Jump to content

PelleP

Members
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei godtfolk. Finnes det mulighet for å kjøpe bushmaster 223, HK MR223 eller tilsvarende i Norge uten å ta kurs i dynamisk? Kom gjerne med tips til tilsvarende våpen som er mulig å kjøpe. Jeg har tatt grunnleggende pistolkurs og jegerprøven.
 2. PelleP

  Flere 9mm

  Hei Dersom man som førstevåpen kjøper en single action 9mm for bruk i grov og militærfelt (standard?), vil man kunne søke ny 9mm med DA dersom man skal skyte production? Personen det gjelder har 6" pang med SA. Finner ikke at SA-våpen står i listen her: http://www.ipsc.org/rules/proddiv.php Vet man kan søke om reservevåpen, men da trengs det noe mer aktivitet..
 3. Er Sig Sauer X-five liten nok til å passe til spesialfelt? Kan man da evt. få kjøpt en Pardini GT9 6" til militærfelt i tillegg?
 4. Søknad skal sendes politiet i uken som kommer. Før den sendes inn vil jeg gjerne høre om noen har erfaringer med disse pistolene: SVI CUSTOM 1911 6" 9x19 eller STI-pistoler alla noen av disse 9mm, f.eks STI Edge eller STI THE APEIRO? STI Edge: Sti Apeiro: Kan noen av disse hamle opp med X-six eller GT9?
 5. Alle våpen har nok potensiale til gode samlinger, men det er vel unntaket som skyter dårligere med konkurransevåpen som GT9 kontra et tjenestevåpen? Jeg er nybegynner og merker stor forskjell på 9mm Glock, CZ og Pardini, så jeg tror ikke bare det er tilfeldig at mange sverger til sistnevnte. Men klart, hjemmelading gjør nok at man klarer få ned rekyl og dermed gjøre det noe enklere å få gode samlinger, men jeg tror likevel ikke man bør undervurdere våpenet. Du sammenligner vel ikke en Lada med en Bentley, selv om begge kan klare å kjøre deg fra A til B? Personlig har jeg vel en tese som tilsier at desto ferskere man er, desto viktigere er våpenet for hvor god samling man får..
 6. Takk for god hjelp. Om jeg kan spørre om en ting til: Hvilken funksjon har en "slide racker"? Takk for innspill. Hvilke andre er på din topp 3, som du mener vil kunne hamle opp med GT9 og X-serien? Alltid interessant med outsidere, selv om jeg vel egentlig har forelsket meg i en X-six...
 7. Tydelig at jeg er fersk, for jeg vet neppe hva jeg skal se etter. På bildene til Hunter House ser alle sikter like ut: http://huntershouse.dk/kat1280-X-Six-X-Series/" target="_blank På bildet over virker det imidlertid som at det er et ekstra sikte. Er det hva som er fordelen med dette siktemidlet? Hva er eventuelt fordelen/ulempen med PPC-sikte kontra det som er standard på supermatch? Edit: Ser ikke ut til at det var et ekstra sikte nei, men er det at man kan justere det mye mer? I tillegg ser jeg på videoen fra Sig Sauer (nede på siden) etter ca 1:10 et merkelig sikte. Hva brukes dette til? http://huntershouse.dk/kat1280-X-Six-X- ... match.html" target="_blank
 8. Har forsøkt å finne bilder av siktene som det snakkes om, men jeg klarer ikke se forskjell på Supermatch og PPC-siktene. Er det noen her med bedre google-ferdigheter som klarer legge inn et bilde som viser dette? Er noen av disse standard siktemidlene ulovlige i f.eks militærfelt/grovfelt/PPC?
 9. Takk for tipset. Gitt at jeg blir å konkurrere i militærfelt og grovfelt, vil GT9 eller X-six være å foretrekke - og hvorfor? Er det slik at GT9 er bedre til å skyte raskt med og X-six har bedre kapasitet i magasinet? Gitt IPSC eller PPC, vil jeg ikke kunne søke ny 9mm dersom jeg velger å konkurrere her?
 10. Jeg er ikke uenig med deg, men hvorfor ikke lodde stemningen på en enkel og uhøytidelig måte, isteden for å betale SSB for å undersøke hva norges befolkning tenker? Hva angår flotte våpen så er det vel litt som en bil. Ønsker man en bil som kjører fra A til B eller ønsker man noe som ser bra ut også? Personlig er jeg ikke så opptatt av hva andre synes om mitt fremtidige våpen, men jeg ønsker å ha noe som jeg gleder meg til å ta ut av våpenskapet og skyte med. Kanskje et billig og stygt våpen gjør samme nytten med tanke på at jeg er fersk, men selv med den lille erfaringen jeg har så merker jeg at samlingene mine blir vesentlig bedre med en GT9 kontra CZ Shadow. X-Six har jeg dessverre ikke prøvd enda, men skal få ordnet med det før jeg evt. kjøper. Uansett, takk for tilbakemeldingene. Det vil nok enda ta en stund før jeg deltar på dynamisk, men dersom det blir aktuelt så blir jeg nok å se eetter andre våpen i tillegg.
 11. Jeg har fått skutt noen runder med GT9 og fikk en meget god samling kontra hva jeg fikk med CZ mm. Må se om jeg finner noen som har en X-Six i klubben så jeg får testet den også. Er enda et par mnd til jeg kan søke politiet, så blir vel kanskje å sikle etter flere ting de neste ukene Det kan jo være at man ønsker å konkurrere når man har skutt en stund. Dessuten er det vel bedre å kjøpe det man har mest lyst på, så slipper man å erge seg i ettertid på at man ikke bare brukte noen laken ekstra. Ellers så ser X-five bra ut også, men jeg føler meg ikke helt komfortabel med å kjøpe brukt - selv om dette kanskje er ubegrunnet.
 12. Hei Har lest en del på forumet i håp om å finne gode råd ved innkjøp av min første pistol. Med stor sannsynlighet går jeg for en 9mm, hvor jeg egentlig bare har to krav, siden jeg neppe blir å delta på konkurranser: - Pistolen skal skyte godt - Pistolen skal se stilig ut Ut fra det jeg har lest så virker folk å foretrekke enten Pardini GT9 eller Sig Sauer X-six når det komme til presisjon. Hva som er stilig er vel subjektivt, men personlig heller jeg mot sistnevnte. Noen spørsmål til slutt: - Er det noen skarpskyttere her som mener at de merker forskjell på GT9 og X-six, eller går det mer på hva som føles best i hånden? - Hva er forskjellen på P226 X-Six PPC, Match og Supermatch? - Er det andre modeller jeg bør undersøke som klarer utkonkurrere X-six og GT9?
×
×
 • Create New...