte ta ut større del i form av jakt for å forhindre dette. Men det trådstarter, slik jeg har forstått det, er ute etter. Nå er vi i en situasjon med variasjon i rypebestanden utover flere 100 år av forskjellige årsaker. Hvor mye skal vi jegere finne oss i av jaktforbud på grunnlag av rypetakseringer, og i flere områder ugrundige takseringer? Skal vi finne oss i at rypa nå blir ført opp på rødlista, noe som igjen senker lista fra myndighetene i å pålegge jaktforbud? Er ikke vi jegere som høster av naturen i stand til å bedømme selv fra år til år hvordan bestanden er ut i fra erfaring og det vi observerer når vi går på jakt? Jeg håper og tror at det er fåtallet av jegere som ønsker å renske sitt jaktområde for ryper, og dermed vurderer selv de årene det faktisk er lite rype, og skyter mindre ryper. Klart det alltid vil være egoistiske cowboyer, men de tar seg til rette om de ønsker det uavhengig av fellesskapet. Jeg for min del, er klar over at oppvekstsvilkårene i de områdene jeg jakter har vært meeeeget dårlig denne sommeren med tanke på det kalde været, og for min del er det helt OK med jaktstopp i år. Men det er noe jeg som jeger også hadde klart å komme frem til selv etter første jaktdag, og uten innblanding fra "fagfolk" i forvaltningen. Så blir det neste problemstilling, er det noe forvaltningen skal inn å aktivt gjøre for å bedre rypebestanden når det er så dårlig stelt at de innfører jaktstopp? Flåsete sagt så burde de også innført jaktstopp på ryper for både rev og rovfugl. Hvis ikke er det kun jegerene som blir diskriminert?? Klart jaktstopp er jo en lettvint løsning for forvaltningen, da kan de sitte på kontoret sitt å drikke kaffe med god samvittighet og banke i bordet med at de har gjort tiltak for rypebestanden i år. Eller skal de sette i gang forskning på hva som faktisk hindrer rypa i å produsere store nok kull som overlever til neste sesong. er det jegere, predatorer, mattilgang, sykdom, klimaet?? og så aktivt gjøre noe med det som eventuelt er grunnen! Men det igjen krever ressurser, innsats, og et ønske om en høyere bestand av ryper. Jeg tror ikke man kan få i pose og sekk, med både mye predatorer og mye ryper i samme område.
  22. http://www.dagbladet.no/2015/09/07/nyhe ... /40987615/ 20, talet er 20 vådeskudd..
  23. reconjeger

    Zeiss V8

    Ikke mulig å få kulekomp på 1,1-8x modellen.. (edit: Ser at zeiss må oppdatere sin produktkatalog på nett, for det står det at kulebanekomp er tilgjengelig for ettermontering på 1,8-14x modellen. 1.1-8x modellen er ikke nevnt)
  24. du har ikke mulighet til å stikke innom en børsemaker? De har kikkertkalibreringsutstyr for grovkalibrering som monteres på løpet, slik at de kan skru inn kikkerten til å være innom 8'ern i alle fall.
  25. Sommeren 2007 var vel statistisk sett meget god i Trøndelag. yr.no har data for 2007 og i Trøndelag(les Trondheim) viser den 25 dager med mer enn 20 grader fra 1 juni til 18 juli. Det var sommartider det..!
×
×
  • Create New...