Jump to content

Fun

Members
  • Posts

    59
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Fun

  1. Takker for mange gode innspill! Tenker dere 35 grains er et OK utgangspunkt for N11 i 6,5 Creedmoor?
  2. Gammel tråd, men KKC selger høyere kinnstøtte enn den som er standard. Send dem en mail om det ikke løste seg.
  3. Takker for gode svar. Da kjøper jeg inn litt N19 også. Håpte N-11 skulle fungere som et "universalkrutt" som kunne brukes i både 308, 6,5x55 og 6,5 crm.
  4. Takk for svar. Er det slik at jo tyngre kuler en har, jo tregere krutt bør en ha? Regner med det er hylsevolum som gjør at N11 er bedre egnet til 6,5x55 og 308. Merker at forståelsen for egenskapene til forskjellige krutt ikke har blitt bedre av å bare følge ladedata fra ladeboka og kruttboksene.
  5. Noen som har erfaringer med å lade 6 5 creedmoor med N-11 krutt? Har til nå brukt N150. Er ganske fersk med kaliberet, og det er lite/ingen data å finne med skytterlagskrutt. Kommer til å lade med norma-hylser, Golden Target 130 grains og Bondstruke 143 grains.
  6. Hei! Er det noen som har ladet med Norma N11 i 6,5 Creedmoor?
  7. Noen som har erfaring med 6,5-06 i Kongsberg Lakelander? Blir den for lang for kassa? Vurderer løpsbytte fra 30-06, så det står magasin for det kaliberet i.
  8. Hvor i landet hører du til? En smal sak for børsemaker å fikse det der. Eventuelt kan du kjøpe et helt nytt avtrekk fra Kongsberg Small Arms.
  9. Ser de nå går for mellom fem og ti tusen, avhengig av stand og ting som kikkertsikte og om den er gjenger for lyddemper. Ga 6000 for min uten sikte.
  10. Fun

    Pump Action Rifle

    Jeg kan absolutt gå god for Troy Par, og skulle gjerne sett at jeg fortsatt hadde den. Når det er sagt, så tror jeg at jeg i dag ville gått for den "nye", da tungt ladegrep er det eneste jeg hadde å utsette på Troyen. Dette var dog kun merkbart ved liggende skyting da jeg måtte gi litt ekstra trykk på pumpen.
  11. Fun

