Jump to content

OTATerje

Members
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

OTATerje last won the day on March 24 2017

OTATerje had the most liked content!

Community Reputation

6 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Fornavnet mitt er Odd Terje, men jeg bruker bare Terje. Altså ikke Ole
 2. For å finne minimum ringhøyde for kikkerten uansett rifle og låsekasse, så fungerer følgende metode som snus. Vær oppmerksom på at der ikke finnes en satt standard for å oppgi høydemålet på ringene, det kan være forskjeller på en medium ring fra en produsent til en annen. Noen produsenter oppgir høyden målt fra basen til bunn av kikkert mens andre oppgir høyden målt fra basen til senter av ringen. Denne metoden fungerer om du måler høyden på ringen fra base til bunn av kikkert. Noen produsenter oppgir heller ikke hvordan oppgitt høyde er målt og det er ikke alle selgere som vet dette heller, få da selger til å måle ringen fra base til bunn av ringen før du kjøper.
 3. F-class Open. Terje Amundsen 6.5x55 Brems Tofot
 4. OTATerje

  Langhold lørdag

  Jesusrifle Det var dagens. Men for å skyte langhold så må man ha jesusrifle og kikkerten må være 10-dobbel gravitasjonsstabil under alle forhold
 5. Tror de fleste har fått med seg hvem som kom med påstanden om ekorn på 1000m.... Og om du har lyst til å skyte langt så kan du sikkert begynne med det du har nå samt at Kunnskapen er lett tilgjengelig.
 6. Jeg skulle gjerne sett at noen spotter et ekorn på 1000m for så å treffe den. For påstanden er at denne "militære skarpskytteren" skyter ekorn på 1000m som vi andre treffer 9-eren på 100m, ikke bare treffer han dem, han klarer å spotte dem også. Og det høres ut som om dette er dagligdags. Deretter drar denne "militære skarpskytteren" på elgjakt og plukker elg på 1700m, for det er jo ingen utfordring for en slik kar En blink er en ting, den står i ro og man vet hvor man selv har plassert den. Og skyter man nok så treffer man som M67 sier. Men et ekorn som ikke er utstoppet og som løper rundt fritt.... Skal teste ut dette på neste LH trening. Spotte ekorn ved gongen på 980m, skyte og treffe. Skulle ikke være noe problem, jeg har jo vært i militæret i årevis
 7. Så du mener altså at å skyte ekorn på 1000m er troverdig? At å skyte elg på 1700m ikke er noen utfordring for samme mann?
 8. ehhhh.... LOL? Er kompisen din Chuck Norris? Om dette er noe han påstår så er det tull fra ende til annen.... Jeg skulle gjerne møtt den mannen som kan garantere treff på første skudd på 1700m som er garatert og ikke ikke skadeskyte dyret. Eventyr. Men jeg er interessert i å høre hva TS fikk til svar på sitt spm.
 9. Ca like spennende som en 200STR....
 10. OTATerje

  knepptabell

  Det blir vel ikke mer scratch enn å skyte på ulike avstander fra 100m og ut, notere det du ser og lage en egen tabell ut i fra det? Så kan du om du vil legge dette inn i en kalkulator for å lage tabeller som tar høyde atmosfæriske endringer, spindrift, vinkelavstand osv osv. Eller lag en tabell på en ballistisk app på telefonen din ut i fra data du allerede sitter på for så å verifisere/justere denne når du er ute å skyter neste gang. Det du ser i Langholdsfilmen er en måte å gjøre det på, men det finnes flere veier til Rom og alle er omtrent like lang og du lærer ca like mye uansett hvilken du velger. Det skjemaet du spør etter har jeg kun sett i Langholdsfilmen, men den kan man enkelt lage selv om man har litt grunnlegende kunnskaper innen tekstbehandling eller regneark. Ja det er mange som klistrer en enkel klikktabell under linsedekselet, limer den på stokken, har den i lomma eller på telefonen.
 11. OTATerje

  knepptabell

  Kronografer kula og lag en klikktabell i http://www.jbmballistics.com/cgi-bin/jbmtraj-5.1.cgi, enkelt og greit. Eller du kan kjøpe en ballistisk kalkulator til smarttelefonen din, krever samme input som online kalkulatoren. Eller du kan skyte inn på 100m for så å skyte deg utover i 100m intervaller og notere antall knepp du må justere for å treffe, laminer og putt i lomma eller lim den på stokken. Hvordan lage en klikktabell:
×
×
 • Create New...