Jump to content

drSmart

Members
  • Posts

    56
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

drSmart's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Ok. Og når det gjelder kamuflering, så trengs det ikke total kamuflering, er det riktig oppfattet? Jeg planlegger å kjøpe kamuflasjetelt på XXL til 1600 etterhvert. Tenker det er lettvint og greit på alle måter. Men, foreløpig tenker jeg å ligge i ro med en kammoduk over meg med musikk på ørene. Skumringen er Ok mtp åtejakt? Hvis det er best på nattestid så kommer jo dette med lys inn i bildet, og da skal vel lyset være fastmontert på en vegg etc!? Det går jo ikke for min del. Mange hindringer. Norge er alt for regulert etter min smak. Men, jeg legger ut mer åte denne uken, og starter opp med postering i neste uke, tenker jeg. Mitt mål er at jeg skal rapportere om skutt rev i denne tråden i løpet av høsten. Det bør vel gå, håper jeg da.
  2. Joda. Bør skyte litt også. Men først må jeg jo få sjansen. Om det uansett er mot sin hensikt hvis man ikke skyter, så vil jeg si at reven ikke fortjener noen sultedød uansett. Den er faktisk et av mine favorittdyr, he, he, så mat fortjener den. Men klart, hensikten er å skyte litt. Må først få litt dreisen på dette med åtet og få den på åtet. Håper jeg gjør det.
  3. Ja, takk. Og når det gjelder påkjørt hjortevilt, hvor er det jeg får tak i det igjen? Jeg har lest og hørt det tidligere, men har glemt det. Og når det er sagt; er det dumt å benytte sjansen til å skyte kråker på åtet? Vil jeg da ødelegge for spetakkelet som jeg trenger for at reven skal komme, eller kan jeg skyte litt kråker underveis?
  4. Gris og kalv, ja. Det gjør nok susen. Verre å få tak i det. Iallefall dyrt. Jeg skal begynne med å skaffe fisk. Så skal jeg ha helstekt and om noen dager, jeg tar med restene der og legger ned. Det tar iallefall tid for fuglene å rense den helt for kjøtt, regner jeg med. Men hva med min antakelse vedr at det "aldri" er rovfugl/åtselsetere der i området? Er det mest sannsynlig feil? Jeg frykter at det kan være bortkastet, men noen kråker eller måker må vel frekventere dette området også? Ellers takk for svar! Dette er det beste og hyggeligste forumet på internett!
  5. Det er det med å få fugler på åtet da. Det er mange kråker og måker 1,5 kilometer lenger ned ved et badevann. Regner med at de gosser seg med matrester og diverse fra badegjestene der på denne årstiden. Jeg har hverken sett, hørt eller sett tegn til kråker, skjærer, måker, ravn etc. der jeg har satt ut åte og lagd skjul osv. Irriterende. Men hvis jeg kjører løs med fiskeslo, og fisk og ditt og datt, er sjansen da større? Kanskje tvilsomt eller umulig at de lukter eller ser det hvis de konsekvent holder seg så langt unna, men noen kråker må vel av og til passere dette området også? Får håpe. Det er så demotiverende å gå og holde på med det uten troen.
  6. takk for svar! Det er utmark. Det er et lite åpent område, med litt skråning og trær rundt. Men burde åtet ligget helt inntil skogen, sånn sett? Den må bevege seg noen meter uten trær rundt seg for å komme til dette åtet. Men fisk er kanskje tingen, ja? Det lukter jo skikkelig også. Enten må jeg ta stanga og se om jeg kan få noen makrell, eller så ser jeg om jeg kan få noe avfall fra sløyinga på fiskebrygga. Får håpe det funker.
