Jump to content

BreheimenPaal

Members
  • Posts

    41
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

BreheimenPaal's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Reputation

  1. Veldig fint jaktområde! Jeg har aldri jaktet der selv, men i Reinheimen-Breheimen sørområde. Har vært med folk på jakt der, og fulgt med på reinens posisjon både før, under og etter jakta. Fine utgangspunkt er Vangen (innerst i Finndalen), Brettingen eller opp mot Gravdalen. Østavind er Finndalsvær. Det kan være greit å ta seg fri midt i uka. Vanligvis er det fellesjakt med Skjåk og Lesja tirsdag, onsdag og torsdag. Nytt fra 2021 var at man kunne jakte på hele området i ukedagene så lenge man går fra eget område. Ta deg en rekogniseringstur, gjerne opp mot Råkåvatnet og Storskardet. Her passerer reinen på trekk mellom Skjåk, Lesja og Finndalen. Ellers, siden det er en ny jaktform for deg, så anbefaler jeg deg god sekk, jervenduk og en god kikkert.
  2. Gå inn på reinheimenbreheimen.wordpress.com og les dagsrapportene fra i fjor. Jeg vil absolutt anbefale deg å gå fra Skjåk. Fra Luster blir det fort en del høydemeter, pluss at det er lettere å komme seg inn i de andre dalførene (Tundradalen og Bråtå), dersom du har base i Skjåk.
  3. Hovmod står for fall. 2900,- for fritt dyr i Finndalen er enda bedre!
  4. 2100,- er en grei pris for ett 40 kiloskort
  5. Det er alt for mye enda, men det går med masse snø i juni, så det blir nok en sen vårflom. Mye mindre snø på Skjåk Nord. Blir spennende å se fremover, kan godt poste ett oversiktsbilde av tverrfjellet og lendfjellet en gang i uka slik at du får se.
  6. Både jervenduk og sovepose kan vel defineres som et slags plagg. Det står ingenting om at man ikke kan legge seg nedpå. Så lenge du ikke slår telt står du vel fritt frem til å legge deg hvor som helst!
  7. Har søkt på rådyrjakt i Skjåk almenning. Skal også søke i grunneierlaget der jeg kommer fra (også Skjåk kommune). Gleder meg veldig, da jeg aldri har hatt rådyrjakt før. Forhåpentligvis blir det to kort.
  8. Fruen fikk fritt dyr i Finndalen som førstegangsjeger. Jeg fikk bukk/simle u/40 kg på Skjåk sørøst, greit, men jeg er litt sjalu
  9. Trist med hans far. Hvor er det du jakter i Skjåk da? Eller jakter du på Liafjellet? Beklager nysgjerrigheten, men er bedre å snakke om enn hvorvidt innenbygds skal ha fortrinnsrett eller ikke
  10. Skjønner! Uten å nevne navn, er initialene K.S?
  11. I mitt tilfelle blir det sammenslåing med Lom som er mest nærliggende. For min del vil det si dobbelt så mange søkere, men at jeg også kan søke i Finndalen som innenbygds. I Skjåk kommune er det veldig mange kort, så jeg er vel fortsatt 99% sikker på å få kort selvom det blir sammenslåing.
  12. Gud forby at det skulle bli tilfelle. Uansett er Skjåk Almenning fortsatt privat, og grunneierne vil være de samme uavhengig av kommunens størrelse. For min del personlig vil det bety at jeg har muligheten til å få jakt som innenbygds flere steder. Uansett, har vi ikke lagt denne diskusjonen død? Nå er det slik det er, og jeg er glad for det. Punktum.
  13. Da sees vi sikkert i fjellet. Håper reinen står i Grjotådalen.
×
×
  • Create New...