Jump to content

LarsFromasj

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by LarsFromasj

  1. Tilvirker ikke for salg, så noen dokumentert kompetanse behøves vel ikke(?) Men her kommer problemstillingen: En revolvers kammer er jo tønna.
  2. Hei, er på tampene med et aldri så lite prosjekt, har en spesialrevolver som gjerne kunne vært litt tyngre. Hva sier loven angående å maskinere sine egne piper til en revolver fra lovlig ervevede pipeemner?
  3. Noen som har prøvd disse tennhettene? De skal visstnok være ekstra sensitive, men hvor langt unna Federal er de?
  4. LarsFromasj

    BUL 1911

    Havesyken har meldt seg, og har nå tanker om å kjøpe meg en 1911 i 9mm. Sett litt på BUL sin 1911 Classic Trophy, noen som har erfaring med kvaliteten til BUL?
  5. Ser jeg har misformulert meg litt i opprinnelig innlegg, er ikke på utkikk etter en ny 2011, da jeg ikke klarer å venne meg til grepet på den uansett hva jeg gjør. Har ikke noe mål om å bli noen norgesmester, skyter kun for å ha det gøy. Vil derfor heller skyte minor, og fortsatt skyte standard. Har allerede en dugende pistol til production, men det er ikke helt min ting.
  6. Hei, er for tiden eier av en 2011 i 40S&W. Men blir liksom ikke helt kompis med den, samt at knærne begynner å merke all tiden jeg bruker på å lete etter hylser. Har derfor kommet til den konklusjon om at den må ut av skapet til fordel for en ny en i 9x19, har i lengre tid vært ei kaliberhore hvor spennende kaliber var noe jeg MÅTTE ha, men har funnet ut at det kanskje er greit å bare gå for 9x19 i de fleste pistolene hvor det sømmer seg. Hva kjøper jeg? Har et budsjett på ca 15 Sotradollar.
  7. Har ladet sonic kulene med 56grs N140 og kula satt til fremre drivbånd.
  8. Da var nok en drøm realisert, 9.3x62 pipe til blasern er innkjøpt og nå skal det lades. Problemet er at jeg ikke klarer og bestemme meg for kulevalg til treningsammo. Hva anbefaler dere? Har sett litt på supersonic kulene, men er ikke så forferdelig imponert over konstruksjonen med tanke på kulehold. Pris er selvfølgelig en viktig faktor, det skal være rimelig! Elgen skal mates med 250grs Naturalis.
  9. Hei, har en R93 med 6.5x55 pipe. Før jakta i fjor oppdaget jeg at kulene blir oppskrapet på vei inn i kammeret, oppdaget dette da våpenet ble tømt for uskutt ammunisjon. Ser absolutt ingen form for grader eller lignende i kammeret/pipa, noen som har vært borti lignende?
  10. Har skumlest trådene, men jeg ble liksom ikke noe klokere. Betalte 1.10,- per kule, billigere enn det blir det vel ikke☺ Har absolutt ingen planer om å skyte vilt med denne kulen, kombien skal hovedsakelig bli brukt på hjort/elg mens jeg jager, skogsfuglstammen har eksplodert så det er gode sjangser for fugl hos oss.
  11. Tusen takk! Legger meg på 46, 46.5 og 47 i første omgang, så får vi se på presisjonen. Får heller pjuske med COL på et senere tidspunkt. Målte max COL med kula tidligere, og med max COL hadde jeg et par mm kulehold. Har ingen håp om noen særskilt presisjonen, men kula var så billig at jeg bare måtte handle 500stk! Takk for nyttig info. Det jeg skal ærlig innrømme er at jeg ikke helt har styring på sammenligning av skytterlagskrutt og normert krutt. Min ladningene har alltid stemt, men Max ladningene med "skrutt" er alltid milevis over normerte kruttsorter, er derfor veldig usikker hvordan man skal sammenligne de. Skal man alltid gå ut ifra Min ladningene for å sammenligne med normert krutt? Er omtrent like god som deg til å lese trykktegn, dette er også den første ladningen jeg gjør i 7x57r. Men mikrometeret skal være med og trykkringen skal måles på fabrikkammo fra RWS, det blir selvfølgelig brukt RWS hylser i hjemmeladningene som sammenligningsgrunnlag. Det er iallefall bedre enn å glane på tennhettene og påstå man blir noe klokere.
