Jump to content

Eddy1212

Members
 • Content Count

  96
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

19 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ser vel nesten aldri en brukt pistol tilsalgs som har gått mere enn 1.000 skudd! Fleipet med en skytterkompis om at han også burde skrive dette på sine 9mm'ere som skulle selges - men da 1000 skudd i uka.
 2. Kommer helt ann på hvilke magasiner og magasinbunner du bruker. Noen kombinasjoner må gjerne files litt i fremkant av magasinbunnen. Er også magasinbrønner som trenger noen runder med dremmelen for å komme seg under 35 mm.
 3. Da har vi lagt ut NM Sivilpistol 2019 på SSI. Blir helgen 14 - 15 desember i OKTS Hula på St. Hanshaugen i Oslo. https://shootnscoreit.com/event/22/9536/
 4. Som vanlig er du unntaket som bekrefter regelen Slemmo😁.
 5. 1. Kan være en eller flere - vanskelig å si (men sansynligvis mer enn en) . Kan også være et kull som er spredd utover forran dere. Blåser det mye kan det være vanskelig å høre fugl som letter på lit avstand, særlig hvis den kaste seg ut fra et tre. Tiur løper også på bakken og den løper fort. 150 meter er ingen avstand for dem. Har fulgt tiur på bakken over 400 meter før den har tatt til vingene. 2. Vil ikke si det er vanlig men ung tiur kan finne på å flytte seg korte avstander. Hører og ser ofte fugl som flakser opp fra bakken og inn i et tre rett i nærheten. 3. Skadet tiur kan forsøke å gjemme seg på bakken eller i trærne. Høres egentlig ikke skadet ut men det er umilig å si sikkert. Er lett å bomme på tiur. Du har dårlig tid og må ofte skyte fort (samtidig som du må ha full kontroll på jaktkompisser og hunder). En voksen tiur er stor og den ser treg ut - den flyr normalt mye fortere enn du tror. Hvis dere trener på lerduebane så tren på å skyte duene tidlig, ikke vent til dua er på toppen av banen. I tillegg pleier jeg å si at du skal holde godt forran i svingen og så legger du på en meter til. Er ikke ofte jeg hører om noen som bommer forran tiuren... 4. Tiuren kan fly 75 meter eller 1 km.
 6. Er helt enig med aps her. Premium merkene gir deg det du betaler for - tightere tilpassninger og flott presisjon. Ser du refererer til High-End hagler - 1911 er litt det samme, det smeller og du treffer (med de fleste) av standardmodellene også men det er noe eget med følelsen av en pistol som er helt tight og med nydelig finish. Jeg liker hagler med flott treverk og tilpassninger men jeg tror vel egentlig ikke at jeg treffer flere tiurer allikevel.... Lot en nybegynner teste den ene Les Baer'en min på banen nå nettopp. Han fikk seg en aha opplevelse i forhold til alt han hadde googlet seg til på nett.
 7. I standard funker jo alt av type 2011 pisoler for links også. I tillegg til de fleste andre jeg vet om. Har vel egentlig større problemer med å se hvilke som ikke funker. Krever egentlig bare dobbeltsidig sikring og eventuelt muligheten til å snu mag utløseren (nå mener vel norges beste venstrehente skytter at det også er uvesentlig ettersom du kan trykke på magutløseren med vestre pekefinger).
 8. Hvilken divisjon har du tenkt til å skyte? Er masser av gode pistoler som funker for feilhendte også.....
 9. Finnes ikke noe som heter drop-in løp til 1911..... må tilpasses hvis du ikke har kjempeflaks.
 10. Ungene mine startet med en enkeltløper i 28 med sterkt nedkortet stokk i 6-7 års alderen. Kom så over en Remington 1100 Special Field i cal 20 (med Engelsk stokk). Kappet den og skjøtet på igjen når de vokste. Funket kanon fra 8 års alderen. Likte særlig den Engelske stokken ettersom det gjorde det lettere å få riktig grep for små hender med fingre i forskjellig lengde ettersom de vokste. Fra 14 års alderen gikk de over til o/u i cal 12. Jeg ville sjekket om det var mulig å låne en halvauto i 20 for å teste om de takler det. Er ikke så mye mindre rekyl i en lett 28 caliber.
