Jump to content

AmundJS

Members
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About AmundJS

 • Birthday December 7

Recent Profile Visitors

366 profile views
 1. AmundJS

  Pakkrammesekk

  Takk for tipset, men står da enda på samme punkt som med ramma fra PowerFrame som jeg allerede har. Vanntett pakkpose, tenker du da på noe mer eller mindre av typen Eberlestock har?
 2. AmundJS

  Pakkrammesekk

  Noen her som har kunnskap angående å lage egen sekk? altså sy sammen noe nylon/ripstop stoff og feste på glidelås? eventuelt hvor jeg kan skaffe stoff, spenner, glidelåser osv for et slikt prosjekt? Har altså funnet ut av at hvis jeg skal få noe som passer 100% mitt behov, så må det nokk bli skreddersydd
 3. AmundJS

  Pakkrammesekk

  Jeg får skaffe meg en passende bag, og lage fester på undersiden, slik at ingen stropper blir å være i veien for åpningen på baggen. Orker rett og slett ikke å ha mange små stramme-stropper som pisker i ansiktet
 4. AmundJS

  Pakkrammesekk

  msterio det der så utrolig bra ut, kan jeg spørre hvilken sekk den ramma der har tilhørt? Og hvordan blir det med åpning av baggen? er stroppene blit sydd fast i sidene eller går dem rundt hele baggen? Hvordan opplever du lette bører på 10-15 kg opppakning? Jeger'n dem der tror jeg at kan fungere greit, skal se om jeg kan finne en slik liggendes et sted til en rimelig penge
 5. AmundJS

  Pakkrammesekk

  Takk for svar Har tenkt på det der ja, men tipper at baggen vil henge alt for langt ut fra ramma, og vekten blir plassert feil Skal skikke litt mer på denne løsningen, håper på at dette kan fungere.
 6. AmundJS

  Pakkrammesekk

  Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must". Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp
 7. AmundJS

  På jakt etter Hanehagle S/S

  Hvis det er åpent for forslag om enkeltløpere, så mener jeg at det bør finnes en del Winchester 37A / 370 i 12/70 her i landet, dem har hane og veier svært lite, vet ikke helt hvordan dem er med nyere blyhagl da, men stål klarer dem neppe.
 8. Takk for svar, dette hjalp skikkelig 😀 Nå lurer e noe innmari på hvordan den 6.5 har dukket opp her 🤔
 9. Hei, Den siste tida har e rydda i både stabbur og kott, og funnet litt av hvert, blant annet en haug hagleammo av eldre sort, og to stk rifleskudd e ikke klarer identifisere, håper da at dere på kammeret kan hjelpe meg litt her, eventuelt verdi også Har en stk norma riflepatron, står bare norma, samt o og o pluss en stjerne. Har en stk "nøtteammo" ser ut som haglepatron i full messing med nøtt på tennhetta, gammal ekornhagl? Har 4 stk Nitedals Spesial 12/70 hvor av tre av dem er femmer hagl og den siste står det enten 11, eller BD på ??? (papp) 2 stk Gyttorp nitro nobel 12/70 hagl størrelse 3 (papp) 2 stk Raufoss 12/70 røkfri & rustfri sjuerhagl (papp) 9 stk Eley Kynoch 12/70 med så godt som uleselig tekst på plasten (plast) 25 stk Baikal trap-skeet 12/70 sjuer hagl i eske (god stand) samt 11 til i annen eske lik, men i dårligere stand, alle i plast og messing. 12 stk Baikal "game load" 12/70 sekserhagl i eske (god stand) samt 14 ekstra uten eske (alle i plast og messing) bilder av ammoen i link: https://imgur.com/a/djHNetS Takker på forhånd for hjelpen jeg får!
 10. Takk for hjelpen
 11. Mener du da ny hagle? eller skaffe brukt forskjefte?
 12. All ammunisjonen e har stående, har vært lagra i en safe i alle år. Meste av ammunisjonen står det Baikal og ammostørrelse på, for det meste firrer. Hagla kan beskrives som støgg, med rustarr på intill 1mm dypt på værste sted (enden av løpet). ellers fin og blank og fin på hele innsida av løpet. Spørsmålet er heller, hvor får e nytt forskjefte?
 13. Er det noe lover for bruk av ammo av eldre type på småvilt? har noen esker med Baikal og Nitedals 12/70 ammo i både bly og stål, alle eskene ser ut til å være fra før 1990. Hvor på my ammo står det trykk? så vet e hva e ska gå etter?
 14. Hei Nå har det seg slik at e "fant" en av bestefars gamle sideliggere og den hadde mere rust på seg enn et flyvrak ifra andre verdenskrig.. men så har e fått fiksa den opp og den begynner å se "fin" ut igjen. Viste seg å være en Star Baikal ifra gamle sovjet (USSR). Har to problemer her, først.. hvor skaffer e nytt forskjefte? Kan hende forskjefte har gått sin vei iløpet av sine 30 års lagring, leter enda og kan være heldig, men vil vite uansett 😀 andre problemet, er hagla godkjent for stål? Står 12x70 18,2 1M(0,75) 65MPa og 12x70 18,2 1C (0,25) under løpa. Takker på forhånd for hjelpen dere gir!
 15. AmundJS

  44 Mag eller 30-30W til jakt?

  Oioi, den børsa så lekker ut i takedown versjon. men jeg tror at jeg likevel går for en Henry i 22WMR.
×