Jump to content

Eddy1212

Members
 • Content Count

  102
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

19 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Er mange teorier/skoler i forhold til dette. Hvor fort du faktisk ønsker/behøver å skyte påvirker jo dette endel.
 2. Famus last words. Dette er jo bare en minimums start pakke....
 3. Når ungene var små brukte de halvauto i cal 20 (fra 7 år til 13 år - deretter cal 12 O/U). Fin rekyl med lerdueammo. Kappet til kolben på en 1100 Special Field og skjøtet på bitene igjen ettersom de vokste. Jeg tror jeg hadde gått for denne i dag: https://www.hjf.no/produkt/vapen/franchi/halvautomat/franchi-compact-synt-black-2076-61cm
 4. Sjekk kikkerten også. Har sett billige kikkerter hvor trådkorset plutselig har løsnet og har begynt å vandre.
 5. Lang diskusjon rundt dette i denne tråden. Generelt er svenskene ganske sære i forhold til regelverket rundt jakt og grenser enn hva vi er vant til i Norge. http://forum.robsoft.nu/viewtopic.php?t=215479
 6. Du burde - men det er ikke sikkert. Fikk avslag på dette hos Øst i sommer (etter det nye kompendiet kom) og har klage inne hos POD nå.
 7. Kommer helt ann på hvilke magasiner og magasinbunner du bruker. Noen kombinasjoner må gjerne files litt i fremkant av magasinbunnen. Er også magasinbrønner som trenger noen runder med dremmelen for å komme seg under 35 mm.
 8. Da har vi lagt ut NM Sivilpistol 2019 på SSI. Blir helgen 14 - 15 desember i OKTS Hula på St. Hanshaugen i Oslo. https://shootnscoreit.com/event/22/9536/
 9. Som vanlig er du unntaket som bekrefter regelen Slemmo😁.
 10. 1. Kan være en eller flere - vanskelig å si (men sansynligvis mer enn en) . Kan også være et kull som er spredd utover forran dere. Blåser det mye kan det være vanskelig å høre fugl som letter på lit avstand, særlig hvis den kaste seg ut fra et tre. Tiur løper også på bakken og den løper fort. 150 meter er ingen avstand for dem. Har fulgt tiur på bakken over 400 meter før den har tatt til vingene. 2. Vil ikke si det er vanlig men ung tiur kan finne på å flytte seg korte avstander. Hører og ser ofte fugl som flakser opp fra bakken og inn i et tre rett i nærheten. 3. Skadet tiur kan forsøke å gjemme seg på bakken eller i trærne. Høres egentlig ikke skadet ut men det er umilig å si sikkert. Er lett å bomme på tiur. Du har dårlig tid og må ofte skyte fort (samtidig som du må ha full kontroll på jaktkompisser og hunder). En voksen tiur er stor og den ser treg ut - den flyr normalt mye fortere enn du tror. Hvis dere trener på lerduebane så tren på å skyte duene tidlig, ikke vent til dua er på toppen av banen. I tillegg pleier jeg å si at du skal holde godt forran i svingen og så legger du på en meter til. Er ikke ofte jeg hører om noen som bommer forran tiuren... 4. Tiuren kan fly 75 meter eller 1 km.
 11. Er helt enig med aps her. Premium merkene gir deg det du betaler for - tightere tilpassninger og flott presisjon. Ser du refererer til High-End hagler - 1911 er litt det samme, det smeller og du treffer (med de fleste) av standardmodellene også men det er noe eget med følelsen av en pistol som er helt tight og med nydelig finish. Jeg liker hagler med flott treverk og tilpassninger men jeg tror vel egentlig ikke at jeg treffer flere tiurer allikevel.... Lot en nybegynner teste den ene Les Baer'en min på banen nå nettopp. Han fikk seg en aha opplevelse i forhold til alt han hadde googlet seg til på nett.
 12. I standard funker jo alt av type 2011 pisoler for links også. I tillegg til de fleste andre jeg vet om. Har vel egentlig større problemer med å se hvilke som ikke funker. Krever egentlig bare dobbeltsidig sikring og eventuelt muligheten til å snu mag utløseren (nå mener vel norges beste venstrehente skytter at det også er uvesentlig ettersom du kan trykke på magutløseren med vestre pekefinger).
 13. Hvilken divisjon har du tenkt til å skyte? Er masser av gode pistoler som funker for feilhendte også.....
 14. Finnes ikke noe som heter drop-in løp til 1911..... må tilpasses hvis du ikke har kjempeflaks.
 15. Ungene mine startet med en enkeltløper i 28 med sterkt nedkortet stokk i 6-7 års alderen. Kom så over en Remington 1100 Special Field i cal 20 (med Engelsk stokk). Kappet den og skjøtet på igjen når de vokste. Funket kanon fra 8 års alderen. Likte særlig den Engelske stokken ettersom det gjorde det lettere å få riktig grep for små hender med fingre i forskjellig lengde ettersom de vokste. Fra 14 års alderen gikk de over til o/u i cal 12. Jeg ville sjekket om det var mulig å låne en halvauto i 20 for å teste om de takler det. Er ikke så mye mindre rekyl i en lett 28 caliber.
×
×
 • Create New...