Jump to content

ConanBarbaren

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

About ConanBarbaren

  • Birthday 09/08/1973

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ConanBarbaren's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Det jeg skrev gjelder når man er på tur, ikke når man er hjemme. Er det bare for å kverulere, eller er enkelte rett og slett mindre intelligente? Hjemme drikker jeg fra springen som de aller fleste andre. Jeg gidder bare ikke å bære mange kilo vann når jeg finner mer enn nok der jeg går som bare trenger en rask rens for å være drikkbart så jeg tar heller med forskjellige måter å rense det på enten det er med vannrensetabletter eller å koke det hvis og når jeg har tid og mulighet. Det har ingenting med "prepping" å gjøre, bare gode kunnskaper om villmarksliv generelt.
  2. Prøv å les innlegget 1 gang til. 24 timer eller MER står det. Og brevann som ikke er fullt av sedimenter kan man drikke, filtrere ut sedimentene er ikke så vanskelig det heller. Det er lov å tenke litt selv også. Uansett så er hovedpoenget at på turer som varer 24 timer eller MER, så er det lurt å ha vannrensetabletter og annet overlevelses utstyr. Særlig når man er alene. Og dette dreier seg ikke om villmannsliv men villmarksliv, det er stor forskjell mellom de to og det er villmarksliv jeg skriver om.
  3. Uansett hvor man finner vann, såfremt det ikke er direkte fra en Isbre eller en naturlig kilde så må man ta utgangspunkt i at vannet ikke er rent. Det kan ligge en dyreskrott lenger opp i vassdraget som forurenser vannet og vil gi diaré i beste fall, noe som er relativt vanlig og som gjør at kroppen mister væske, vitaminer og mineraler ca 40 ganger raskere enn vanlig og det kan være en dødsdom med tanke på at ved bare 2% dehydrering så fungerer kroppen ca 20%-40% dårligere og tregere og alt blir et slit. Så når man er på tur i villmarka så ha ALLTID vannrensetabletter med dere, ikke tar det plass, veier ingenting og kan være en livredder. Bare husk at vannrensetabletter ikke klarer å rense alt av vann, er det skittent nok så MÅ man koke det opp. Selv har jeg laget et "Survival-Kit" med alt jeg trenger for å overleve i en liten og vanntett boks som jeg ALLTID har med meg på tur i marka som varer 24 timer eller mer. I den har jeg alt fra vannrensetabletter og sutur-sett, til fiskesnøre og kroker. Rett og slett essensielle ting man MÅ ha for å overleve uten store problemer dersom man plutselig skulle havne i problemer. Ekstra viktig å ha dersom man er alene på tur for da må man være i stand til å redde deg selv. I sommer har det vært totalforbud mot ild og til og med grilling på stranda, så å koke vannet har ikke vært noe alternativ, ikke engang med primus nå som det er så tørt. BETTER SAFE THAN SORRY!
×
×
  • Create New...