Jump to content

RugerGutt

Members
  • Posts

    80
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by RugerGutt

  1. Jeg så en film på youtube om hvordan pipebytte foregikk, og det var ikke avskrekkende. "Som melk og brød" som M67 beskrev det. Hvis jeg finner en som er gått 500-1000 skudd og ser grei ut, til 10-12 k, så har løpet enda litt levetid igjen før jeg må bytte. Å gjøre det på denne måten virker som det vil gi mest for pengene, med tanke på kvaliteten av det man får, hva det kan levere av presisjon, og som du sier så holder verdien seg. Deler trenger man ikke lete utenfor landet etter heller. (Jeg har et par raringer i våpenskapet som er vriene å finne deler til..)
  2. Ble litt gira på Sauer 200 STR.. Tenker at man kan kjøpe en brukt rifle og bytte løp om det skulle være behov, for så å sitte igjen med en veldig god rifle til en grei pris. Noen som vet hvordan man ser alderen på en 200 STR? Noen tips til hva jeg burde se etter om jeg tenker å kjøpe en brukt?
  3. Da var jeg ganske heldig med mine, fikk 2 sett for 700.
  4. .357 ja, det er vell noen av de også Vet ikke hva som er grei pris på et slikt sett? Vanskelig å vite hva som er greit å betale når det er så vanskelig å få tak i..
  5. Fant en som solgte 2 sett, så da ser det ut som det ordner seg Fjærene jeg har er gode enda, men de nærmer seg den magiske 1000 skudds grensen som MR har satt, så da tenkte jeg å være i forkant av problemet. Hvor fant du den delen du trengte, Razorback?
  6. Blir nok verken medalje eller fjærer på meg da
  7. Razorback, jeg kunne ikke finne de hos Numrich, du har ikke en link? Vet du av erfaring hva frakt pleier å ligge på?
  8. Takk for gode og utfyllende svar!
  9. Hei! Noen som vet hvor man kan få tak i et sett med fjærer til DE?
  10. Skal holde en knapp på den T3'en da
  11. RugerGutt

