Jump to content

gert

Members
 • Content Count

  31
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. gert

  Finpistol

  Siden skurene normalt skal være på siden av kornet når man skyter på nå, kan man vel trygt si at det var åpenbart at det var snakk om avstanden mellom korn og skur, og ikke kanten av dalen du syklet deg ut i på vei over feil jorde... Og joda, alt kan fikles med og endres på, men det er gjerne ikke det man vil begynne styre med når man gjør sitt første våpenkjøp.
 2. gert

  Finpistol

  Kjøp en brukt sak i god stand der pekevinkel passer deg, avtrekkeravstanden er rimelig OK, og du synes avtrekket ikke kjennes helgærent ut. Jeg synes GSP har llitt for mye luft på sidene av kornet, men det er smak og behag. Ville heller kjøpt en GSP til 5k enn en SSP til det tredobbelte, særlig siden jeg ikke ser noen med like mye problemer som de med SSP. I tillegg vil jo SSP-en gå ad undas i solar flare-en eller atombomben som utløser zombie-apokalypsen, også står du der, våpenløs. 😂 Når du har skutt mye en stund, kan du eventuelt søke på reservevåpen og prøve noe annet, uten å stå der med skjegget i postkassa fordi du har byttet til noe dårligere, eller fordi du brukte mye penger på noe som viste seg å ikke bli helt riktig.
 3. Veldig kult! Hvilke sensorer bruker du? Du har tre priser, men linker kun til to produkter, så mistenker en har falt ut. Piezo Z-Probe PCB virker unødvnedig (og unødvendig dyrt), du kan bare bruke en resistor slik de gjør her: https://www.arduino.cc/en/Tutorial/Knock med mindre du har gått for en sær sensor. Angående LED-en, kan en idé være å montere en sokkel, og rett og slett bytte de om de blir skutt, det koster ikke mange ørene per stykk om man kjøper bulk. Eksempel på sokkel: https://www.amazon.com/Metal-Emitting-Holder-Display-Socket/dp/B00SFAS64E. Man trenger jo ikke montere dem midt i blinken, selv om det unektelig hadde vært kult. Med de der, er det bare å nappe ut en skutt led og sette i en ny ved behov, med en eller annen merkeløsning for polaritet. Du finner langt billigere i plast på f.eks. Aliexpress også, men på de der har man litt gods å feste noe innkapsling på så man kan prøve å få de regntette, om det er et behov. Det er også noen som har gjort noe liknende før, så det går jo eventuelt an å kopiere ham: https://www.instructables.com/id/Arduino-Steel-Target-Impact-Sensor/. Han bruker LED-en til å anvise treff, det er jo også fiffig, og kan sikkert kombineres med din idé, hvis man tenker det ikke er tydelig nok at en led slukker. Man kan jo eventuelt bruke to led og slukke den røde og tenne en grønn ved treff. Han bruker også et ATmega32U4 board, som du får for under 4$.
 4. Ja, det er et av dokumentene jeg viser til, som jeg ikke ble helt 100% klok av. Men da tenker jeg jeg søker på Ruger 10/22 sammen med DFS Mauser. Det er vel et godt valg til ninirifle, om man ikke skal ha en AR-variant?
 5. Etter å ha lest både "Retningslinjer for hvilke våpen som tillates brukt til dssns programmer" og "Rifler til IPSC Mini-rifle program" er jeg litt forvirret. Kan jeg, etter å ha vært medlem i litt under et halvt år, søke om Ruger 10/22 som minirifle? Er denne godkjent til jakt, slik det nevnes at er et krav? Jeg vurderer å søke på en DFS rifle for å være litt mindre ræva den ene gangen i året jeg deltar på vennskapsstevne (ikke innen dynamisk, blir antakelig en rimelig mauser) og det er jo en god unnskyldning til å "spare" et våpensøknadsgebyr for å bruke mer penger på et våpen til. Tror jeg, jeg er ikke økonom.
 6. Takk! Den kom imidlertid med et sort pachmayr-grep som har grånet litt i årene den har ligget i skuffen (noe den antakeligvis har gjort mest av, mtp utseendet) og jeg synes 586 ser desidert best ut med skjefte i brunt re. Men har hørt at rekylen føles ganske mye kjipere da enn med gummigrep, så får se hva som finnes i brunt. Næh, nå har jeg de våpnene jeg trenger... Enn så lenge. 😁 Det er selvfølgelig allitd noe man har lyst på, bla. en Walther PPK .38 i sivilpistol 2, som det dessverre ligger en av på Finn. Men har heldigvis ikke en godkjent søknad liggende på det. The name isn't Bond, but I have a license to shoot paper targets.
 7. Jeg skjønner ikke helt hvilken forskjell det skal gjøre @Apollo, men så har jeg ikke satt meg så godt inn i teknaliteter når det gjelder revolvere. "Pistolmann" som jeg er, har jeg alltid tenkt at revolvere er sånne skikkelig enkle og relativt simple dingser, med fare for å banne i kjerka. Men da Intersport Bogstadveien la ut en meget pen 586-1 til 6500 på Finn, "impulskjøpte" jeg rett og slett den. Så nå har jeg en i "riktig" farge, med smidde deler og uten unødvendige hull. Nå venter jeg bare utålmodig på at treningene begynner igjen.
