Jump to content

Milvet

Members
  • Posts

    80
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Milvet

  1. ‘Vanlig varmint’ har i alle fall matchkammer, og er antagelig litt kresen. Jeg har så langt kun skutt hhv SK Std plus og CCI std, og de går glatt.
  2. Primært utseende; mer ‘chassis-aktig’ Muligens også bedre ergonomi.
  3. CZ 457 LRP hadde vært på min liste til det formål du beskriver. M.e.m. samme tunge løp som på min 457 Varmint, som jeg fikk for noen måneder siden. Driver mest uformell koseskyting og ‘liksomlanghold’ hvilket betyr 80-250 meter. Strålende fornøyd med presisjonen.
  4. Milvet

    BRNO 22Lr

    På min Brno 2 løses sluttstykket med avtrekkeren.
  5. Det var opplysende å se hvor fort dette dreide fra et spørsmål om nasjonal forsvarsberedskap til å handle om rettigheter og muligheter for utøvelse av privat hobby/sport, i det lange og det brede. (Med noen hederlige men få unntak.) Her brast en illusjon, og det er litt kjipt. Naive meg.
  6. Her er det, som vanlig, veldig enkelt å hive seg på ”Å huffameg å huffameg, jeg er så sint som fy..”. Helt ufarlig og helt gratis. Men hva med å se på om det er noe å lære av finnene, altså praktisk? Nærliggende å se på DFS, med sin særlige status og opprinnelige formål. Hvordan oppfatter organisasjonen sin rolle i et ‘nytt’ verdensbilde? Hva med å utfordre en stortingsrepresentant en kjenner, til å løfte saken, med referanse til at finnene nå definerer skytebaner som samfunnskritisk infrastruktur? Andre forslag?
  7. Milvet

    Hvilken 22lr?