    tc encore

    Winge Våpen har noe TC, kanskje de kan få tak i en Encore?
  12. 3000- 5000 var mindre enn jeg hadde håpet på. Apropos DFS og STR 200, så er vell løpet på STR i 6,5 en del lengere enn T3'en (60 cm). 67-70 cm mener jeg å ha lest at STR i 6,5 er. Remington'en kommer med 66 cm løp i 308 W. Vet ikke hvor mye det har å si, om noe i det hele tatt. Et kortere løp er vell litt stivere på bekostning av noen m/s, men DFS gutta vet vell hva dem gjør, så det er vell ikke uten grunn at de bruker 67 cm+ løp på 6,5.
  13. Takk for svar! Jeg sjekket ut forslagene deres, og Tikka T3 Varmint ser veldig lovende ut! Jeg velger heller Varmit over Super Varmint (SV), siden forskjellen var justerbar kolbe og at det følger picatinny skinne med SV. En slik i 6,5x55, med 20 MOA tilt på skinnen og en custom stokk hørtes bra ut. Noen som har noen formening om antall skudd/ levetid på en slik med moderate ladninger?
  14. Hei! Jeg har spekulert litt i en rifle til middels lange hold, si 600 meter. Jeg har sett meg ut en Remington 700 SPS Varmint i 308, av følgende grunner som jeg vektlegger mye: -Billig -Langt, tykt løp (26") -Mye aftermarked stuff å få kjøpt -Greit utvalg av justerbare stokker i plast/ kompositt med frittstående pistolgrep (Ja, jeg er en sånn kar som liker slikt ) -308 er lett tilgjengelig og vil sikkert være det i tiden fremover, relativt billig å skyte med, pipen varer lenge Men, forstår det slik at det må gjøres en del med disse riflene før de er greie å skyte med.. Riflen er billig, stokk er ikke spesielt dyr, men så kommer eventuelt avtrekk og børsemaker- arbeid på toppen.. Til sammen koster vell denne ca det samme som en RPR når den er ferdig. Hvorfor ikke kjøpe RPR da? Vell, RPR i 308 går ikke. Blir for kort for Norske lover? Skal man først kjøpe RPR så er 6,5 CM et mye bedre valg. Minuset er ammunisjonen, som er dyr og ikke spesielt tilgjengelig. Å lage egne 6,5 CM hylser fra 308 W hylser frister ikke, og pipen lever kortere enn 308 har jeg forstått. Et mer tilgjengelig kaliber, som fremdeles presterer godt (bedre enn 308, uten at jeg har egen erfaring å snakke fra), er 6,5x55 Swe (vet ikke løpslevetid på dette?). Finnes det greie rifler i dette kaliberet, som også har egenskapene nevnt over? Til 200 STR finnes det vell ikke så mange av den typen stokk jeg er ute etter? Det jeg er ute etter er en rifle jeg kan skyte mye med til en grei penge. Kommer sikkert til å skyte mest på 100-200 meter, men vil jo at utstyret skal være brukende om man plutselig har mulighet til lengre hold. Er Remington'en OK til dette eller har dere forslag som er bedre, gitt de grunnene nevnt ovenfor og i tilnærmet samme prisklasse?
  15. Noen som vet hva ny pipe i 6.5 CM vil koste til denne? Evt i 308?
  16. Slik ble resultatet, 5 skudd i hvert trinn med unntak av 3 partizan som ble skutt først: Fra venstre oppe: Partizan fabrikk, 56 grs, 56,5 grs Fra venstre nede: 57 grs, 57,5 grs, 58 grs Kan virke som 57,5 grs gjorde det best, bortsett fra den ene slengeren.
  17. Hva slags kolbekappe er det? Link/ delenummer?
  18. Blir det rettsak så avgjør målebåndet greit hvem som har rett (Antar det var tvil om lengden du tenkte på, Hassel)
  19. Da var man i gang, klar for test til uken. Ladestigen ble 56-58 grs med 0,5 grs inkrementer, istedenfor 54-58, og med 5 skudd i hvert trinn. Takk for alle svar og tips!
  20. Tror heller jeg går for kuler som tillater litt brukerfeil og fremdeles kan gjøre jobben sin, hvis jeg skal jakte på rådyr størrelse eller større. Noen erfaringer med hvordan A-Max er på fugl?
  21. Som nevnt: "Skiveskyting primært (100- 500 m), kanskje småvilt hvis kulen er egnet"
  22. Starten på neste prosjekt! Lading av .44 magnum ble en kjempesuksess så nå tenkte å prøve meg på lading av 30-06, og har gjort meg noen tanker rundt komponentene jeg kan bruke. Innspill fra "ekspertpanelet" her er veldig velkomne Mål/bruksområde: Skiveskyting primært (100- 500 m), kanskje småvilt hvis kulen er egnet. Fra hva jeg har lest her på Kammeret og ellers på nettet så er ikke denne kulen egnet på storvilt. Leste en post her hvor det var tvil i om kulen var tillatt på storvilt i det hele tatt siden den oppgis som konkurranse kule (selv om den er hul under plasttuppen), men det var det diskusjon rundt. Ellers på nettet er det sagt at kulen duger opp til rådyr størrelse, men at det kan stilles spørsmål rundt det etiske.. Komponenter: 155 grs Hornady A-Max fra DFS (Denne er ganske lang i forhold til andre kuler?) PRVI messing, engangsskutt i eget våpen Winchester LR tennhetter fra DFS, har brukt Winchesters LP til .44 mag og de har fungert utmerket. Vv N160 krutt Riflen: Savage Stevens 200, 50,5 cm løpslengde (målt med pussestokk mot låst sluttstykke) 1/10 twist 30-06 Plan: Lage ladestige fra 54 grs til 58 grs med 0,5 grs inkrementer (3 skudd i hvert trinn), eller ut fra råd gitt her. Noen tanker rundt dette? Forslag?
  23. Fant ut hva som feilet. Klikkpatronene er for korte (45,4 mm lange, grønne fra XXL), prøvde med en tom patron på 70,4 mm å da funket det greit. Kjedelig at det ikke finnes så mye deler til den. Satser på å få testet den om ikke så lenge, og hvis den fusker så leverer jeg den tilbake.
  24. Var dine i plast eller i metall? Med tanke på vekt.
×
×
  • Create New...