Jump to content

hovdeknuten

Members
  • Posts

    916
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Posts posted by hovdeknuten

  1. Har den Browningen løse choker som er mulig å skru ut? isåfall  vil du nok ikke ha noe stort problem med å få 5000 for den, eneste minuset er at kaliber 20 var bedre med blyammo...:) 

  2. Fantastiske hagler. 16/65 er litt ukurrant for en jeger. Er ikke d store samlermiljøet her på berget for noe som defineres som et jaktvåpen. Bilder ja...:)

    • Like 1
  3. Helt klart begrensninger i et sånt stokkprogram ja. Vil ikke ta mye hensyn til grep som er viktig. Kan være noen produsenter som helt kan måltilpasse stokken uten at prisen blir helt vill. Jeg ville kjøpt en std Beretta helst Browning 525. Først puttet på større kappe. Så funnet rett høyde. Så tatt en omgang over pistolgrepet. Så forstokken. Og så muligens cast. Fin jobb for en kompetent børsemaker!, kan til ogmed gnikke litt på avtrekket når han først er igang, så har du en fin jakthagle som duger bra på banen til en fin pris.

  4. Bøying av en stokk er en metode. Men annen mulighet er å finne en kompetent børsemaker som fjerner tre mot låskassa og forsterker med epoxy. Cast er ikke så kritisk. Sålenge du er på rett side av cast on cast off. At du trenger en lavere kolbe er bare en fordel. Mye lettere å pusse ned tre enn å få d t å gro.  Samtidig antar jeg at du har store hender. Så grepet er viktig og må justeres slik at d sitter greit, igjen er d tre som skal bort med dine mål.  Feksempel en std 525 kan enkelt justeres slik at den passer kroppen din. Og mye kan gjøres selv om du tør. Har selv gått den veien på en 525. Og d funker d! For all enkelhets skyld så anbefaler jeg liberons produkter og finishing oil. Om du gjør dette selv. Og skal legge på ny finish. Men tenk grep( inkludert forstokk) lengde på stokk og ikke minst kolbehøyde før du fikler med cast. Både Beretta og Browning har enkle utskiftbare og gode kolbekapper som forlenger kolben. Bare husk på at ved å forlenge så blir kolben lavere.....:) 

  5. Ganske sikker på at du vil få tak i vismuth ammo. Jeg kjøpte et rimelig greit lager av de til 2 og fire kroner jaktskuddet når ingen andre ville ha de:) prisen etterhvert blir nok stiv nok den... Men tror ikke d blir noe stort problem å få fatt i

  6. Tror jeg holder meg unna den der vipern fra nå av jeg... blåse ut røyken ja. Har mista et par fugl jeg mens jeg skal sjekke for løpshindringer på jakt. Like irriterende hver gang  d. Tar ikke lange sekundet, kan banne på at enkelte høns er mer smarte enn andre.  Men enkelte ritual føles med ett mer fornuftig.

    • Like 1
  7. 17 minutes ago, culot said:

    @hovdeknuten köpte han i Tyskland ?  20/70 ? Har inte haft koll på egun.de  senare tiden men såg det låg en 20 där nyligen 

    Nei. Han var t rett sted til rett tid. Kommer nok fra en våpensamler her på berget. Ser meget fin ut. Skal få han t å legge ut noen bilder?🙏 Når han har fått den i hus.

    • Like 1
  8. De fleste hagler er laget for menn. Damer må man av og til ta helt spesifikke hensyn til. Kan være d er lurt å ta hensyn til d. Og finne en børsemaker som ikke bare skal kappe stokken og putte på en kolbeforhøyer. Men kansje d er godt nok? Samtidig så er d mye man kan gjøre rimeligere selv, om man synes d er en god ide? Isåfall så finnes d bøker om d emnet.

  9. 76 løp på den, lett som den er så mistenker jeg et ganske fortungt våpen. Min erfaring ang vektfordeling på støkkjakt med lange dager kan lette fortunge våpen slite vel så mye, om ikke mer en ei balansert tung hagle med langt løp. På den ville jeg nok gått for 71.  Ei så lett hagle kan godt være litt fortung for å få litt hjelp i svingen, men 76 blir for mye? Kan bli lynkjapp med 60 løp. Men så dårlig tid har iallefall ikke jeg. Jeg ville tatt 71. 66 om du er under middels str kropp. Litt symmetri med hagla skader ikke, ser litt rart ut med en kar på 2 m og 60 løp. 

  10. Tror faktisk samtlige børsemakere er kapable til å ta service på den. Tror du godt kan velge den nærmeste. Men hva mener du med service? Bytte tennstifter? rense og olje opp mekanisme? Eller er den defekt på noe vis?

  11. Viktigste er å tørke over metall og stokk med en "ren" fille etter bruk. Tar 2 sekunder. Dra gjennom løpet med en boresnake. Har d vært fuktig så tørk av fuktighet før du oljer og tørker av. Husk at fingermerker/svette og ikke minst blod på metall og blånering kan sette permanente flekker raskt. ville forresten droppa å olje opp en ny Berettastokk. Holdbar finish der altså...best å vente t behovet melder seg etter et par år. Før jakta bruker jeg heller en god våpenvoks på stokken. 

×
×
  • Create New...