Jump to content

jarwe

Members
  • Posts

    97
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by jarwe

  1. Jeg hadde kommet. Man kan jo se hvor mange kikkertskyttere som hadde kommet hvis alle som hadde tenkt å dra legger en notis her. For min egen del hadde jeg planlagt og gledet meg til å konkurrere, og det med minimalt treningsgrunnlag i år. Men for å lære mer og for å møte andre skyttere i kikkertklassen. Så når jeg fant ut at man ikke var velkommen med kikkert ble jeg skuffet. Og blir det flere som deltar i klassen så blir det «enklere» å møte opp neste gang. Tror jeg da.
  2. Hei, takker for svar. Frekventerer Losby skytebane relativt ofte så kjenner til de mulighetene der. På leirduebanen på Losby har vi skutt litt på lørdager i fjol, men det er egentlig ikke åpent da så har truffet på noen som tilfeldigvis har hatt banen åpen. Ringte og snakket med en av de i styret i Lørenskog Sportskuttere fjol høst og ble da henvist til å skyte på ukedagene. Dessverre så passer ikke det inn med jobb eller aktiviteter for barna. Så derfor er vi på jakt etter en lørdagsåpen bane der det ikke koster 220,- for en serie.... Tar gjerne i mot flere tips!
  3. Hei, kjæresten har kjøpt seg hagle og det kribler... Finnes det en åpen leirduebane i rimelig nærhet(ca. en time fra Lillestrøm) som er åpen i morgen? Jeg vet at banen på Løvenskjold er åpen men koster jo en arm for å skyte en serie der.... Alle tips mottas med takk!
  4. Tårnet på min står helt rett.
  5. Hei, du kan prøve deg på 100, 200, 300 og 390 meter på Losby Skytebane. Skyting på stålmål, papp og elektronikk(kun medlemmer) på lørdager fra kl.1030-1500 i regi av Lørenskog Skytterlag. Følg anvisningene fra de hyggelige skytebanelederne ved ankomst så blir det bra.
  6. @Oryxhunter Hvilken ballistic app har du lastet opp på klokka. Har sett litt rundt for å finne noe til min Tactix Charlie uten finne noe enkelt kan funke.
  7. Ja, får prøve det selv denne gangen. Selvgjort er velgjort heter det visst...
  8. Min gamle O/U som ble kjøpt til mine først jaktår for over 30 års siden har i de siste 10 årene hatt problemer med at ejektoren til nederste løpet henger seg opp etter avfyring. Og hanen spennes heller ikke opp. Jeg tar pent vare på våpnene mine og er opplært fra barnsben av til å åpne forsiktig for ikke å slite på mekanismen. Og i noen tilfeller er det jo også ønskelig å åpne lydløst. Dette skjer 95% av gangene etter avfyring. For å få ejektoren til å slippe og hanen til å spennes igjen så må jeg være svært brutal når jeg åpner hagla. Føler at jeg nesten prøver å knekke den i to. Og nå da guttungen skal begynne å jakte til høsten har vi begynt å tilbringe litt tid på leirduebanen. Og da er jo problemet enda mer synlig.. Står jo og radbrekker hagla frem og tilbake for å få ejektor og hane til å fungere igjen. I tillegg så trenger jeg hagla for pjokken skal bruke den andre jeg har på bane og til jakt. Øverste ejektor har ingen slike problemer i det hele tatt og fungerer knirkefritt. Hagla har vært hos tre forskjellige børsemakere gjennom de siste 10 årene som ikke har klart å finne noen feil. Og nå har jeg brukt bortimot 5000,- på ei hagle som fortsatt har samme problemet. Her trenger jeg tips og innspill fra dere på hva neste trekk skal være. Og er det noen som sitter med forslag til løsning??
  9. Styr unna Bushnell sitt T-Legend 15-45. Sikkert noen som lurer på hvorfor så her er forklaringen: Jeg har et slikt spotteskop og fikk etter en stund «vandrende» fokus. Dvs at etter 4-5 minutter så vandret skopet ut av fokus og måtte justeres inn på nytt. Problemet ble bare større og større og til slutt kontaktet jeg leverandøren som tok det opp med importør. Jeg fikk byttet skopet uten noe problem men det jeg mottok klarte ikke å fokusere skikkelig. Leverandør og importør tok tak i dette og testet mange(!) av skopene på lageret før de fant et som kunne fokusere. Dette har jeg nå og fungerer fint. Det brukes til alt fra spotting på skiskytterarenaen til PRS/Langhold etc. Optisk er det OK i forhold til prisen. Retikkelet fungerer greit og det er enkelt å korrigere skytter. Men tror nok ikke det blir tatt inn flere av disse til Norge for å si det slik. Må gi skryt til Skytterlinken og Norma som ryddet opp i dette!
