Jump to content

cayetano

Members
 • Posts

  3
 • Joined

 • Last visited

cayetano's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

 • First Post
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

 1. Hei Jake! Ja, Namibia er som du påpeker et flott og spennende jaktland på alle måter! Når du nevner dette med pris, så er selvfølgelig det et vesentlig moment for oss "vanlige dødelige", men det spørs alltid hva en sammenligner med. For meg er det viktig å vurdere verdien i forhold til den totale jaktopplevelsen man sitter igjen med, selvfølgelig innenfor fornuftens grenser. Men jeg har stor forståelse for at kjennetegnet på en god og vellykket jakt er forskjellig fra person til person.
 2. Beklager at jeg var litt uklar! Mitt poeng var at jeg har hatt flere fine jakter i SA men disse har vært veldig regulert, mens derimot vår siste jakt i Namibia var mer i henhold til vår "norske ånd".
 3. Hei! Før jeg dro til Namibia og Khomas Highland i fjor sammen med mine to sønner og to kompiser, hadde jeg vært på jakt tre ganger i Sør-Afrika og en gang i Namibia (Kalkfeldt-området). Alle disse tidligere jaktturene var kjøpt via etablerte og seriøse arrangører, men selve jakten foregikk på jaktfarmer med høye gjerder og regulert, innkjøpt viltbestand. Dette var for så vidt OK, men er ikke det som jeg forbinder med selve Afrika-drømmen. Vi fant Khomas Highland Hunting direkte på Internet, og det som fristet var først og fremst lovnaden om jakt på frittgående vilt. Vi hadde ikke forhåndsbooket noe vilt, men ønsket å «ta en dag om gangen». Det eneste vi visste var at vi skulle ha en Hartmann’s Zebra (fjell-zebra) hver. For å gjøre en lang og god historie kort: Vi hadde et fantastisk opphold på Farm Heusis som gården heter. Philip Hennings og faren Dietmar er et godt vertskap. Helt vanlige hardt arbeidende mennesker som driver gårdsbruk og jakt langt ute i bushen. Philip tar seg av jakten og Dietmar styrer gårdsdriften. Her føler man seg hjemme. God mat, behagelig innkvartering og seriøst jaktopplegg. Det var ikke noe press eller mas om å skyte mest mulig dyr. Alt var opp til den enkelte. Det var ingen andre jegere på farmen da vi var der, og det var bra. Men det er ikke noe problem å være 6-8 jegere der samtidig. Philip leier inn flere PH’er avhengig av antall jegere og jaktopplegg (1:1 eller 2:1). Selve jakten var akkurat slik som jeg har drømt om: 100% frittgående vilt som ikke tilhører noen spesiell farmer!! Philip er en ung men likevel svært dyktig PH som gjør alt han kan for at oppholdet og jakten skal bli best mulig. Jakten legges opp slik at man bruker mye tid til fots når man er ute i terrenget, men dette kan justeres avhengig av personlige ønsker og fysisk form. Og selvfølgelig er det mest fysisk krevende når man jakter kudu og zebra oppe i høylandet. Men for en normal norsk jeger er ikke dette noe problem. Vi fikk alle vår fjell-zebra og i tillegg ble det warthog, oryx, red hartebeest, springbukk osv. Ingen av oss var ute etter kudu denne gangen, men vi var på skuddhold av flere svære kudu-bukker mens vi jaktet zebra. Neste gang blir det kudu! Jeg og mine jaktvenner har forsøkt å finne den Afrika-jakten vi liker i flere år, men har ikke lykkes før vi var i Namibia hos Philip Hennings. Nå er det ikke snakk om å lure på hvor vi skal neste gang! Vi er allerede i gang med planleggingen av neste tur, men må spare litt penger først! For deg som lurer på en real Afrika-jakt: Sjekk Khomas Highland Hunting’ hjemmeside nærmere på følgende link: https://khomas-highland-hunting.com/ind ... rvice.html" target="_blank" target="_blank" target="_blank Ta gjerne kontakt dersom du ønsker mer info: Mail: nils-egil.endresen@erametgroup.com Mobil: 99230469
×
×
 • Create New...