  7. Ja, gratulerer til alle som har fått rev i sommer. Jeg er nybegynner i dette, og jeg la for en drøy uke siden ut åte, primært sett mtp kråkene. Idag var jeg igjen oppe og sjekket åtet. Absolutt ingen aktivitet der. Jeg la ut et annet åte også, som besto av matsøppel, som inneholdt mye gamle middagsrester etc. Jeg liker ikke å kaste mat, og er glad i varmmat, så det første åtet jeg la ut, som altså ikke er rørt, besto av hundemat på boks, som jeg gravde litt ned med litt tørrfor på toppen. Det bør vel i utgangspunktet funke? Vil det at åtet ennå ikke er rørt bety at det neppe er rev i det nærområdet, og vil det kunne være trolig at det om en uke eller to vil stinke såpass at rev på større avstand unna vil kunne lukte det? Eller er det mest sannsynlig bare å konkludere med at det ikke vil funke? Siden åtet ikke er rørt, tipper jeg at det ikke er rev i nærområdet og at dermed å lokke reven frem der heller ikke vil funke..? Hva tenker dere om det? Det er muligens sånn at jeg får tilgang til et jorde/kulturlandskap med skau rundt og høns inngjerdet i nærheten. Ser for meg at det området vil være bedre enn der jeg har lagt ut åte nå, men..
  8. Nei, du har rett Generaldfeld. Nei, jeg har aldri brukt Mauseren før, så må isåfall øve endel med skur og korn. Men jeg tror du har rett. Ikke noe særlig å skadeskyte. Og før jeg hadde fått ladet om, er det vel en viss sjanse for at reven er over alle hauger. Det vil gjøre vondt både for meg og reven. Det er nok bedre å investere i et kikkertsikte. Men det må bli noe billig isåfall. Har lite penger for tiden, og har mye annet å bruke penger på, slik som boligen og en veteranbil og ditt og datt. Ikke en dritt hadde vært på åtet igår. Det er garantert mye rev i området, og det er et stort og flott jaktterreng, egentlig, men dessverre (for meg) også ekstremt mange turgåere på kryss og tvers, og det gjør det litt vanskelig å bedrive jakt der, men jeg har pekt meg ut et flatt og åpent område som jeg tror vil duge til revejakt. Et annet moment er at hvis jeg skal ha et jaktområde jeg kan stikke innom på kveldstid på hverdager, så gidder jeg ikke den anstrengelsen med å gå 30 minutter fra bilen med pikk og pakk på ryggen. Det må være nært, men da er utfordringen med turgåere ekstra stor i det området (dessuten er det helt latterlig å gå rundt å jakte der med badeplassen rett ved). Jeg skal se om jeg kan få et jorde en plass å jakte istedet. For min del, med kone og barn, og uten å ha tilgang til et jorde med en bu jeg kan sitte i, vil jakt på nattestid ikke fungere, og åtejakt fungerer mest om natten, er det slik å forstå? Da må det vel bli lokkejakt. Hvis det er noen i Kristiansand eller eventuelt nabokommunene som kan tilby meg eller hjelpe meg med å skaffe et greit område for revejakt, så setter jeg pris på dette. Jeg føler min plikt og mitt samfunnsansvar vedrørende viltstell og å beskatte rødreven nå!!
  9. Vedrørende katt og rev, så kan jeg også nevne en episode til jeg har hatt med rev, og da har jeg plutselig nevnt her alle episoder jeg har hatt med rev, he, he. Det var her i Vest-Agder. Vi kjørte til hytta, da en katt "stoppet oss" på veien. Den sto og mjauet. Nede utenfor bolighuset ved siden av sto reven og lusket utenfor hønsenettingen. De er ikke så dumme disse kattene heller, men jeg trodde ikke katter hadde en slik kollektivistisk og sosial tankegang.. Jeg skal opp og jakte nå faktisk. La ut åte igår, så får se om kråkene kommer. Skulle det mot alle odds komme en rev, så skyter jeg nok. Men jeg risikerer nok å få dårlig samvittighet da (spesielt hvis det er en hvalp). Da gidder jeg ikke fortsette med det. Ingen vits å gjøre noe hvis jeg ender opp med dårlig samvittighet, så lenge jeg ikke må. Da kan heller andre beskatte rev. Men jeg må isåfall som nevnt forflytte meg litt hvis jeg skal bruke rifle. Hva er grei avstand til åtet? 50-60 meter? Jeg har en gammel mauser uten kikkertsikte. Tenker å bruke den isåfall.