  12. Hei, er ganske fersk på lading av ukurrante kaliber med skytterlagskrutt. Skal lade noen 173grs partizan kuler i en kombi jeg har i 7x57r, ladedata fra Norma sier Min 46.0/Max 48.2 MRP med en 175grs kule i 7x57r. Har en lot N15 med en oppgitt ladedata for 8.43gr DL kule som sier Min 45.8/Max 51.1grs. Tar man utgangspunkt i ladedata fra Norma på en 130grs Norma kule med MRP sier den Min 45.0/Max 47.7, jeg ser at loten med N15 er litt tregere enn MRP dataen for 8.4gr kula. Kan jeg ta utgangspunkt i startladninger med MRP i alle kaliber med denne loten, eller burde jeg legge meg 1grs over? Skal selvfølgelig ikke starte med max ladninger, og jeg skal gå forsiktig fram mens jeg ser etter trykktegn.
  13. Det er snakk om 2 forskjellige klubber i 2 forskjellige byer.
  14. Hei, er aktivt medlem i en av de lokale pistolklubben som skyter under NSF, men skal nå ta dynamisk kurs. Har fra før håndvåpen, må jeg gjennom enda en 6 måneders karantene for å erverve til dynamisk? Og mtp. antall, er det 4 våpen per forbund som gjelder når man ikke har stevneaktivitet å vise til?
  15. Hei, da er komplett ladeutstyr innkjøpt, skal nå til å lade 6.5x55 samt 30-06. Skal bruke 140gr NCC i 6.5'n og 155gr NCC i 30-06'n. For å forenkle det hele, samt å holde kostnadene nede, så var planen å bruke Norma 19 til begge kalibrene. Til 6.5 bruker jeg oppgitt min/max ladning på boksen for 140gr SMK, eller bør jeg legge meg litt under? Til 30-06, er det slik at jeg kan bruke oppgitt ladedata fra Norma for Nosler BST 150gr med URP, bare at jeg legger meg et par grain's under startladning? Har både lest, og søkt meg grønn, men finner liksom ikke helt svaret på disse spørsmålene.
  16. Hei, da jeg forleden dro på meg en alvorlig havesyke, så hadde jeg plutselig bestilt meg en flett ny R93. Vidunderet rekker akkurat å komme fram til juleaften, men nå skal jeg ha meg en montasje også. Vil en vanlig lav original blasermontasje i kombinasjon med en Meopta Meostar R1R 3-12x56 med butler creek, passe på ei vanlig 17mm blaser pipe?
  17. Har såppas selvinnsikt at jeg kan si at jeg kommer aldri til og bli en konkurranse skytter på høyere nivå, så derfor tenkte jeg på en GSG til en fin kosepistol, anatomisk er ikke min greie. Andre forslag til finfelt? Er glad i modifisere og pusse på pangene mine, så et bredt utvalg av accessories er nesten et must. Har allerede bestukket gamlingen med kamferdrops, så nå er en rekylbrems på tegnebrettet, gjenget i 1/2-28 i 22. kaliber. Hvorfor spør du? Fordi jeg kan og vil, selvom gamlingen begynner å bli dyr i drift, nå skulle han 2 poser kamfer.
  18. Skal nok ha meg en 9mm, det er jo selvfølgelig mulig å droppe spesialpistol for å så søke fin, grov og revolver. Så kjøpe 9mm, etterpå søke på militær å kjøpe en 45. X-esse er det jeg har skutt mest med, men jeg leser at alle som skyter spesial bruker X-esse, som den små-hipsteren jeg er så vil jeg ikke være som alle andre, har INGEN som helst planer om å bli norgesmester i spesial klassen heller. Noe ala Para Warthog 45acp hadde jo og vært gøy som spesialpistol, men som fersk skytter kan jeg forestille meg at rekylen kan bli noe heftig. Skal ikke ha meg noe hardcore konkurranse våpen, mest opptatt av å ha det gøy, ikke vinne. Missforstå meg rett, jeg har ikke låst meg SR22, skjønner det at X-esse er et mer optimalt våpen, men kunne tenkt meg noe annerledes:) Kan vel bare si at jeg har planer om å kjøpe meg en GSG 1911 til finfelt.
  19. Teller ned dagene til jeg kan gå ned på kammeret og levere søknader på mine første pistoler nå! Skal levere inn søknader på finfelt, grovfelt, spesialpistol og revolverfelt. Finfelt og grovfelt pistolene har jeg igrunn tatt avgjørelsen på hva jeg skal ha, men ikke på spesial og revolver. Skal ikke skryte på meg at jeg har skutt mange forskjellige våpen, gått mest i typiske klubbvåpen som GSP, X-Esse og Ruger. Men her om dagen prøvde jeg en Ruger SR22, og jeg må si jeg ble overrasket!Er vel 3stk i klubben som har en, og jeg har fnøset av de utseendemessig. MEN de passet hendene mine meget godt og jeg skjøt bedre en noensinne med den. Skjøt med pusetyt/brems på størrelse med en 338 brems, gøygøy! Må vel innrømme at jeg ble forelsket, så jeg tenkte at dette kunne være noe og ha til spesialpistol, noen motsigelser fra de "O-Store Kammerguder"? Revolver er jeg FULLSTENDIG blank på, så tips mottas med takk!
×
×
  • Create New...