Jump to content

870fanboy

Members
  • Posts

    55
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by 870fanboy

  1. Ble plutselig en god del rimelige mini-14 på finn.no.
  2. Høres ut som en person som ikke er verdt tiden din.
  3. Angående kranglingen her inne og generelt i våpenmiljøet: Jeg mener vi har et ansvar som våpeneiere å stå samlet mot forbud og restriksjoner vi mener ikke vil utrette noe, selv om disse forbudene og restriksjonene ikke berører oss personlig. PS. Synes det er rart at media ikke har trukket inn skaddepotensialet en skiskytter kan gjøre med en rettrekker nå etter OL.
  4. Skal prøve. Kjenner noen få av de som sitter på stortinget fra Høyre personlig. Det kan være en vinkling som er verdt å prøve.
  5. Nei, statistikken støtter vel at det er et problem som er meget oppblåst i media og av politikkere. Sant skal sies så har vel ikke sett noen lignende handlinger før og etter det som kjedde på utøya. Spørsmålet er om det er noe som man i heletatt kan verne seg mot. Hvor stor kostnad skal man som nasjon ta på seg for å unngå en sånn handling per 100 år eller kjeldnere? For å forbud noen få våpen vil ha en marginal effekt på det meste. Myndighetene setter jo et tak på hvor mye man kan bruke på medisiner og mange går bort på grunn av det. Nå står jo valget mellom å en enorm kostnad fra myndighetenes sin side eller å bryte med våre rettigheter.
  6. Nå vil jeg ikke si at jeg står bak det helt, men siden det er uakseptabelt i Norge å argumentere for bæring av våpen som jeg mener er den eneste måten å virkelig få stoppet disse hendelsene så vet jeg ikke hva slags annet forslag man kan gi.
  7. Må si at jeg hadde håpet at den nye våpenloven ville utformet noe mer rasjonelt. Det å forby alt som virker skummelt virker mer som å behandle symptomer enn selve sykdommen. Det å gi en lovlydig, frisk og seriøs våpeneier f.eks. en ar-15 er helt ufarlig. Et system der man faktisk må gå gjennom en ganske tyngre prossess for evaluering når du skal skaffe ditt første våpen tror jeg har hatt en mye bedre effekt. Dette hadde så klart kostet en del mer, men det hadde uansett vært en engangsum. Tror ikke det at ABB hadde vært begrenset til en rettrekker hadde stoppet tragedien. Begynner å bli lei av det føles som at man som våpenentusiast i Europa lever på lånt tid. Vanskelig å invistere penger i en hobby myndighetene kan komme inn å likviditere alt du har satt inn uten noen form kompensasjon.
  8. Veldig gode brev @Eldhannas og @skog! Noen som vet om det er lagt ut en tråd på retningslinjer på hvordan man effektivt kan engasjere seg i arbeidet? (hvem man skal kontakte, organsisasjoner man kan melde seg inn i osv.)
  9. Supert, støtter mange som sier at det å vinne er gøy, men er faktisk en del av de som mener at det å skyte også er en del av moroa. Kunne tenkt meg noe PPK/Makarov lignende selv, hvordan er den å skyte med?
  10. Har søkt litt rundt på kammeret med finner ingen tråder angående dette, er det noen som har noen anbefalinger til hylster til en shadow 2?
  11. Har en liten følelse at det er samme sak som eu-direktivet. Dette forslaget vil i all realitet ødelegge dynamisk skyting, så håper at de setter inn alle ressurser for å stoppe dette.
  12. Det kommer iallefall til å bli høyesterettsak av det. 30k for en mr223 er mye penger ink ekstrautstyr
  13. Vurderer ganske sterkt å flytte ut av Norge etter utdannelsen min. Siden min store lidenskap er å drive med skyting føler jeg ikke at et land hvor de prøver å rive våpenene ut av hendene mine ved hver mulighet de får er rett plass å bo. Nå er jeg også dolket i ryggen av mine egne.
  14. Ah, sjønner. Det er kommet en ny ar-15 i 22lr (tippmann m4-22) som ser ut til å være en divisjon over de andre, som jeg har sjekket litt rundt. Uansett foruten at sjansen for at den kommer til europa er relativt liten så er det vel egentlig bare å legge fra seg den drømmen.
  15. Vent... er ikke alle 22lr-rifler så lenge de ikke er fullautomatiske lovlige?
  16. 870fanboy

    1911-tråden

    Er det noen her som har prøvd Dan Wesson sine 1911er? Hører mye positivt og prisen virker ikke så veldig ille for noen 1911er som "semi-custom".
  17. Tror det er ganske dårlig tilgang på det Norge. Jeg ville anbefalt å gå for en rifle i 7.62x39 istede siden balistisk sett er den veldig lik 300 blackout, og 7.62x39 er ganske billig ammo.
  18. Jeg lurte litt på hvor firkantet det er med aktivitetsloggen. Har skutt aktivt i snart et halvt år og tok vel sikkerhetskurset for 1,5 år siden. Har ført en veldig grundig aktivitetslogg selv på alle mine skytinger både formelle og uformelle. Jeg snakket i dag med leder for pistolklubben angående signering av de treningene jeg allerede har hatt siden jeg vurderer å gå til innkjøp av en pistol til sommeren. Problemet er bare at pistolklubben fører en annen aktivitetslogg som jeg ikke har vært klart over og den har jeg ikke skrevet i, så der har jeg ingen dokumentert aktivitet. Forstår selvsagt at dette er en stor tabbe fra min side. Er våpenkontorene ganske greie på å få ordnet noe eller er halvåret mitt så godt som annullert? Har visst ansikt på treningene og har hatt med kamerater på mange av de som kan gå god for meg.
  19. Mulig, men vi kan godt komme unna mye av den idiotiske byråkratien som EU ville gjøre lovpålagt (midlertidige våpenkort).
  20. Snakket litt med en tsjekker og det viser seg at det er storstyr i tsjekkia nå på grunn av direktivet. Fremmet forslag om grunnlovsrett til våpen osv. Det som er interessant er at de har gått til søksmål mot EU med grunnlag i at dette er utover hva EU har rett til å bestemme over. Så det er enda litt håp folkens, la oss bare håpe tsjekkerne vinner.
  21. Vi må være edruelig å stå fram som lovlydige oppegående mennesker med stor entusiasme for den sporten vi bedriver. Vi bør også trekke paralleler til at det er som å ta fra en skigåer skiene og legge ned norges skiforbund (se bort fra forskjellen i medlemmer). At vi alle er opplest på litt statistikk skader heller ikke.
  22. Synes ytterste høyrefløy er et ganske vagt begrep. Noen vil si at både en nazist og en liberterianer hører til der, men sliter litt med å finne en eneste ting de er enige om.
  23. Kanskje, men AP er uansett ute etter å få innstrammet så godt som mulig på grunn av tragedien som skjedde noen år tilbake. Så hvis du verdsetter våpen så ville jeg helt klart gått for Høyreblokken.
×
×
  • Create New...