  10. Nei, du kan ha rett i det. Det er kanskje mest meg. Dyr i hundefamilien og små barn vekker "myke følelser" i meg, mens kråker og måker nærmest er provoserende etc. He, he. Men samme det. Det har ingenting med hva jeg rasjonelt sett mener om fornuftig og bra viltstell, bare så det er sagt. Mennesker har jo en tendens til å synes ekorn er "søte", mens de hater rotter. Og sett bort ifra forskjellig hale, ligner de stort på hverandre, egentlig. Jeg mente egentlig noe i den retningen. At folk lar seg farge av slikt, og at reven ville hatt mange forsvarere ved inhuman jakt. Men du kan ha rett. Folk er ikke så glade i reven, kanskje. Jo, tanken om syk eller skabbete rev har slått meg, men det skjedde meg altså to ganger, pluss kollegaen min som opplevde det. Men den episoden ved bålet var spesiell da. Den kommer jeg aldri til å glemme. Merkelig greie var det. Spesielt ettersom det altså skjedde lignende episoder flere ganger. Jeg opplevde også ved to forskjellige anledninger at reven lusket rundt huset mitt og ved nabohuset som var butikken. Det er kanskje ikke så rart, men det var tettbygd der jeg bodde, og det var ikke en enslig gård med høns, for å si det på den måten. Jeg la forøvrig ut åte idag, primært sett til kråkene, men får se om det kommer noe rev også. Jeg tviler,fordi det er så tett på skjulet hvor jeg sitter. Men hvis reven nærmer seg åtet iallefall, kan jeg kanskje være heldig å få inn et skudd med hagla. Vi får se. Det er Statskog sitt område, og det er delt inn i noen soner og noen greier, og jeg har ikke lov å bruke rifle der jeg sitter , tror jeg. Da må jeg lenger opp i heia. Og det er fornuftig regel, for det er mange joggere i nærheten, så det ville vært galemathias å bruke rifle der. Men jeg tenker på å forflytte meg og legge ut åte på lengre avstand og bruke rifle senere! Spennende blir det iallefall.
  11. Takk for greit svar, Generaldfield! Jo, jeg ser poenget ditt. Norge er også et "snilt" og humant land, så de jakttidene som er satt er jo overveide og har dyrene og dyrevelferd i fokus. Dessuten innbiller jeg meg at rev er et type dyr som vekker endel følelser i folk (minner om hund osv), så hvis det hadde vært i grenseland ift valpenes ve og vel, ville nok folk protestert, tipper jeg. Men i andre tilfeller er det andre hensyn som blir mer tungtveiende, synes det som. Mtp minken som uønsket art er det jo jakttid hele året. Det kan jo diskuteres hvor humant det egentlig er.. Men, uansett. Over til noe annet vedr rev: Jeg får inntrykk av at rev her i Sør-Norge er sky og lettskremt. Jeg bodde i Finnmark og hadde to-tre opplevelser som sa meg at den nord-norske reven er annerledes: Jeg var lærer der, og hadde med meg elever ut på teltovernatting sent i mai/tidlig i juni. Vi satt rundt bålplassen og spiste mat, da det kom en rev helt oppe i oss, ca. to meter ifra. Vi kastet noe mat bort til den. Joikakaker etc. Den var så nærme at den nesten spiste av hånden. En annen gang da jeg gikk på tur på vidda, fulgte det en rev etter meg på få meters avstand. Da jeg stoppet, stoppet den også og vi studerte hverandre. Da jeg gikk videre, fulgte den etterpå samme måte. En kollega fortalte om lignende situasjon da han var på fisketur. Men da hadde reven gått så nærme ham som en hund, slik at det ble ubehagelig. Han måtte slå med fiskestangen for å få den litt på avstand. Lignende historier har jeg aldri hørt i Sør-Norge. Merkelig?
  12. Det vet jeg utmerket godt, men jeg lar meg ikke styre regelbundet av en dato. Hvis jeg ikke selv finner det moralsk forsvarlig, så skyter jeg ikke. Det er ikke myndighetens satte datoer som i bunn og grunn er det viktigste (selv om jeg følger de). Men du svarte ikke på spørsmålet mitt..