    CZ 457 Varmint. Kjøpte min tidligere i høst, og er fantastisk fornøyd etter 6-700 skudd.
  8. Sånn ble det, så langt. 20 moa skinne ble ikke nok, for jeg går tom for klikk rundt 170 meter. Og jeg må finne på noe bedre/høyere kinnstøtte. Det hadde vært kjedelig uten forbedringspotensial.
  9. Jeg har endelig fått prøvet min nye CZ 457 Varmint, som jeg valgte etter å ha lest, studert, lurt og tvilt i et drøyt år. Den andre finalisten, T1x, tapte pga utseende og billigere plaststokk med mindre feelgood. Dette er ei rein kosebørse, og da må utseende og feelgood være på plass. Etter de første 3-400 skuddene er jeg direkte imponert over presisjonen, så langt den lar seg vurdere med tofot som eneste hjelpemiddel. Vi (en kamerat kjøpte maken) har stort sett skutt på hhv 120, ca 150, 195 og 220 meter. På 120 meter samler den innenfor ca 2-2,5 cm når jeg er flink til å konsentrere meg. På 195 innenfor snusboksen eller bedre. De fleste skuddene med SK Standard plus. Avtrekket er veldig bra og så også kvalitetsfølelse og finish. Som en ettertanke skrudde jeg på en A-tec Forest, som gjør det jeg forventer. Varminten er ferdig gjenget. Jeg bestilte med 20 MOA picatinny, men det er litt lite, for jeg går tom for klikk rundt 150 meter. Deretter ble det å forlegge iiht skjønn. Mitt ønske/håp var tilstrekkelig presisjon til uformelt ‘leke-langhold’ fra drøyt 100 og kanskje ut til 250 meter etterhvert. Forventningene er overoppfylt.
  10. Nei, den heter ikke CTR, men har tilsynelatende de samme kvaliteter(attraksjoner): Tungt løp, samme stokk med justerbar kinnstøtte, større magasin, stor hevarmskule, std picatinny.
  11. Jeg har T3x CTR i .308, og er svært fornøyd. Men hvis jeg skulle handlet idag hadde det blitt tilsvarende, men i 6,5x55, av alle de grunner som M67 nevner. For seks år siden var .308 det eneste i denne utgaven, som er temmelig lik den nye Varmint. Kikkerten her er 2,5-15x56, som viste seg å være overkill til jakt i tett skog, så den er erstattet med 1-4x24. Rekyl er ikke tema med munningsbrems. (at du kan bli upopulær er en annen diskusjon.)
  12. Jeg har kommet til at ‘feelingen’ ikke er nøyaktig nok til små skruer, og kikker etter momentskrutrekker. Bruken blir primært kikkert/montasje/ringer, og jeg tror std bits-fatning er mer praktisk enn 1/4” firkant. Så langt ser denne, til ca 1.200,- grei ut. Er noen andre jeg burde se på?
  13. Noe som skurrer, var det jeg som skrev. Det er ekstremt viktig idag, når tilliten til politiet er i fritt fall, at vi får klarlagt faktiske forhold, på godt og vondt. Min tillit til etaten som sådan er dessvere svekket av absurd dårlige erfaringer som fornærmet i en straffesak. Og noen generelle observasjoner. Samtidig har jeg mange venner i ordensmakten, førsteklasses folk som jeg anser som grunnfjellet i rettsstaten. I mine mørkeste stunder kunne jeg tenke meg å legge ned hele tulle-politiet, og fordele oppgavene på hhv Hæren/Heimevernet og sivile namsfogder. Dette blant annet basert på opplevelser med uenighet om hhv militær og poilisær jurisdiksjon. Det er trist som faen. Men vi må basere enhver synsing på fakta. Så dersom trådstarter her ikke bidrar med flere opplysninger, så er saken dessverre null verd.
  14. Her er det noe som skurrer, evnt. mangler i historien. Når tvangsmidler (f.eks. beslag) er iverksatt har vedkommende automatisk status som siktet. Det utløser en del rettigheter, f.eks. rett til å få vite grunnlaget for siktelsen, samt evnt få vite hva som taler for siktelsen (og evnt imot siktelsen). Han har også rett til innsyn i alle sakens dokumenter, og rett til forsvarer. Det er umulig å ha noen formening om situasjonen, evnt. hvordan vedkommende bør forholde seg til den, uten kjennskap til innholdet i siktelsen.
  15. .. og mye mer moro, og sosialt. (Det er hele greia med skyting for meg. Moro, og hyggelig.)
  16. Jeg driver og overtenker og tviler meg fram til en beslutning om å kjøpe ny .22. Øverst på lista stå p.t. CZ 457, dels pga alle positive omtaler og dels fordi jeg er veldig fornøyd med Brno modell 2. Noe av tanken er å bevege seg mot ‘lissom-langhold’, altså strekke litt utover vanlig salonghold og ut mot 100 og kanskje iblandt helt til 200 meter. Vel å merke helt uformelt. Vi er en liten gjeng som møtes iblant til kaffe, skravling og koseskyting. Det er enighet i gjengen om at den enkleste og billigste måten å utfordre seg litt mer på, er å strekke holdet med .22. Den enkleste muligheten for en litt ordentlig kikkert er en 2,5-15x56 som jeg allerede har på hylla. Tanken er picatinny på nybørsa (ifm standardisering i heimen). Så er spørsmålene: Bør jeg velge skinne med litt vinkling, f.eks. 20 MOA, for evnt å kunne justere ut til 200 m? Er det risiko for at okularet kommer ubekvemt høyt; dels pga at kikkerten bygger en del i høyden, og dels pga vinklingen? Et alternativ er å kjøpe en litt mindre kikkert, f.eks kurant 3-9x40. Den gjør sikkert jobben ut til 200 meter, men fordelen med 15 ggr forstørrelse at en greit kan se treff i papp på 100 meter, og dermed kanskje ikke trenger egen spottekikkert. Bildet viser litt høypresisjons FOU med stor kikkert på kjøkkenbordet. Her er det cirka 18 mm til laveste punkt på røret, når forkant av kikkerten har 7-8 mm klaring til ‘pipa’. Jeg gjetter at det tilsvarer picatinny med laveste ringer, og håper at gir grei høye på okularet, forhåpentlig uten behov for ekstra kinnstøtte. Noen som har erfaringer og/eller synspunkter på amatørutredningen?
  17. Hvorfor/hvordan vil den irritere på jakt? (vel å merke rent nysgjerrig, uten retorisk undertone )
  18. Jeg syntes den ved første øyekast var nokså lik, men ser jo nå at den er noe ‘edlere’. Mon tro om trykkpunktavtrekket i denne ville være ren ‘drop in’ i min CTR, om det da selges separat?
  19. Supervarmint er som min CTR bare med lenger løp og litt annen pynt, og den anbefaler jeg på det varmeste, etter syv års bruk. Hvis den hadde vært å få i 6,5x55 dengang, så hadde jeg valgt det, men .308 funker også fint til det meste.
  20. Var det ikke Mauser som var med den gang? Altså VS85 (tilsv. NM 149). Hvilket jo i tilfelle bare styrker ditt poeng.
×
×
  • Create New...