Jump to content

ChronoRift

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

ChronoRift's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takk for svaret! Det jeg har klart å samle er (fritt fram for å avkrefte eller bekrefte disse punktene) Positivt for rustfritt: - Høyere motstandsdyktighet mot rust. - Allsidighet i forhold til forskjellige miljø på grunn av førstnevnte. Negativt for rustfritt: - Pris. Virker som om våpen med rustfrie deler er betydelig dyrere enn våpen med vanlig stål. - Tåler ikke like mye som vanlig stål. - Treffsikkerhet er lavere på grunn av egenskapene til rustfritt stål som materiale. Dette er i forhold til rustfrie piper. - Har en tendens til å ruste uansett. Rustfrie våpen har bare en større "buffer-sone"/slingringsmonn.
  2. Hei, dere! Jeg trenger litt hjelp og kunnskap om jaktrifler med rustfrie deler. Det har seg slik at jeg har søkt om våpentillatelse på ei boltrifle i kaliber .30-06 som jeg skal bruke på elgjakt med min far. Gamlingen sverger til rustfri og anbefaler meg å kjøpe rustfritt gevær også. Jeg bor oppe i Nordland og ved kysten og skal etter planen jakte på ei øy hovedsaklig. Etter mye leting har jeg kommet fram til at jeg skal kjøpe meg en Browning X-bolt. Den kommer i flere utgaver men jeg har sett på "Nordic Light"-utgaven og den vanlige med kompositt-stokk. Da er spørsmålet mitt: Hva er forskjellen på rustfritt og ikke-rustfritt? Hvilke fordeler har de hver for seg? P.S Jeg har ingen problem med hvor mye tid som blir brukt til vedlikehold av våpenet
  3. Hei! Jeg har visst om dette forumet i en del år nå og har endelig bestemt meg for å bli medlem for å bidra og lære aktivt. Her er det mye kunnskap og jeg er klar for å integrere meg i våpensamfunnet i Norge og bli engasjert. Mitt navn er Halvor og jeg er født i '94 (så i skrivende stund er jeg 21 år). Jeg har alltid vært hakket over interessert i våpen enn de fleste vennene mine. Det har alltid vært å kunne navngi mange av våpnene som ble brukt i film og spill, men i det siste har det gått mye mer utover det tekniske og hva som skiller våpnene rent mekanisk sett. Til tross for dette har oppveksten min inkludert veldig lite om skyting og bruk av våpen. Min far har alltid drevet med jakt mens jeg har levd men det er ikke før de siste årene jeg har fått vært med. Jeg er vel en veldig teknisk person og mitt mål har alltid vært å ha kunnskaper nok til å kunne håndtere mange forskjellige våpen på en trygg og lovlydig måte. Lover og regler er veldig viktig for meg. De rundt meg ville nok mene at jeg er litt for opptatt av hva som er lov og ikke. Uansett leser jeg forskriften om våpen, våpenloven og forskriften om utøvelse av jakt stadig vekk når det noe jeg lurer på. Jeg har vokst opp uten noe særlig direkte opplæring i håndteringen av våpen og har i skrivende stund bare skutt med en håndfull forskjellige kaliber og våpen. I 2010 tok jeg jegerprøven i en alder av 16 år og bestod. Året 2014 utførte jeg min plikt ovenfor fedrelandet og tjenestegjorde fra 10. januar til 12. desember i artilleriet. Da fikk jeg formell og offisiell våpenopplæring av Forsvaret og "mitt eget" våpen. Jeg håper på å få anskaffet et jaktvåpen i løpet av sommeren 2015 og dermed får lært jakttradisjonen av min far mens jeg enda har tid og mens han enda er ung nok til å drive med det.
×
×
  • Create New...