 8. Takk, folkens, da ble jeg faktisk en del klokere! Litt usikker på om Karl Nill-grep passer meg @Wakdar, og synes 2000kr kanskje er litt liten forskjell fra nypris. Men grepet har vel muligens en verdi på i hvert fall en tusenlapp om jeg selger det hvis det ikke er helt min greie? De så jo ikke mye slitt ut. 586 ser ut til å være 1-2k dyrere i nypris, litt usikker på om det er verdt det, men enig i at det så ganske kult ut. Om jeg går for å kjøpe nytt, kan jeg jo kikke litt nærmere på dem. Da blir det nok en 5/686 i hvert fall.
 9. Jeg sitter her med en innvilget .357 Mag søknad som jeg har tenkt å benytte med av. Den utløper ikke før i januar, så det har ingen hast, men jeg kunne tenke meg å få testet et eventuelt kjøp litt i feltløypa i høst, heller enn i februar. Jeg har ikke hatt så mye tid til feltskyting i år som jeg hadde tenkt, bla. på grunn av start med dynamisk (pistol) og litt for mye annet enn skyting som tar tid. Jeg har ingen revolvere fra før, og selv om jeg satser på mer feltskyting i høst enn i vår, blir nok pistol hovedfokuset. Men det er jo gøy med en revolver, og å kunne gå en runde magnumfelt der det er mulig, når man først er på stevne. Med det som utgangspunkt for kjøpet, har noen kanskje allerede luktet at jeg ikke har lyst å blakke meg på revolver. Det virker det noe drøyt å bruke 20k på en revolver som i tillegg synes å være tilrettelagt for PPC-skyting, uten at det nødvendigvis gir noe mer nytte i feltløypa. Men jeg er litt forvirret omkring forskjellen på 686 vs 586, den siste er jo noe billigere.Noen steder står det også en bindestrek og et tall bak (eks 686-4), som jeg antar henviser til hvilken generasjon av modellen det er snakk om, mens andre operer med modellnummer i tillegg, som eks. Intersport Bogstadveien som selger en "164224" 686. Brukte 686 ser ut til å ligge ute til rundt 7k og oppover, akkurat nå er det kun én på Finn, og det er en 686-4, noe som egentlig ikke sier meg noe mer enn at det en en 686 laget etter 1993, i følge google. Til den prisen tenker jeg at det kan være like greit å kjøpe en ny til 11k, så vet jeg at våpenet er nytt og (forhåpentligvis) ikke noe galt med. I tillegg er jo Intersport Bogstadveien enkelt å stikke innom. Er det dumt tenkt, eller "må" man opp i pris for å skyte relativt god i revolver- og magnumfelt. Har ingen større ambisjoner enn å haven rundt midten på resultatlisten i revolverdisipliner, så jeg ser egentlig ingen grunn til at 686 "164224" ikke skulle være et godt valg. Om jeg mot formodning skulle ha lyst å teste ut PPC senere, kan jeg antakelig benytte en 686 i hvert fall i testfasen for å se om det er gøy. Men jeg blir jo litt usikker når det tydeligvis er et stort marked for revolvere som koster mer enn det dobbelte.
 10. De så ikke like fæle ut på bilde ihvertfall. Skal se om de får dem inn igjen grå, jeg trenger et par med solbeskyttelse til felt.
 11. Nå er det vel mange som ikke har noen ekstra skade eller ufør-forsikring (man har kanskje en gjennom medlemskapsavgiften i NSF eller DSSN?) men jeg er rimelig sikker på at min ikke stiller krav til hvilke EN eller ANSI-standard skytebriller skal oppfylle. Når andre offentlige standarder eller regelsett ikke angir dette heller, skal det veldig mye til at man blir ansett for å ha vært uaktsom nok til å måtte tåle avkortning av forsikringsutbetalin ved bruk av noe man selv anser for å være godt nok.
 12. Endte opp med et par fra Maxbo, etter tips fra en medskytter. De er sertifisert etter EN 166:2001, noe som ikke sier meg veldig mye, og de ser helt jævlige ut. (3M 2800) pluss et par "Crews Law Over The Glass Polycarbonate Clear Anti-Fog Lens Safety Glasses with Hybrid Black Temple Sleeve" med ANSI Z87-rating. @DoctoRoy, finnes det en oversikt over anbefalte standarder for skytebriller? Hva er f.eks. fordelen til EN 166B sammenliknet med ANSI Z87 eller EN 166? @Think!: Eller rykende varme hylser fra magnum-pistolskytteren på siden...
 13. Jeg vil tro pipen ikke er avtgabar, og at det bare er 1.3 som trengs, men jeg vet ikke helt hvordan våpenet er bygget opp, eller om de med avtagbar mener at det er enkelt å ta den av, eller om det er mulig. For øvrig enig med Thor, du burde kunne lever med et emne som ikke er boret opp, jeg vil gjette at pipen er boret ut av en solid stang, og ikke støpt som rør.
 14. Med 6-9 måneders ventetid på våpenkort i Oslo, må jo selv nabolandene bli vant til å håndtere blåkopi som våpenkort etter hvert. 🤣
×
×
 • Create New...