Jump to content

AmundJS

Members
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

486 profile views
 1. Må si meg enig i at 50-140 er for spesielt interesserte. Ellers er det en utrolig fin rifle ja.
 2. Om det er en eldre type, eller replica (type uberti for eksempel) eller noe nyere, som Winchester High Wall som faktisk kom i produksjon igjen for ikke så alt for lenge sida, eller en halvgammal Miroku B-78 så må jeg si at de to sistnevnte frister mest, kanskje aller helst en Miroku B-78 pga dens byggekvalitet og type ammunisjon den aksepterer, for meg som ikke lader selv så er muligheten for bruk av 300wm eller 30-06 eller 9,3 helt gyllen. Å skaffe seg en replica av noe så lekkert som en falling Block rifle er fint, men kanskje mest som veggpynt eller 17 mai saluttkanon, min hensikt med alt av våpen jeg kjøper, er jakt. Ja en boltrifle er mere egnet til jakt, men classy er den ikke, dermed kan du få den perfekte kombinasjonen: lekker fallblokk i normale kaliber. Og kanskje den viktigste detaljen, nyere og halvgamle rifler har en tendens til å koste en brøkdel av replikaer og originaler samtidig som de er mere egnet for bruk ute, da du ikke trenger å være like redd for at stokken skal miste fargen, eller løpet skal få en rustflekk du må pusse bort..
 3. Ja sånt skjer når en leser en western for mye..
 4. Som tittelen muligens viser til, så har jeg et spørsmål og det er: Hvor får en tak i slike vidunderlig rifler som en Winchester 1885 eller Miroku B78? Vet det finnes Ruger No.1 men denne har jeg aldri fått sansen selv om synet kun har vært igjennom en skjerm. Så Winchester eller Browning type fallblokkrifle er jeg veldig interessant i å skaffe meg, i storviltkaliber, men å finne dem har vist seg å være vanskelig, poppa opp en på finn i høst, men da var ikke lommeboka tilstede og ikke har jeg stort budsjett generelt, så om noen har eller kjenner noen med en slik rifle, og ønsker å kvitte seg med den, så er jeg interessert. Den trenger ikke å være pen i stokk eller fortre, eneste som er et must er at den enda skyter. Om denne tråden ligger feil på forumet så flytt den gjerne.
 5. Avtrekkerlås? er det noe å bruke muligens?
 6. Browning BLR, går nån ord på amerikanske forum om at kun børsemakerere vil demontere og montere igjen desse, og ikke alle børsemakerere en gang..
 7. Hei, jeg skal ut å fly og tar med meg rifla, dette er en leveraction i 308 og sluttstykket kan ikke tas ut med mindre jeg gjør dette til en stor operasjon hvor rifla neppe fungerer like bra etterpå, så spørsmålet er da: Hva gjør jeg med sending av våpenkolli når våpenet ligger komplett i kassa?
 8. AmundJS

  Pakkrammesekk

  Takk for tipset, men står da enda på samme punkt som med ramma fra PowerFrame som jeg allerede har. Vanntett pakkpose, tenker du da på noe mer eller mindre av typen Eberlestock har?
 9. AmundJS

  Pakkrammesekk

  Noen her som har kunnskap angående å lage egen sekk? altså sy sammen noe nylon/ripstop stoff og feste på glidelås? eventuelt hvor jeg kan skaffe stoff, spenner, glidelåser osv for et slikt prosjekt? Har altså funnet ut av at hvis jeg skal få noe som passer 100% mitt behov, så må det nokk bli skreddersydd
 10. AmundJS

  Pakkrammesekk

  Jeg får skaffe meg en passende bag, og lage fester på undersiden, slik at ingen stropper blir å være i veien for åpningen på baggen. Orker rett og slett ikke å ha mange små stramme-stropper som pisker i ansiktet
 11. AmundJS

  Pakkrammesekk

  msterio det der så utrolig bra ut, kan jeg spørre hvilken sekk den ramma der har tilhørt? Og hvordan blir det med åpning av baggen? er stroppene blit sydd fast i sidene eller går dem rundt hele baggen? Hvordan opplever du lette bører på 10-15 kg opppakning? Jeger'n dem der tror jeg at kan fungere greit, skal se om jeg kan finne en slik liggendes et sted til en rimelig penge
 12. AmundJS

  Pakkrammesekk

  Takk for svar Har tenkt på det der ja, men tipper at baggen vil henge alt for langt ut fra ramma, og vekten blir plassert feil Skal skikke litt mer på denne løsningen, håper på at dette kan fungere.
 13. AmundJS

  Pakkrammesekk

  Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must". Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp
 14. Hvis det er åpent for forslag om enkeltløpere, så mener jeg at det bør finnes en del Winchester 37A / 370 i 12/70 her i landet, dem har hane og veier svært lite, vet ikke helt hvordan dem er med nyere blyhagl da, men stål klarer dem neppe.
×
×
 • Create New...