    Pump Action Rifle

    Hadde Troy PAR, men solgte den i et svakt øyeblikk.. Veldig fornøyd med den, men kunne ved noen typer ammunisjon være litt hard å få ordentlig i lås. Var i kontakt med importøren for ISSC Par, og den viktigste forskjellen mellom den og Troy var at ISSC assisterer låsingen, slin at du ikke trenger å brune like mye makt som på Troyen.
  12. Ser Brx'en får mye kritikk for slagtiden og 'stemples' som en ombygget halvautomatisk rifle, selv om eneste likhetstrekket den har til halvautomatiske rifler er bolthodet med 8 låseklakker. Det dukker jo da opp et par spørsmål til dem som kommer med disse påstandene. - Finnes det målinger på slagtiden på denne? Har vanskelig for å tro at den er veldig mye dårligere enn boltrifler med tunge tennstempler i stål, men det er klart at dette blir spennende uansett. - Er den direkte sammenlignbar med Blaser? Sannsynligvis ikke. Blaser er en klasse over, og har en mekanisme som har blitt forbedret og videreutviklet siden 90-tallet. Når det er sagt, så er Beretta'en uten tvil en god konkurrent i rettrekker-kategorien, og har absolutt god kvalitet i alle ledd. BRX1 er faktisk også et av få jaktvåpen som har blitt testet etter Nato-standard, og fungerer som den skal i møte med f.eks. ekstreme temperaturer og støv/møkk. Jeg har skutt mye med andre våpen med "hammer", som Hk416, Troy par, bøylerifler og falling blovk-rifle. Min erfaring er at det uansett er fult mulig å oppnå god presisjon til tross for lang slagtid. Jeg gleder meg hvertfall til å få testet ut Beretta'en!
  13. Denne tror jeg blir veldig bra. La inn en søknad i dag, så får vi se om den står til forventningene. Mest spent på slagtiden sammenlignet med for eksempel STR 200. Finnes det noen målinger på dette nå?
  14. Noen som sitter på ekstra magasiner og skjefte til denne? Overtar en om ikke så alt for lenge
  15. Nei, men de har etter sigende planer om nytt våpen basert på LL389/KB393. De ble nylig kjøp opp av et amerikansk firma, så kanskje de satser litt på Kongsberg Small Arms.
  16. Da ser det ut til at jeg blir førstemann til å prøve picatinny-skinne på Lakelanderen. Vi får se om jeg kan dele noen erfaringer etterhvert. Har sendt den inn for å få denne montert, samt å få den gjenget for lyddemper. Neste blir kanskje et KKC-skjefte? Frister veldig. Jeg lagde for en tid tilbake en Facebook-side viet til lakelanderen. Bli gjerne med og del bilde av din rifle
  17. Noen som har montert Hansens picatinny-skinne på sin Lakelander, og som evt kan si noe om hvor fornøyd de er? Tenker da spesielt på dette med lading av magasinet.
  18. Takk for tips, da skal jeg spørre om børsemaker kan gjøre det samtidig som bedding. Noen som har en formening om hvilken børsemaker som har best kontroll på Lakelanderen?
  19. Hei! Akkurat bestilt meg en 389 Lakelander fra Kongsberg. Noen som har brukermanualen?
  20. De har lurt meg også. Ser de har fjernet "anmeldelser" på Facebook, slik at andre ikke kan bli advart..
  21. Fun

    Pump Action Rifle

    Liten oppdatering på denne. Hadde børsen hos børsemaker i flere måneder i påvente av nytt avtrekk fra Troy, som tydeligvis tar veldig lang tid. Jeg fikk derfor børsen tilbakesendt for å prøve et uoriginalt avtrekk. Jeg kjøpte et brukt avtrekk fra HK416/MR223 på Finn, og monterte dette selv. Har ikke hatt noen problemer med avtrekket etter 60 skudd, så dette avtrekket ser ut til å fungere fint i PAR. Problemet med at sikringen ikke fungerte var tydeligvis på grunn av avtrekket, og den fungerer også fint nå.
  22. Du kan prøve å kontakte Sauer direkte
  23. Det er kjent at frittflytende løp gir god presisjon, men det er flere grunner til at man ikke uten videre pusser/freser ut løpskanalen uten riktig forarbeid og riktig rekkefølge på arbeidet. Det er ikke uten grunn at våpenprodusenten velger å la løpet ligge i kontakt med skjeftet hele vegen eller med et forankringspunkt fremst på skjeftet, da dette er en form for bedding som har som mål å gi stabilitet i våpenet og konsistente løpssvingninger. Fordelen med slik bedding er at det er en rask og billig måte å sikre presisjon, uten å måtte bedde låsekassens anleggsflater ved rekylklakken og ved bakre skjefteskrue. Ulempen med slik bedding er på en annen side er at våpenet er mer utsatt for forandring i presisjon, eller spredning når stålet blir varmt og utvider seg, og her kommer fordelen med frittflytende løp inn. Produsenten har altså hensiktsmessig lagt inn en form for bedding der skjeftet berører løpet i løpskanalen, fordi de har forutsett at det ujevne forholdet mellom skjeftet og låsekasse ville gi ujevn og dårlig presisjon. Derfor skal alltid skjeftet beddes ved låsekassen før man freser/pusser ut løpskanalen, for å opprettholde stabilitet. Ved å bedde først trenger man heller ikke frese ut like mye masse i løpskanalen, slik at man unngår at løpet ligger for lavt i skjeftet.
×
×
  • Create New...