  10. Sub-ammoen(Magtech) varierer veldig i lyd fra der man nesten bare hører tennstempelet slå og innslaget i papp og bakgrunn, mens det er nesten piskesnert av hver 12-15'ende skudd. Vektvariasjonen er såpass stor at det må være forskjeller på da både krutt og blykule. Hylsa vil jeg tro ikke har et så stort variasjonspotensial i 22lr. På de fleste patronene så kan man enkelt rotere rundt kula i hylsa uten å bruke noe moment/kraft. Noen er litt hardere enn andre så kanskje største variasjonen ligger blykula. Har ikke tidligere tenkt på å prøve ren pistolammo så det er jo et godt tips. De ligger ihvertall på papiret mye lavere i hastighet har jeg sett. Og skal da være ganske stille vil jeg tro. Men med presisjonskrav i tillegg på de fleste øvelsene så er vel rifleammo best kan jeg tenke meg. Skal handle inn litt forskjellig sub-ammo som er tipset om lenger opp i tråden og teste presisjon, hastighet og hvor stille de går. Får ta det som et lite prosjekt en dag jeg har god tid på en skytebane eller på hytta.
  11. @bardp Har et gjenget ombygningskit til sauern som er kappet på 56cm og med lyddemper opprinnelig beregnet for .223'en min. Rekruttpipa for 200STR er vel på 55cm hvis jeg ikke husker feil så da er det ikke løpslengden som styrer hastigheten og heller valg av demper. Tenkte at det ikke var noen vits i kjøpe egen demper for 22-kitet da det er samme kulediameter. Oppgitt demping på denne er +30dB og den fungerer veldig bra(i mine øyne) for det den opprinnelig er laget for. Og det snevet av overlydshastighet er nettopp det. Et snev. Man hører når det nærmer seg overlydshastighet og det blir skarpere lyd men uten piskesnerten. Eller vil en dedikert 22lr demper være bedre enn en Hausken SD224 beregnet for .223?
  12. @M67 Jeg har ikke kronografert utgangshastigheten på Center-X eller annen matchammo. Men mange av de jeg har sett på som er tilgjengelig i butikk rundt omkring Oslo ligger på 350m/s noe som er supersonisk ifølge spesifikasjonene. Hører greit forskjell på de fra Magtech som går i 320m/s og SK Standard+ og Center-X. Match ammoen har et tydelig snev av "piskesmell" pga overlydshastigheten selv gjennom lyddemper. Takk for tips om sub ammo. Har et lass med SK Standard+ da guttungen driver med skiskyting og disse samler litt dårligere enn Center-X. Men helt akseptabelt til å trene med på skytebanen. Men på hytta er det subsonisk som gjelder for å minimere sjenanse for hyttenaboene. Veide forresten 25 stk av de Magtech'ene i går kveld slik veldig kjapt og de varierer en del på vekt. Største forskjellen fra laveste til høyeste vekt var på 0,87 grain noe som er ganske mye hvis man antar at dette er variasjonen i kruttmengde i hylsa. La også merke til at blykula er løs og kan roteres lett rundt på de aller fleste av patronene... Så det var vel de første og siste pakker med denne ammoen jeg kjøpte for å si det slik. Og til den prisen(1,54 per skudd) så kan det ikke forsvares med tanke på at annen ammo det snakkes om her antageligvis har bedre presisjon og er rimeligere!
  13. @bardp Det blir mest blink men planlegger også å vippe over noen kråkefugler når den tiden kommer igjen. Tanken bak subsonic ammoen er å ikke støye så mye rundt der jeg har hytte for å kunne trene til PRS/Langhold når man kan være der. Og da trene med langholdsbørsa med 22lr kit og ikke med luftbørsa. Pga at den samler bra med Center-X har jeg også vurdert å kanskje stille opp i konkurranser, men det er vel ikke så mange steder man kan gjøre det med ei børse som veier 8kg...
  14. jarwe

