Jump to content

Eddy1212

Members
 • Content Count

  88
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Finnes ikke noe som heter drop-in løp til 1911..... må tilpasses hvis du ikke har kjempeflaks.
 2. Ungene mine startet med en enkeltløper i 28 med sterkt nedkortet stokk i 6-7 års alderen. Kom så over en Remington 1100 Special Field i cal 20 (med Engelsk stokk). Kappet den og skjøtet på igjen når de vokste. Funket kanon fra 8 års alderen. Likte særlig den Engelske stokken ettersom det gjorde det lettere å få riktig grep for små hender med fingre i forskjellig lengde ettersom de vokste. Fra 14 års alderen gikk de over til o/u i cal 12. Jeg ville sjekket om det var mulig å låne en halvauto i 20 for å teste om de takler det. Er ikke så mye mindre rekyl i en lett 28 caliber.
 3. I året eller måneden? 😉 Er viktig å ha på det rene før en anbefaler presse! Skal du lade mindre kvanta og er nybegynner kan du godt begynne med en enkle presse for å få erfaring og så oppgradere senere. Har selv to stk Lee Classic Turret presser jeg bruker til lading av sære kalibere (pistol) som jeg ikke skyter mye av i året. Er billig og gir god kontroll på prosesser. Skal du opp i større kvanta er det bare å se etter mere effektivt utstyr med en gang - Dillon Square Deal som minimum eller 650 og 1050. Samtidig har jeg stadig problemer med å forstå folket som bruker mye tid på å lade 9mm (såfremt det ikke er 9mm Major ladninger). Mye tidsbruk for lite penger og du får bra kvalitet i fabrikk ammo. Jeg (og familien) skyter 15-20.000 9mm i året. Veldig enkelt å handle inn 5.000 i slengen når god ammo er på tilbud.
 4. Hvor mye planlegger du å lade?
 5. Er faktisk ikke et krav om grunnkurs i pistol. Det kommer ann på dine forkunnskaper og erfaring: Her er teksten fra Insruktør Guide IPSC Godkjenning 2018: Forventninger til eleven. Dynamisk sportsskyting er en skyteform for viderekommende. Passende bakgrunn for eleven vil være erfaring fra NSF Felt, PPC, Sivilpistol, Steel eller NROF Nivå 2. De elementer som i hovedsak skal testes hos eleven er samspillet mellom presisjon, hurtighet og sikkerhet. Disse elementene er å finne i de nevnte skyteformer og vil i løpet av tiden som kommer bli testet i flere settinger. Vi stenger ikke for å lære opp folk uten skyteerfaring, men her må spesielle hensyn tas da dette stiller enda strengere krav til instruktøren. Et eget kurs som er beregnet på elever som IKKE har våpen kort for håndvåpen eller erfaring fra nevnte programmer over, finnes og er under tilpasning slik at disse kan benyttes for oppstart med programmene Sivilpistol og Steel. I de første 6 måneder benyttes 45° stående startposisjon. Dette vil også bety en endring av disse regelverk. Dette vil medføre at kursene har elever med nødvendig kompetanse for å kunne håndtere våpen i vår avanserte form for sportsskyting på en sikker måte. Dette kurset heter «Godkjenningskurs nye skyttere i DSSN».
 6. Du trenger sikkerhetskurset for Dynamisk for å delta på aktiviteter i DSSN regi (og medlemsskap i DSSN). Dette kurset baserer seg på pistolskyting. Du kan (ihvertfall hos OKTS) ta kurset med lånt våpen og også delta på de to godkjenningsmatchene med lånt våpen (alternativt delta på en L2 rifle med manual bolt som en av godkjenningsmatchene). Deretter er det ikke noe krav om pistolskyting og du kan konsentrere deg om rifle. Ettersom det er mindre riflematcher enn pistolmatcher vil du måtte jobbe litt for aktivitetskravet for å kunne kjøpe semi-auto rifle til DSSN bruk men det er fult mulig å gjennomføre, særlig hvis du deltar på endel mini-rifle matcher (OKTS har mini rifle til utlån også). Bør derfor ikke være noe særlige hinder for å skyte rifle hvis du bare kan holde ut to kursdager og en match eller to med pistol (som jo er utrolig morro....).
 7. Du kan godt ta dynamisk kurset med lånepistol og skyte Manual Action rifle etter siste godkjenningsmatch hvis du ikke har pistol fra før. OKTS hadde godkjenningskurs sist helg.... men det settes nok opp nytt jurs etter sommeren. Følg med her eller send en mail https://www.okts.no/events/p/1000029500/godkjenningskurs-dynamisk APS her på kammeret kan sikkert også hjelpe deg med datoer.
 8. Eddy1212

  1911-tråden

  En haug er vel å dra den litt langt - har bare tre 😀. Ellers er det viktige i IPSC Classic det samme som for alle de andre IPSC divisjonene: Pistolen må virke hele tiden og den må være presis. Mye annet er smak og behag men gode sikter, dobbelsidig sikring og skikkelige serateringer er bra. Av kuler bruker skytterne mye forskjellig. Jeg gidder ikke lade 9mm så jeg kjører den billigste 124 graineren fra en god leverandør som er tilgjengelig til en hver tid. Litt tyngre kuler er også OK men jeg synes 147 og 152 gir for treg rekylfølelse - andre sverger til dette.
 9. Hva skal du bruke den til?
 10. Er i bestilling men kommer ikke før nærmere sommeren....... Du får passe deg. Stiller selv og med to til uten rifle som kommer til å sikle på JP'en din hele pre matchen 😍
 11. Cool. Men nå er vel rifla med demper lenger enn deg AndersR ??
 12. Gleder meg til lånerace under Minirifle NM neste uke 😇
 13. Svenske myndigheter er ikke kjent for sin fleksible og praktiske tilnærming til regelverk. Jeg ville tatt ferga fra København til Oslo. Billig forsikring i forhold til trøbbel.
 14. Eddy1212

  Webley .455

  Det beste er nok å kjøpe en blokk og støpe kuler selv. Ettersom jeg ikke gidder å støpe har jeg testet litt forskjellige kuler. Overraskende nok gikk H&N' 451 200 gr RN godt i min Webley Greener Target med en passe dose N32C bak. Denne kula har en liten fordypning i bakkant som jeg mistenker bretter seg ut og tetter løpet ved avfyring.
 15. Er forsåvidt enig med deg OysteinR hvis målet er å skyte PO. Hvis du ønsker å satse på OR og få resultater ville jeg gått for S2 OR (eller en av de andre alternativene fra de andre leverandørene).
×
×
 • Create New...