Jump to content

Askild

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Askild's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Her fant jeg noe mer om de kongsberglagede M4-bajonettene. De delene som ble merket er de delene som ble btrret ut da de ble omgjort til AG3-bajonetter på slutten av 1960-tallet. Det eneste en kan finne er kongsberg-Ken på balgen slik det kommer fram her i denne tråden. http://www.kvf.no/vaapen.php?type=Bajon ... id=BAJ0044
  2. Jeg sr jo at balgen har KV-merket, men om den er produsert der er jeg mer usikker på. Skulle jeg gjette er de oppusser på KV på 50-tallet. Men jeg kan selvsagt ta feil her. Jeg skal til statsarkivet på Kongsberg for se på AG3-historien. Kanskje dukker det opp noe om disse bajonettene også?
  3. Hei, Dette var en flott diskusjon om AG3-bajonetten. Ut fra arkivene i Forsvaret kan jeg si at Vinghøgs mekaniske verksted AS bygde om til sammen 71.500 M3-kampkniver og M4-bajonetter til US-karabin. Ombyggingen ble gjort uten at vi spurte amerikaneren. Vi fikk derfor en ordentlig skrape fordi vi hadde modifisert amerikansk materiell uten å spørre dem først. De ombygde bajonettene var ikke nok. Det ble derfor kjøpt inn komplette bajonetter fra Eickhorn i Solingen. Først fang omkring 1970. Disse bajonettene er helt like de amerikanskombygde. På 1980-tallet ble det kjøpt inn et nytt parti fra samme fabrikk. Eickhorn har fortsat den bajonetten i produktutvalget. http://www.eickhorn-solingen.de/epages/ ... %20HMAK%22 De kongsbergmerkede balgene M8A1 er jeg nyskjerrig på. Kan noen si noe mer om disse?
  4. Hei 12,7 mm MITR kom inn i forsvaret i M2 og M3-utgaver med våpenhjelpen på 50-tallet. Våpenet er modulært og finnes i flere konfigurasjoner. På bakken benyttet vi M2heavy barrel, eller M2HB. Den på 1980-tallet bygd om til quick change barrel QCB og senere omdøpt til hurtig pipedkift HPS. En liten stund ble den kalt M2A1. Senere fikk den formell betegnelse NM214 HPS På slutten av 1990-tallet ble den igjen ombygd til å skyte fra åpen bolt. Da fikk den nodellbetegnelsen NM218 ÅPEN BOLT. På 1970-80 tallet ble M3 flymitraljøser med lette piper, lett sluttstykke og stor buffer bygd om til M2HB konfigurasjon. Ombyggingen er helt nordk og fikk modellbetegnelsen NM133 MITR. Jeg takker for dn veldig interessant tråd. All ære til den som initierte dette og til alle dem som har kommet med innspill.
×
×
  • Create New...