  13. Jeg har så smått begynt med kråkejakt, og jeg skal legge ut åte imorgen. På åtet kan det vel fort komme rev, hvis jeg er heldig. Men, jeg lurer på om valpene klarer seg uten revemor allerede på denne tiden av året, eller om de er for små ennå? Det er vel en viss sjanse for at revtispene kommer på åtet for å skaffe mat til valpene sine? Hvis de ikke klarer seg alene ennå, skyter jeg av prinsipp ikke rev på åtet nå, nemlig. Noen som kan gi meg et svar på det?
  14. Må komme med litt oppdateringer fra min planlegging og rekognisering rundt dette med andejakt. Som den andre tråden jeg opprettet (vedr planlegging og forberedelser til andejakten) avslører, så er jeg helt fersk både mtp andejakt og jakt generelt, men jeg går all in nå. I vinter kunne jeg ingen navn på diverse andetyper, og hadde kun lagt merke til stokkender (som jeg tenkte på som and), så læringskurven har vært bratt de siste månedene. Jeg planlegger altså å jakte fra mine svigerforeldres sjøperle (det er det faktisk! ) av en hytteeiendom på Hisøya, Arendal. Jeg planlegger også å jakte fra den kommunalt eide øya Ærøya som er åpnet for sjøfugljakt. Jeg har kjøpt inn lokkefugler av 5 ærfuglhanner, 5 ærfuglhunner, 5 stokkandhanner og 5 stokkandhunner. Nå har vi vært en del dager der, og jeg har sett etter ender. Har speidet med kikkert og har speidet fra båten. Jeg har ikke klart å stå opp grytidlig for å se på morgentrekket, dessverre. Jeg har observert skarv fra et skjær rett utenfor hytta, og jeg har også sett det jeg tror er svartender med kikkerten. De også på et skjær ute i sjøen. Idag passerte jeg ca 3 meter fra det jeg mener var flere ærfuglhunner ved samme skjær. De var uanfektet av meg. Jeg var først i tvil om det var stokkandhunner eller ærfugl, men jeg har nå konkludert med at det var ærfugler. Jeg så også en flokk flygende svartender. Jeg mener iallefall det må ha vært svartender. De fløy lavt, og jeg tror ikke det var skarv. Men kan det ha vært sjøorre? Jeg blir så forbauset og imponert når jeg ser youtube-klipp fra andejakt når jegerne i videoene konkluderer med at en flygende gruppe svarte fugler på avstand er sjøorre og ikke svartender. Jeg lurer på om jeg klarer å bli så flink, og det bør jeg jo bli før jeg begynner med jakt!? Man skal jo vite hva man skyter på. Utfordringen blir å få endene lokket inn mot bukta der jeg vil sitte med lokkeender.. Jeg planlegger å bruke robåt for å hente skutt vilt og plassere lokkeenderder, siden det er lav vannhøyde der jeg planlegger å legge ut lokkeendene og ikke greit å komme inn der med påhengs på båten. Jeg fester et 30 m langt tau til båten, så jeg ikke driver av gårde (i verste fall). Hvis det er sjø, får jeg vel gjerne det skutte viltet med bølgene inn på land!? Ja, her er iallefall en liten oppdatering fra meg og mine engasjerte men noe usikre forsøk på å bli andejeger før sesongen er i gang..
  15. Ja. Kjøpte en lokkefløyte. Det er nok vanskelig å få den til å fungere perfekt uten mye øvelse, ja. Imidlertid går det vel an å bruke andelyder fra Njff sin app? Ærfugl er sjøfugl, ja, men er det trolig at lokkefugler av ærfugl vil funke på innlandsvann? Ender er vel ikke så smarte eller har så sterke og gode instinkter på hva som er logisk eller ei? Min far hadde fiskerett i vannet da han eide hytte der. Hyttenabo mente man hadde lov som hytteeier å jakte ender fra egen tomt. Kanskje ikke helt umulig at det stemmer? Hvis ikke må jeg også få grunneier av vannet sin velsignelse. Jeg ser en fordel for min del i å jakte ved innlandsvann kontra kysten.. Heller et vann uten bølger og kano enn sjøen for min del..
×
×
  • Create New...