    Meostar R1r

    Jeg er fornøyd med min R1r 3-12x56. Du får de brukte på finn.no ned til 6-7.000,- hvis du er heldig. Flott kikkert mens man finner ut hva man egentlig har brukt for. Jeg tenkte slik og så endte det opp med at den har blitt sittende på børsa.
  15. Testet litt igjen i går og i dag med Magtech’n. Den er ujevn og gir ikke gode samlinger. Begynte å tvile på egne ferdigheter og måtte sammenligne med Lapua sin Center-X. Så da er det ihvertfall bekreftet at børsa går bra med riktig ammo så lenge kroppen bak gjør sitt. Begge skivene har 10 skudd i seg fra en avstand på 50m. Har lyst til å finne subsonic ammo som går bra så får teste andre typer og finne den beste.
  16. @Mas-36 Takk for svar. Får kjøpe noen pakker med forskjellig ammo og prøve. Er jo litt av gamet med 22lr har jeg lest!
  17. Er det flere som får svært ujevne hastigheter med Magtech sine subsonic patroner? Har skutt ca. 100 nå og kronografert ca halvparten. Snitthastigheten ligger på 320m/s men de varierer fra 300-334. Og da er det stoooor forskjell i hvor stille de går selv med lyddemper. Løpslengde er 56cm. Har lest at Eley Sub skal være gromt å bruke så får kanskje kjøpe et par esker av de og teste. Eller begynne å sortere på vekt der de letteste får bli med på hytta slik at ikke naboene blir forstyrret.
  18. Hei, er det noen som vet om gjengene for å åpne demperen er links eller normal gjenget? Den sitter som bare f... og det er greit å vite om man skrur riktig vei! Veide demperen da jeg syntes den hadde blitt litt tung. Og vekta stoppa på 495gram kontra de 340gram som den veide ny.....
  19. jarwe

    Sauer 200 STR

    Er du på jakt etter chassis så ta også en titt på Vision.
  20. Jeg bruker min SSG3000 til jakt. Med Bredvold stokk, tynn jaktpipe i 6,5x55 og ca. 900gram med glass og montasje så havner vekta på ca. 5kg. Denne passer fint på toppjakt der presisjon er viktig eller som posteringsbørse. Vekta kan sikkert tynes mer med et lettere kikkertsikte og montasje. Med et nyinnkjøpt .22lr kit så blir det god og rimelig trening når banene åpner igjen! Og med langhold/prs oppsett med Vision og IOR på toppen veier den ca. 8,1kg. Ultimat allroundbørse for min del. Men hvis du tenker å bare ha en stokk/et chassi, ei pipe og et kikkertsikte så blir den kanskje noe tung som kombibørse.
  21. Hei, MG. jeg snakket med ICE på forhånd om dette med SMS styring av viltkamera. Det var ikke noe problem sa de og det fungerer fint. Datakortet har ikke et vanlig telefonnummer men et mye lengre nummer som tydeligvis ICE nettverket kjenner igjen når jeg sender melding. Har du snakket med Telia om problemet?
  22. Hei, jeg får bildene på mobilen som MMS. Kameraet som er et Scoutguard sender bildet både til meg og til guttungen sin telefon slik at vi begge er "oppdatert" på aktivitet. Det er datakortet som sender bildet via abonnementet i ICE til våre vanlige telefoner. Jeg kan også be om et bilde fra kameraet via en kommando på SMS.
  23. Jeg bruker datakort knyttet til hovedabonnementet. Fungerer helt fint med ICE.
  24. jarwe

    Jaktski

    Hei, ta også en kikk på Rønning Ski sine modeller. www.ronningski.no
  25. God Julemorgen! jeg har nå endelig fått satt opp kameraet igjen og jeg sliter fortsatt med batteriproblemer som tidligere. i tillegg nå så må man svært nær sensoren for å utløse et bilde.Tidligere så detekterte det på 15-20m avstand med sensoren i normal stilling. Nå har jeg sensoren i høy og det tar ikke bilde før det er noe innenfor 3-4 meter. Kameraet står ca.5-6m unna åtet og det er mye aktivitet der. Det er hardtråkkede spor av både rev, grevling og mår. I tillegg er det både lavskriker og nøtteskriker som frekventerer jevnlig. men kameraet tar ikke bilder. Jeg begynner å bli lei av hele kameraet og vurderer sterkt å kjøpe noe annet. Er det andre som har samme problemene eller er det bare jeg som har fått et typisk mandagsprodukt??
×
×
  • Create New...