Jump to content

Kotelett

Members
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Good

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Moderatladningene bruker magnumhetter for å unngå soting i tilegg til redusert ladning. Kruttype å kuler er ellers likt. Det er eneste forskjellen jeg kan se. Har lyst å lade moderat å teste ut. Er uansett kraftig nok til å slå ihjæl hjort å rådyr på ikke alt for langt hold.
 2. Hei alle sammen. Har en gammel rifle i 8x57IS som jeg lader til selv. I jaktsammenheng blir det stort dett hjort å rådyr, siden den jakta er mest tilgjengelig for meg. Har til nå ladet med Norma vulkan, og holdt meg til minimumsladning ift ladeboka. Det gir fin presisjon, å ser ingen grunn til å prøve å lade hardere. Bestefaren min hadde en gammel Krag i 8x57IS, der jeg å fant en eske med 8x57 IS moderat, ser det også er en tabell i ladeboka for dette kaliberet. Har lenge vurdert å prøve det på hjort å rådyr. Lurer på om noen har prøvd de ladedatene, hvordan de er i forhold til kjøttødeleggelse, rekyl, levetid på hylser å løp osv. Våpenet er en Husqvarana 640 fra 1950 tallet. Ser for meg en en relativt tung kule som vulkan/oryx i hastigheten til moderat, som er ca 700m/s, må være fin å skyte med å gi fine slakt..?
 3. Kotelett

  "Gammeldags" kniv

  Lag skaftet slik at det passer hånda di
 4. Mener de var testa i baldet Jakt for en stund siden, med godt resultat. Har lyst på disse selv...
 5. Tenkte å blåse liv i denne gammle tråden istede for å lage en ny. Sitter nå med en fin Husqvarna 640 i god stand i 8x57is. Har lyst å modernisere den litt med kapping av pipe, M70 sikring, montere baser for kikkert osv, dette blir børsemakerarbeid. Men stokken har jeg lyst å modifisere selv. Orginalstokken har så lav kolbe at jeg må løfte kinnet til å med med åpne sikkter. Spørsmålet er om det finnes ferdige stokker til denne i tre? sivil FN m98 kasse. Den orginale stokken er av bjørk å har en forferdelig nettskjæring. Har vurdert å forhøye kolben, pusse den ned å ny olje, montete kryssbolter der den kan sprekke osv.
 6. Interessant. Takk for mange gode svar:)
 7. Ingen tvil om at hjemmelading er et stort å interessant felt med mange variabler. Har tenkt å lade 140gn helmantel til trening å småvillt, bør jeg redusere ladningene til disse å på samme måte? Har bare lada 120gn med minimumsladninger tidligere, som har gått bra, uten trykktegn.
 8. Interessant å høre om andres erfaringer. Lada tre stykk idag med 43gn Norma MRP, mega kule, Remington 9 1/2 tennhette, 75mm lang. Kronograferte de å fikk et snitt på 763ms. Kronograferte å en stk Lapua mega fabrikkladd, å fikk 764ms. Har lurt på om det er pga mitt løp er amerikansk som gjør at det blir høyere trykk, at de har andre toleranser enn vi har i Europa.? Er ikke ofte å se en amerikansk rifle orginalt kammret i 6.5x55.
 9. Skal kronografere mega fabrikkammo å i mårra tenkte jeg, kjenner betydelig mer smell å rekyl med hjemmeladd 45gn mrp enn fabrikkladd mega.
 10. Takk for alle svar. Blir lading å testing i mårra ⚒️
 11. Våpen å kvinnfolk har vel det til felles at alle er forskjellig.. vurderer å begynne med 43 gn som startladning, hva mener folket om det?
 12. Har ladet den på 76mm etter ladeboka. Da har den en friflukt på 2.4mm
 13. Fabrikkladd mega har en totallengde på 71mm, i ladeboka står det 76mm. Har ikke så mye erfaring med lading av 6.5x55 enda. Lader mest småpatroner, så setter pris på andres erfaringer...
 14. Ser på norma sine sider er minimumsladning på oryx 43gn mrp. 45gn på mega kule er iallefall alt for mye
 15. Har hatt noen rare erfaringer på skytebanen i det siste. Har ladet 6.5x55 med Lapua mega etter tabell side 247 i ladeboken utg 7. Begynte med 45gn Norma mrp å gikk sakte opp til 46gn. På 46gn begynte hevarma å bli tung, ble merker i hylsebunn etter utkastersporet på bolthodet. Fikk også pungtert tennhette på 46gn. Kronograferte ladningen med 46gn å fikk fra 797 til 818mps, som er langt over tabellen. Prøvde minimunsladning på 45gn mrp etter overnevnte tabell, fortsatt trykktegn i hylsebunn. Prøvde fabrikkladd Lapua mega for å sammenligne, er mer smell å rekyl i hjemmeladd minimumsladning enn fabrikkladd. På bilde er patron til venstre ladd med 46gn Norma mrp, til høyre er ladd med 45gn mrp Rifla er ei Ruger hawkeye m77 orginalt kammret for 6.5x55 med 56cm pipe. Lot nr på kruttboksen er 20165053 Håper noen har tips om hva som er galt...
×
×
 • Create New...