 11. I året eller måneden? 😉 Er viktig å ha på det rene før en anbefaler presse! Skal du lade mindre kvanta og er nybegynner kan du godt begynne med en enkle presse for å få erfaring og så oppgradere senere. Har selv to stk Lee Classic Turret presser jeg bruker til lading av sære kalibere (pistol) som jeg ikke skyter mye av i året. Er billig og gir god kontroll på prosesser. Skal du opp i større kvanta er det bare å se etter mere effektivt utstyr med en gang - Dillon Square Deal som minimum eller 650 og 1050. Samtidig har jeg stadig problemer med å forstå folket som bruker mye tid på å lade 9mm (såfremt det ikke er 9mm Major ladninger). Mye tidsbruk for lite penger og du får bra kvalitet i fabrikk ammo. Jeg (og familien) skyter 15-20.000 9mm i året. Veldig enkelt å handle inn 5.000 i slengen når god ammo er på tilbud.
 12. Hvor mye planlegger du å lade?
 13. Er faktisk ikke et krav om grunnkurs i pistol. Det kommer ann på dine forkunnskaper og erfaring: Her er teksten fra Insruktør Guide IPSC Godkjenning 2018: Forventninger til eleven. Dynamisk sportsskyting er en skyteform for viderekommende. Passende bakgrunn for eleven vil være erfaring fra NSF Felt, PPC, Sivilpistol, Steel eller NROF Nivå 2. De elementer som i hovedsak skal testes hos eleven er samspillet mellom presisjon, hurtighet og sikkerhet. Disse elementene er å finne i de nevnte skyteformer og vil i løpet av tiden som kommer bli testet i flere settinger. Vi stenger ikke for å lære opp folk uten skyteerfaring, men her må spesielle hensyn tas da dette stiller enda strengere krav til instruktøren. Et eget kurs som er beregnet på elever som IKKE har våpen kort for håndvåpen eller erfaring fra nevnte programmer over, finnes og er under tilpasning slik at disse kan benyttes for oppstart med programmene Sivilpistol og Steel. I de første 6 måneder benyttes 45° stående startposisjon. Dette vil også bety en endring av disse regelverk. Dette vil medføre at kursene har elever med nødvendig kompetanse for å kunne håndtere våpen i vår avanserte form for sportsskyting på en sikker måte. Dette kurset heter «Godkjenningskurs nye skyttere i DSSN».
 14. Du trenger sikkerhetskurset for Dynamisk for å delta på aktiviteter i DSSN regi (og medlemsskap i DSSN). Dette kurset baserer seg på pistolskyting. Du kan (ihvertfall hos OKTS) ta kurset med lånt våpen og også delta på de to godkjenningsmatchene med lånt våpen (alternativt delta på en L2 rifle med manual bolt som en av godkjenningsmatchene). Deretter er det ikke noe krav om pistolskyting og du kan konsentrere deg om rifle. Ettersom det er mindre riflematcher enn pistolmatcher vil du måtte jobbe litt for aktivitetskravet for å kunne kjøpe semi-auto rifle til DSSN bruk men det er fult mulig å gjennomføre, særlig hvis du deltar på endel mini-rifle matcher (OKTS har mini rifle til utlån også). Bør derfor ikke være noe særlige hinder for å skyte rifle hvis du bare kan holde ut to kursdager og en match eller to med pistol (som jo er utrolig morro....).
 15. Du kan godt ta dynamisk kurset med lånepistol og skyte Manual Action rifle etter siste godkjenningsmatch hvis du ikke har pistol fra før. OKTS hadde godkjenningskurs sist helg.... men det settes nok opp nytt jurs etter sommeren. Følg med her eller send en mail https://www.okts.no/events/p/1000029500/godkjenningskurs-dynamisk APS her på kammeret kan sikkert også hjelpe deg med datoer.
×
×
 • Create New...