Jump to content

Lugle

Members
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

241 profile views
 1. Lugle

  Cz-Klubben

  Velkommen i klubben Hva heter appen du bruker, @FreeSkier?
 2. Vet ikke hvordan det er med vekten på Hogue-stokken. (Men hvis den er tyngre, vil det i alle fall bli litt bedre balanse i rifla så den ikke er så framtung.) Har ikke vært bortpå noen Remington'er...
 3. Med demper blir det i alle fall ikke mye rekyl igjen med den rifla i det kaliberet. Men en demper og dertilhørende mye/lite kappet løp gjør jo også noe med balansen. Sier meg enig med Gillen, sørg for å gå til en kompetent børsemaker som kan hjelpe deg med å få dette så riktig som mulig. (Og så klarer jeg ikke dy meg for å gjenta at denne rifla ikke er spesielt lett - spesielt ettersom du i den opprinnelige posten nevnte at rifla bør være "lett å ha meg seg på jakt og gå i skogen med mtp vekt og størrelse". )
 4. Som de andre også sier, du kan gjøre et bedre kjøp brukt. Denne er vel ikke så verst: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=98342780 Den har Picatinny-montasje og Meopta-sikte. En grei forbedring fra Nikko, så vidt jeg kan skjønne. MEN: Hvorvidt selve rifla er verdt pengene for deg, er jo et annet spørsmål. Jeg prøvde ei slik rifle, den fungerte godt på mange vis, men jeg konkluderte med at det ikke var rette rifla for meg. Lightning-stokken er utrolig lett og det er jo en fordel med tanke på å bære den rundt i skogen, men med tanke på balansen i rifla ble det feil for meg. I tillegg er selve rifla (uten stokk) ikke spesielt lett. Jeg anbefaler deg å få "kjent på" ei tilsvarende rifle før du eventuelt bestemmer deg for et kjøp...
 5. Lugle

  Sakoklubben

  Antar du har vært innom bruksanvisningen hos Sako. (Kanskje kan være interessant også?) Jeg kjøpte selv en Finnbear med AIII-kasse (men i .30-06) relativt rimelig for litt over et år siden, etter bare å ha sett bilder av den. Jeg kan ikke si jeg angrer! Men ettersom det er første og eneste rifla jeg har kjøpt (med unntak av salongen), har jeg jo ikke stort sammenligningsgrunnlag. Har vel skutt ca 500 skudd med den. (Bare to av dem mot vilt...) Finnbjørn' min virker solid, og har god sluttstykkegang, verken slark eller tregt. Har aldri opplevd noe trøbbel med rifla. Pipa er gjenget for demper, men ikke kappet, hvilket bidrar til at rifla gir samme treffpunkt både med og uten demper. ...Og nå innser jeg at jeg burde meldt meg inn i Sako-klubben for lengst - så her slår jeg to fluer i en smekk og anser meg som innmeldt.
 6. Hvordan gikk det, Kulaogkrut?
 7. Gratulerer med første rev på ny (flott) plass, Vsøli! Og takk for enda et fint sett med informative bilder og tekst.
 8. @Vsøli: Kult at du deler bilder og beskrivelse. Et litt tåpelig spørsmål: Hva sitter du på? (Hva skal du sitte på) Har ikke kommet meg ut på revejakt selv enda, så det er både nyttig og interessant å lese om og se bilder fra andres revejakt.
 9. Takk for tipset, @tunderbrd! Nå er et lite lass med filmer på veg hjem til meg. Jaktfall har også tilbud på andre ting, blant annet noen Eka-kniver og beskyttelse til kikkertsikter.
 10. Ser sekken er på tilbud igjen, vurderer å kjøpe en selv. Er du fornøyd med kjøpet så langt, seawolf?
 11. Velkommen. Jeg er også en fersking, uten mange kjente som driver med jakt. Tok jegerprøven i vår, og har omsider fått kjøpt meg ei rifle. Det blir ikke jakt i høst, men øving for å være klar til neste års jakt. Jeg vet ikke hvor gammel du er eller hvor du bor, men jeg vet at enkelte fylkeslag/lokallag i NJFF arrangerer elgjaktkurs for ungdom og/eller damer, det kan jo eventuelt være et sted å starte - hvis du er i målgruppa og tror elgjakt kunne være aktuelt for deg? (Etter fullført jegerprøve-kurs.) Når det gjelder råd om valg av våpen, har du vel kommet til rette stedet. Jeg brukte søkefunksjonen her på kammeret flittig da jeg var på utkikk etter rifle selv, det er veldig kjekt å se om andre har erfaringer med det våpenet en har oppe til vurdering. Kanskje spesielt hvis en skal kjøpe av privatperson og ikke forhandler. Det finnes jo mye fint brukt å kjøpe, men det er ikke så lett for en fersking å vite hvilke produsenter og modeller som er god kvalitet og som passer til ens eget (planlagte) bruksområde. (I tillegg må det nevnes at jeg hadde god hjelp fra en erfaren jeger når det gjaldt å vurdere bruktmarkedet. )
 12. Antageligvis et godt råd - i alle fall satser jeg på det, ettersom jeg selv er helt fersk og ender opp med ei helt vanlig rifle som første våpen. Men det kan nok hende at denne Rössleren blir liggende i bakhodet en stund. Må takke igjen for at du deler erfaringene dine her, så både ferskinger og mer erfarne kan lese.
 13. Jeg har ingen erfaringer med siktet selv, men ta en titt på denne tråden: Steiner Ranger 3-12x56. (Jeg følger med på den tråden selv, ettersom jeg også lurer på å kjøpe et slikt.)
 14. trnils, ble det kjøp på deg - og har du fått noen erfaringer med siktet? Lurer på å kjøpe et slikt selv. Eller kanskje dere har rukket å få noen erfaringer dere kan dele, Underlien88 og Standal90?
 15. HenrikS: Håper du gir oss en oppdatering når rifle-valget er gjort.
×
×
 • Create New...