Jump to content

Kotelett

Members
 • Content Count

  64
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 Good

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kotelett

  Husqvarna rifle

  Må innrømme at jeg gjorde det selv, men anbefaler sterkt å få en børsemaker til å gjøre det. Brukte lang tid med soting, bryning og polering å testing..
 2. Kotelett

  Husqvarna rifle

  Dette er gode børser som ikke svikter. Finnes kanskje lettere rifler i dagens utvalg. Har en HQ 640 med orginalavtrekk, justert til ca 1,5kg og uten kryp. Den er hakket eldre enn 1600. Knallgod børse. Ny opptikk og kanskje nye montasjer er en god investering.
 3. Har ikke skutt rype med horneten enda. Såg kanskje for meg at fmj var tingen der, men om noen har gode erfaring med blyspiss på så smått vilt som rype hadde det vært interessant. Kunne brukt ei kule å ei landing på alt fra rype til gås.. Men noen langholspatron blir den ikke. Etter 100-120 meter skal det ikke mye vind til før den drar avgårde Legger ved et bilde av 11 skudd med .22hornet med 45gn SB blyspiss å 10gn N110. Skutt på 160 meter.
 4. Bruker SB kuler selv, fmj og sp. Softpoint har fin ekspansjon i kjøtt, flyger ikke i filler slik lette 224 kuler kan gjøre. Kula på bilde hadde en hastighet på 790m/s. Bruker RWS hylser, de tåler mange omladninger!
 5. Takk for svar. Du har helt rett, er en 595. Tror 1900 frister, men ville høre om noen hadde erfaring med 595..
 6. Spør for en venn. Kjøpe ny bruktrifle: står mellom en Carl Gustaf 1900 eller en Tikka M695. kaliber 308. Rifla skal brukes til jakt, skytebane å generell husbruk. Håper folk her inne med erfaring har gode svar
 7. Er mye jakt som er mer tilgjengelig enn en tror, er bare at vi har for vane å tenke for komplisert. Etter jul er det mest smårovvilt som er aktuellt. Hør med den lokale jeger å fiskeforening om slik jakt. Ellers i året når det er sesong, kan det være aktuelt med diverse fuglejakt som gås, ender, kråker, ryper osv. Dette er jakt som kan bedrives både i nærmiljøet å til fjells. Hør med jeger å fiskeforening å grunneiere rundt om å knytt kontakter..
 8. Moderatladningene bruker magnumhetter for å unngå soting i tilegg til redusert ladning. Kruttype å kuler er ellers likt. Det er eneste forskjellen jeg kan se. Har lyst å lade moderat å teste ut. Er uansett kraftig nok til å slå ihjæl hjort å rådyr på ikke alt for langt hold.
 9. Hei alle sammen. Har en gammel rifle i 8x57IS som jeg lader til selv. I jaktsammenheng blir det stort dett hjort å rådyr, siden den jakta er mest tilgjengelig for meg. Har til nå ladet med Norma vulkan, og holdt meg til minimumsladning ift ladeboka. Det gir fin presisjon, å ser ingen grunn til å prøve å lade hardere. Bestefaren min hadde en gammel Krag i 8x57IS, der jeg å fant en eske med 8x57 IS moderat, ser det også er en tabell i ladeboka for dette kaliberet. Har lenge vurdert å prøve det på hjort å rådyr. Lurer på om noen har prøvd de ladedatene, hvordan d
 10. Lag skaftet slik at det passer hånda di
 11. Mener de var testa i baldet Jakt for en stund siden, med godt resultat. Har lyst på disse selv...
 12. Tenkte å blåse liv i denne gammle tråden istede for å lage en ny. Sitter nå med en fin Husqvarna 640 i god stand i 8x57is. Har lyst å modernisere den litt med kapping av pipe, M70 sikring, montere baser for kikkert osv, dette blir børsemakerarbeid. Men stokken har jeg lyst å modifisere selv. Orginalstokken har så lav kolbe at jeg må løfte kinnet til å med med åpne sikkter. Spørsmålet er om det finnes ferdige stokker til denne i tre? sivil FN m98 kasse. Den orginale stokken er av bjørk å har en forferdelig nettskjæring. Har vurdert å forhøye kolben, pusse den ned å ny ol
 13. Interessant. Takk for mange gode svar:)
 14. Ingen tvil om at hjemmelading er et stort å interessant felt med mange variabler. Har tenkt å lade 140gn helmantel til trening å småvillt, bør jeg redusere ladningene til disse å på samme måte? Har bare lada 120gn med minimumsladninger tidligere, som har gått bra, uten trykktegn.
×
×
 • Create New...