Jump to content

ironni

Members
 • Posts

  57
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ironni's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

9

Reputation

 1. Vist du må søke på nytt, er det 2 ting som er nytt frå den nye våpenloven. FG godkjent alarm frå første våpen. Og FG godkjent dør og lås. Det står ikkje kva grad FG godkjenning det er på låsen og døra. Om det er B1, B2 eller B3. Det står helder ikkje om ei gammald dør som var FG godkjent ved montering, og som godkjenninga har gått ut på er godt nok. Så sei gjerne ifrå her om du finn ut av det :)
 2. Moment på skjefteskrue og pipeskruar på Sauer str200 er oppgitt ved tørre/reine gjenger. Samt den delen av pipa som går inn i låskassa skal og vere fri for olje.
 3. Har ikkje tegning, men i løpet av veka kan eg sikkert ta nokre mål/viklar/radius av div skiver. Kva figur tenker du på?
 4. Står ikkje stort. Det er sendt inn prøver for skrantesjuke, men dei var negativ. Så vidt eg finn ut er det fremdeles eit mysterium. Det var i Skien kommune alle blei funne.
 5. Eg veit ikkje korleis det er i andre samlag, men i Telemark skyt Kikkertklassa grovfelt vertfall.
 6. Eg trur det er ganske nytt dette med innmelding gjennom dfs si nettside. Men skytterlaget får e-post når nokon vil melde seg inn. Der det er ein link til sida for å godkjenne medlemskapet i e-posten.
 7. Bra oppsummert 😊. Men greit å nevne at omskyting kan forekomme, vist det er for mange treff i skiva. Så greit å ta med litt meir enn 30 skot.
 8. Ja. Eg står for det. Det vil bli dyrt. Og eg er redd det kan bli langt mellom banene med den kostnaden som vil følge med. Skytterlag som er lagt ned, har måtta betale veldig dyrt for å bli kvitt massene frå kulenedslaget.
 9. Er nokre spørsmål som dukker opp her. Kva koster det å levere x-anntal kubikk "forurensa" grusmasser til godkjent motak? Kor mange motak finst det her i landet? Når blyholdig grusmasse frå skivevoll og kulefang ikkje er eit miløproblem på dei fleste baner i dag. Kvifor skal det skiftast?
 10. Å samle opp bly i nedslag er døfødt. Det vil bli enormt kostbart. Sånn med å stappe fingen i været vil eg tippe at 1/3 av banene vil forsvinne. Og medlemsprisane vil stige enormt. Berre så det er sagt, så er det ikkje billig å legge ned ei bane helder. Med kostnader til sanering av masser. Og korleis ser ein for seg løsning på løpande elg, feltskyting for både rifle og pistol/revolver? Faste baner med feltskyting, med fast avstand? Kva er moro med det?
 11. Dette har eg ikkje tenkt over, men eg har tenkt på kvifor i alle dagar dei skiller på kjønn? Ingen ting i skytesporten som skulde favorisere det eine eller det andre (eller tredje) kjønnet. Kan dei ikkje konkurrere i lag?
 12. Det skal faktisk mykje til for å få feil med grovkaliber. Med 22 er ein anna sak.
 13. Det har du for såvidt rett i Bly, Men å gå tilbake til å ha 2 mann i grava for kvar trenig, er helder ikkje eit godt alternativ 😂
 14. Hmm vist ikkje frontplata på skiva er montert langt på utsida av ramma, Noko som skal godt gjerast. Så skal det ikkje vere mange cm forskjell mellom elektoniske skiver og papp. Men forskjellig skytestilling og rekylopptak kan gje store forskjellar. Eg har skote på mange baner med elektronikk, og forskjellane kan vere på kansje 2 cm.
×
×
 • Create New...